Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Utvärdering av mina första dag som barnskötare

Kategori: Shopping


Idag har jag jobbat min allra första dag på en förskola och det har varit jätteroligt! Men herregud vad de tester nya, helt sjukt. Tur för mig att jag kan vara bestämd, jag har ju trots allt jobbat som fröken i sju (7!) år. Nu är jag dock väldigt trött (kanske på grund av de sju inte så svåra åren) och imorgon ska jag jobba på en annan förskola. Ingen rast och ingen ro! Jo då, jag ska lata mig sen. Eller ja, jag ska skriva på en tråkig inlämningsuppgift men bortsett från det blir det lata dagar. Möjligen lite tvättsuga också för det behövs tyvärr. Jag hatar att tvätta.  

Men, men, över till något roligare än tvätt. Min söta söta pojkvän kom hem med en ny berlock till mig vilket gjorde mig väldigt glad.  



Och igår efter att tentaångesten släppt så köpta jag mig en gul klocka som jag tänkte skulle få komplementera min solbränna. 99 kr, inte illa.




De "äkta" är mycket finare men jag tänkte jag kan börja så här. Jag gissar att jag ändå kommer att tröttna på en gul plastklocka, men just nu känns det mycket bra. Nu ska jag kila till macken och hämta H&M-paket. Jag hoppas att det mesta är fult så jag kan skicka tillbaka det och dra av det från en ganska lång och tråkig faktura.

fröken ajam

Varje tentamenstillfälle är ett inlärningstillfälle

Kategori: Allmänt


Jag försöker att vara lite positiv. De senaste veckorna har jag slitit med en gammal resttenta om språkhistoria och lingvistik. Idag var det upp till bevis, och det var nervöst. Det gick inte så värst bra vilket är otroligt irriterande. Jag vill inte/orkar inte göra den en gång till men det verkar nog inte bättre. Jag fick helt fel frågor, jag kunde massor som inte jag fick skriva om och alldeles för lite om det jag skulle skriva om. Men, men, jag får ta nya friska tag om det blir omtenta. Jag ska i vilket fall som helst belöna mig på något sätt, kanske flera. Jag tror jag ska köpa något litet (detta är den fattigaste månaden på hela året som student då CSN erbjuder Max 4000) och så blir det god mat med vin. Vi får se om det blir hemma eller på stan, först: amerikanska pannkakor till lunch och sedan examensterminsinfo.

ajam

Utvärdering av LoveFilm

Kategori: Film


Jag har testat på Lovefilm i en månad och jag måste säga att jag tycker att det är ganska onödig tjänst. Eftersom man inte får hem de nya titlar man helst vill se kan man lika gärna gå och hyra dem själv. Anledning 2: Man kan ladda ner eller streama film lätt som en plätt. Det var nog inget för mig, men om man ser mycket film och är kund länge så får man säkert sin "topplista" så småningom. Hur som helst, jag tror att LoveFilm passar bäst om man har en liten filmklubb eller dylikt och kanske inte har ett så stort behov av att se det alla andra vill se just i denna stund utan snarare har ett litet tema man följer som att ta sig igenom alla Bergmans filmer eller dylikt. Nu ska jag sluta fundera återuppta pluggandet. Ikväll ska jag gå och hyra Cornelisfilmen¨(mysig men inget nytt), fast jag sett den förut. Det är alltid ett säkert kort.  




ajam

Nya fina bunkar

Kategori: Shopping


Ja jag vet att det är onödigt. Men de är rosa, okej? Dessutom har de en sådan där bra kant som gör att de står still på bänken. Därför gör det inget att de kostar lite, och man kan inte köpa en eftersom den då blir ensam i skåpet.




Design: Sigvard Bernadotte


Ja det är typ därför jag vill ha dem också and I dooooo. Imorgon ska jag på någon sorts VIP-frukost på Lindex (hahaha), jag tänkte att 30% på allt och gratis frukost kunde motivera mig till att börja dagen tidigt så att jag får massor av pluggtid efteråt. Jag ska försöka.

ajam

Ekonomiska funderingar

Kategori: Film


Äntligen kom CSN! Synd bara att det inte täcker mina räkningar denna månad, vem kan leva på 4000? Dumma system. Tur att skatteåterbäringen är på väg. Heja heja! Jag kan också klappa mig själv på axeln för att jag jobbat ganska mycket förra månaden så det kommer mer pengar på fredag. Det löser sig nog, annars får jag väl se till att jobba lite mer. Men jag har ingen lust att jobba mer just nu, min plan är att vara ledig så mycket det bara går den här sommaren. Sommarjobb känns 2010, och alla år innan dess i en evighet. Jag förtjänar ledighet men om jag skulle vara tvungen att jobba så tror jag att jag vill vara pirat. Min piratsommar skulle ha lite mer handling, lite mindre töntig kärlekhistoria och betydligt mindre svärdfajt. Det var så mycket svärfajt i Pirates 4 att när det kom till slutstriden så orkade jag inte riktigt engagera mig. Men överlag var filmen ändå underhållande, det hoppas jag att min sommar blir också.



