Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Maurpark och områdets namn!!

Kategori: Resor


I lördags morse vaknade jag minst sagt trött efter en veckas roligt och hårt arbete i Estland. Jag vaknade egentligen inte, utan blev väckt. Jag blev informerad om att packa ett kvälls- och en dagoutfit samt pass. Vi hoppade in i en taxi och färden gick mot Arlanda. Ingen aning om vart jag skulle hade jag, tills min fästman ställde oss i BerlinAir-kön. 

Det var en fantastisk överraskning i en fantastisk stad.   

Vi var med i och firade att muren äntligen revs för 25 år sedan. Vi firade också att vi varit ihop i sex år. 







Jag vill verkligen rekommendera Berlin som resmål; trevligt, trendigt, opretentiöst och historiskt intressant. Speciellt vill jag rekommendera loppmarknaden i Mauerpark (söndagar öppet till 18). Enormt utbud, mycket ramar, möbler, glas, porslin och kläder. Området där parken ligger erbjuder också mycket loppisar och välgörenhetsbutiker. Vill också uppmärksamma er på att det finns grymt mysiga och trendiga caféer. 







Jag köpte faktiskt bara två saker; en sjal och en liten kanna i emalj. Den ska få agera vas. 


ajam 

Snygga grenuttag

Kategori: Tips


På Rusta finns för 49 kr riktigt snygga grenuttag. De finns i flera färger. Denna passade dock klart bäst hos mig. 





ajam 

Antikshopping i Tallinn

Kategori: Allmänt


Förra arbetsveckan spenderade jag på en konferens för elever och lärare från Östersjöländerna i Estland. Tallinn kan jag verkligen rekommendera eftersom det är en vacker och trevlig stad. I den gamla delen av centrum finns gott om antikbutiker vilka säljer gott och blandat; ikoner, ljuskronor, krigsminnen och mycket glasföremål. 

Jag fick med mig en vacker skål för 10 euro samt en nattstake för 10 till. Jag ska nu fundera en stund på hur mycket jag vill putsa den. 


ajam