Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Loppis I Örsundsbro

Kategori: Loppisshopping

I senaste rummet av Härligt hemma så tipsar de om RIA loppis i Örsundsbro. Jag förstår inte varför. Jag tycker att de bara har skräp. 

Jag vill istället tipsa om My Corner (ligger på hörnet vid Iittala outlet). Massa fint och trevlig ägare. Det är definitivt värt ett besök. Senaste fynden därifrån är picnicmuggar och två ljusfat, totalt 70 kr. 



ajam

Spaljé till köksfönstret

Kategori: Tips

Idag har jag målat två lager med gul färg. Med ner i källaren fick också en gammal pall följa med. Den har jag slipat, grundmålat med panelgrund och sen gul färg på den också. 



På torkning: 





Uttrassling av blomman: 




Resultatet: 



ajam 

Spaljé till klätterväxt

Kategori: Inredning


Igår snickrade jag en spaljé med pappa till hjälp. Av rundstav och fyrkantslist har jag byggt en liten stege till min klätterväxt.




Jag har sågat, borrat och limmat. Sedan grundmålat med panelgrund. 

Pappa kom på att vi skulle sätta små metallrör längst ner så att träet inte ruttnar i jorden. 

Jag är mycket nöjd och idag är det målning som gäller. 

ajam

Midsommar i Värmland

Kategori: Inredning


Förra sommaren åkte vi fram och tillbaka genom Värmland och loppade. I år ska vi åka runt i USA, men först hann vi med midsommar i vackra Värmland. I det ingick ett besök på jätteloppis i Stöpafors. 








För 195 kr fick jag en ampel, ett fat och en väckarklocka. Nu ska jag städa och tvätta inför packningen. Om jag hinner ska jag även försöka ta mig till en bygghandel. Jag har en spaljé i huvudet som jag behöver få ur mig. 

ajam

Ny glob och Nya resplaner

Kategori: Inredning


I den lilla kuriosa- och antikbutiken väggbi vägg hittade jag en till jordglob (250 kr). Den behövde ny el, och det fixade sambon galant med material från Claes Ohlson (ca 70 kr). Jag är så himla nöjd!



Nu kan jag titta på min lilla glob och drömma om vår USA-resa. Snart bär det av! Men först en sväng till Värmland för att fira midsommar och en hel del packning och städning i hemmet. 

ajam