Snygga pirater.

ajam

Mainstream måndag

Kategori: Film


Nu ger jag upp för dagen och gör som alla andra och går och ser Pirates-filmen, men först ska jag äta indiskt på New India. Jag undrar om den är bra, filmen, inte maten alltså, den tror jag på. Dessutom har jag kommit på att jag kommer att se kasst med töntiga 3D-glasögon och utan mina egna. Kanske kan man dubbla? Vi får se (höhö).



Kommer jag att kunna se Depp, eller blir det depp? (Höhö igen.)

ajam

Norrskedika

Kategori: Loppisshopping


Jag har fått hälsa på min goda vän Josefin som blivit lantis igen, och det med råge. Norrskedika heter landet och det var väldigt gulligt. Så här ser Josefins hus ut:



Hela huset är inte Josefins utan en fin etta är hennes. Mitt emot hennes etta ligger det här:







Hu.



Utbudet på denna enorma loppis var imponerande om än ganska väl prissatt. De hade böand annat stringhyllor för 700 kr styck, massor av tikhyllor, snygga gamla burkar och porslin. Men jag höll i plånboken som pappa skulle ha sagt.



Nu ska jag återgå till mitt tentapluggande, fast det är typ det sista jag vill. Jag börjar dock ångra att jag inte tog en närmare titt på de två stora bordslamporna, de kunde ha rockat mitt nya sovrum. Jag ska nämligen bli sambo med min pojkvän istället för med min bror och vi kommer att göra om en hel del. Det ska bli kul för då har man ett syfte med att drälla runt på loppisar, just nu är mitt hem nämnligen ganska komplett. Mne som sagt, nu ska jag kompletera mina kunskaper om det engelska språkets historia och inte planera heminredning. Inte.

ajam

På böljan blå med seniorer

Kategori: Allmänt




Jag och g har varit och åkt båt. Att köa och köa och köa är något vi svenskar är bra på, jag tror dock att den äldsta generationen är bäst. Satan vad lång tid det tog att gå av båten. Jag ville hoppa emellan deras små väskor på hjul. Dansbandsmusik är ju inte heller riktigt min grej men jag älskar taxfreen tar jag köper saker jag inte skulle göra annars:



Jag ville egentligen köpa ett grönt, men det fanns inget i rätt nyans så då tog jag ett vitt och det kändes lite tråkigt. Resultat snö x 2. Mycket nöjd. Mitt armhår ser lite tokigt ut här, jag är inte (riktigt) så där hårig. Det är synd.



De har speglar i taket på båtar.

Skepp o hoj!
ajam

Hälsa på

Kategori: Allmänt

Idag har varit en mycket trött, om än effektiv, dag. Tröttheten har jag åstakommit genom att hälsa på. Först hälsade jag på Malin i Örsundsbro och sedan Jasmin i Solna. Förträfflig helg, men uttröttande. Innan jag och Jasmin var populärkulturella och kollade Eurovisionsfinal så var vi lite mer finkulturella och var på Nordiska och såg ”modemakt” och ”män i baddräkt” mm, kan rekommenderas http://nordiskamuseet.se/Publication.asp?publicationid=12335&cat=148&catName=utstallningar&topmenu=148 .

Jag är glad att vi idag använder underbyxor, bra trend. Imorgon ska jag ägna mig åt fulkultur, det blir paradisbåt för hela slanten. Kanske får jag träffa någon som inte använder underbyxor likt Victoria Silstedt. Livet är bra härligt ändå.
 
ajam

Äntligen!

Kategori: Tips


Nu kan man beställa nya goodiebags http://www.goodiebag.nu/ med två valfria produkter i. Det du har att välja på är olika hud- och hårvårdsprodukter. Jag tog en stor duschcreme och två små av ett annat märke. Sådanna är så bra att ha när man ska åka bort.

ajam

Gangsta-Gränby?

