Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Reda skapar ro

Kategori: Inredning

 
Jag blev lämnad ensam denna helg, då min pojkvän blev tvungen att åka till Sarajevo.

Jag är ovan att vara ensam, så jag såg snabbt till att hälsa på lillebror och så har jag sprungit runt på stan. Men nu är jag hemma i tystnad och ensamhet så jag blandar städning med Modern Family. 

Titta vilken skillnad 2 minuter arbete och en korg från TGR kan göra. Det skapar lugn för ögat, på två hyllplan i alla fall. Two done, nu mer Modern Family.





ajam 

Sjunger för full hals

Kategori: Allmänt


När jag var liten och var med min mormor i hennes sommarstuga så åkte vi kommunalt. Vi gick av bussen vid en smal grusväg och sen gick vi och gick vi och gick vi och tittade på andras stugor och plockade smultron och sjöng. Mest sjöng vi "Vi gå över däggstänkta berg" och "I sommarens soliga dagar". Jag har haft dem båda på hjärnan i några veckor, kanske för att jag längtar efter sommarens soliga dagar. 

Som en hyllning till allt ovanstående har jag gjort en ny spellista på spotify: 


ajam 

Tavelvägg påbörjad

Kategori: Shopping


Vi har länge tänkt att vi ska samla ihop massor av fina bilder och roliga foton och göra ett kollage på väggen ovanför skrivbordet. 

Men nu fick jag nog av att vänta. Upp med tre så får resten komma vart efter. Om man aldrig börjar blir man aldrig klar. 


Affischen med farbrorn är från ikea, lejonet från Konstfacks julmarknad och radion ett Lichtenstein-vykort köpt på Tate Modern. Det är ett bra tips; att köpa konstvykort ich affischer på museum. Giftshopparna har ofta massor av tryck som du inte kan hitta på ikea eller Gallerix. Det blir dessutom den perfekta soveniren. 

Nu när vi var i Wien köpte vi en Mirro-affisch för 15 euro. Den blir snygg över sockerlådorna. 




ajam 

Hylla av sockerlådor

Kategori: Tips


Nu har vi samlat ihop ett gäng sockerlådor. De kommer från mina förråd, mammas och pappas och Tradera. 

Tillsammans får de bilda en hylla i "mellanrummet". 

Här kan ni se hur vi testade lite olika varianter och hur det blev. Nu saknas bara en tavla ovanför. 









Så blev det till slut. Frågan är bara om det blev för mycket inredningsblogg?

Gott nytt år! 

ajam