Kategori: Allmänt


Jag kom precis hem från en liten promenad runt Gränby. Solen har lyst underbart fint och jag har lyssnat på Latin Kings. Då får man hör klokheter som "bara fred inte slåss men ändå släppa loss". Tänk på den du. Åh, svensk ganstahiphip äger.

Lite kuriosa är att Dogge har stött på mig när jag var 18 (snuskgubbe). Det blev ingen utdelning, lite synd. Annars hade jag ju kunnat "skryta" med att jag har hånglat med "Sveriges bästa MC". Hahaha. Det är ändå mitt närmaste kändishångel. Det kanske inte hade varit så coolt, men jag har i alla fall inte hånglat med en ibland blå Robinsondeltagere. Det är inte coolt. Nu ska jag laga mat och hänga på ballkongen.  

ajam

På torsdag är det Jade Jagger som gäller

Kategori: Shopping


Eftersom jag har en Indiska-app så får man köpa en tygpåse som var ganska snygg för 19 kr, det ska jag göra. jag ska fundera lite över själva kollektionen också. Den är väldigt 70-tal och väldigt djungel vilket jag gillar. Bland annat finns ett underbart kakfat i leopard som får så många tackypoäng att det bara är alldeles, alldeles underbart och påfågelprints på kläder gör mig glad. Men vi får se, tyvärr har jag gjort slut på mina finanser fortare än vanligt denna månad och detta veckoslut ska jag på tre olika sociala tillställningar som kommer att belasta min plånbok. Men vi får se.



Mitt liv borde vara mer så här, och mindre omtenta i Engelsk spårkhistoria.

ajam

Vad var det jag sa?

Kategori: Film


Boogie Nights!




ajam

Spontana filmtips

Kategori: Film


Jag snöade in lite på film och började sortera bland mina. Idag är jag på ett lättsamt humör, därför, här kommer några filmer som du kommer ångra att du inte redan sett (om du inte gjort det):


Zack and Miri Make a Porno

Juno

Little Miss Sunshine

Zoolander

500 Days of Summer

KickAss

Hot Rod

The Royal Tenenbaums


Alla ovanstående filmer är filmer som gör dig glad, eller ja mig glad. Rekomenderas starkt. Jag pallar inte förklara varför utan se dem istället. 

Jag kommer garanterat komma på en titel till som borde varit med så fort jag trycker på publicera, men sånt är livet mina vänner.

ajam
 

Film istället för bok

Kategori: Tips


Eftersom jag är en Buzzador har jag blivit erbjuden att hyra fyra filmer gratis från LOVEFiLM och det tänkte jag göra nu istället för läsa om det engelska språkets historia som jag borde. Vill du också göra det så använd länken www.lovefilm.se/van1104 men se till att avsluta ditt medlemskap inom 30 dagar såvida du inte vill fortsätta vara kund, men då kostar det 99 kr i månaden. Jag hade lite dålig fantasi när jag skulle välja, varför vill jag bara se filmer som jag redan sett? Mystiskt, det måste vara någon sorts räddsla för att bli besviken.

ajam

Bu Burlesque

Kategori: Film

 

Christina Aguilera är ungefär en lika bra skådis som Jennifer Lopez och är därför inte så övertygande. Storyn är bohemisk och påminner om Moulin Rouge och Chicage, och det finns fler likheter. Det känns som att de ville göra en sådan film men misslyckades. En sak som jag störde mig extra mycket på var Cs töntiga lugg. 



Töntig lugg. 

 
Jag älskar Moulin Rouge och jag gillar Chicago, dessutom avgudar jag bohemisk inredning och levernet. (Jag vill återigen pusha för Kobras program om bohemerna som jag skrev om i ett tidigare inlägg.)

I mitten av filmen (efter att hon blivit tuff) var det ett riktigt snyggt nummer som var ungefär ända gången som filmen fick 100% av min uppmärksamhet.  

Cher som ”the wise fairy gooodmother”  föll mig i smaken, jag gillar Cher. Jag har någon hitsskiva som jag kan sjunga från start till slut.

Vid ett flertal tillfällen kom jag på mig själv med att ironiskt tänka "oh snap" åt dialogen, men den var ändå bättre än Avatar.



ajam

Gratis undervisningsmaterial

Kategori: Språk


http://www.utbudet.se/

Om du beställer nu får du dessutom en tröja med texten "I Love my students".  

ajam