Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Helg som om det vore för flera år sedan

Kategori: Loppisshopping


Min helg blev inte allls som jag hade tänkt. Den blev bättre. Istället för marknader blev det kalasande, mestadels på V-dala. Men innan det blev helg så tog jag en sväng genom Enköping på väg mot busshållplatsen och min hemstad. Jag hade redan spanat in var Kupan (Röda korsets loppis) låg och dit in smet jag med min bästa sökarblick. Resultat: en blå IKEA-kruka som jag redan har flera likadana och en glasskål från 60-talet som jag redan har en mindre variant av.







Enköpings Kupan är en ganska liten butik med stort innehåll. Det bästa var de tanter som jobbade där, otroligt trevliga!

På kvällen så umgicks jag med G och det blev mycket, mycket sent. Under lördagen han jag med (och orkade) att fika med Sara och Lina och sedan blev det "klassträff" på kvällen. Så när första advent infann sig på söndagen var det inte dags för marknad men vi var och tittade på fyrverkerierna vid slottet och vi bunkrade upp med jul på ica innan vi däckade framför "Tomten är far till alla barnen". Mycket bra film. Mycket julstämning.  

ajam

Något att fira:

Kategori: Allmänt


Tydligen. Se själva:




Och barnen jublar? Fantastiskt.

ajam

En dag av pysslande

Kategori: Allmänt


Idag slipper jag åka till Enköping eftersom jag inte har några lektioner att hålla. Så istället så kilar jag omkring i mysbyxor och blandar pluggande med adventspysslande. Jag blev så stolt över Maja för ungefär 11 månader sedan eftersom hon valde att lägga adventsljusstakarna och stjärnan överst i jullådan då hon plockade ihop alla julsakerna. Fan vad jag är praktiskt lagd. Tack Maja för 11 månader sedan! Kunde hon inte ha gömt lite pengar som jag kunnat hitta också? I och för sig så dyker det in lön och csn efter midnatt. Mycket efterlängtat! Nu borde jag övergå till mitt worddok. och skriva om estetiska dimensioner i undervisningen istället. Men först tror jag att jag ska klicka runt bland lite julfilm på någon sajt... disciplinen är som vanlig på topp.  

ajam

Kick-ass var kick-ass!

Kategori: Film


Om du inte heller orka plugga eller tvätta eller vad nu du borde göra så tycker jag att du ska titta på Kick-ass. Den var riktigt rå, man blir chockad flera gånger. Trots detta är den väldigt rolig, det är i råheten som humorn ligger. Om det bara varit en vanlig kille i dräkt som typ snubblat när han skulle fånga bovar hade det inte gjort så mycket intryck. Det gör den här.  

Kick-Ass Poster

Om du redan har sett den tycker jag att du ska titta på Hot Rod istället. Han vill inte vara superhjälte, men ack stunthjälte. Sjukt rolig film. Det var det.

ajam

Med mer eller mindre snö utanför mitt fönster

Kategori: Allmänt


Det börjar bli dags att ladda inför jul. Jag har redan varit på IKEA och köpt julgrejer och papper i mängder så det är avbockat. Då återstår ju typ bara allt annat, men det gör mig ingenting för jag gillar verkligen att klura kring julklappar, baka julgodis som aldrig blir lika gott som det man köper och pynta är jag inte så mycket för. Det blir nog inga ljusarrangemang här, bortsett från adventsljusstaken då. Mitt nästan enda och bästa pynt är en uppblåsbar tomte från 60-talet. Den är cool, men ni får se honom först dagen innan jul för så gör man i mitt barndomshem och det har smittat av sig på mig.

Jag har faktiskt köpt några få julklappar också som jag ramlat på av en slump och alldeles nyss så beställde jag ett stort paket från cdon med klappar och julfilm i och nästa helg tänkte jag och mitt hushåll bege oss på julmarknad x 2: en i Uppsala och en i Skokloster. Det blir Skokloster på lördagen och Uppsala  på söndagen så att man är i krokarna i alla fall det ska kombineras med visningar. Jag älskar julen! Orginellt som satan.

Läs mer:
http://www.livrustkammaren.se/default.asp?id=7541&refid=1939 
uppsala.com/evenemang/2010/uppsala-julmarknad-2010

Dessutom, för fjärde året i rad (!) så ska jag och min godaste vän Josefin ha julfest. Jag har börjat klura på outfit och det kan nog bli riktigt bra och juligt. Jag har de tidigare åren varit paket, jesus och gran så vi får se vad det blir i år. Nu ska jag bege mig ut i vintervärlden och det annalkande mörkret.  

ajam

Strosande i Uppsala en vanlig lördag

Kategori: Loppisshopping


Under lördagen så promenerade jag och min pojkvän runt runt och det kändes väldigt helgigt. Vi fikade på Musikens hus och gick runt på torget där några få torghandlare var kvar. Jag önskar att jag var en morgonmänniska.

Nej, det gör jag inget. Morgonmänniskor är nog lite tråkigare tänker jag mig.





Jag tycker att det är ganska dyrt på torget. För att nämna något så sålde en man massa lyktor från Kosta Boda för 130 kr som kostar 99 i vanliga handeln.

När vi var färdiga med torget så tittade vi in en snabbis på Emmaus. De hade väldigt litet sortiment. Kanske håller de på och gör om.





Jag köpte en fin korg på sunkloppisen dagen innan:



Så nu längtar jag tills snöregnet slutar piska mig i ansiktet och det blir vår så jag kan gå ut och äta mat med händerna på filt i VÄRME, eller i alla fall utan regn och snö. Typ april duger.

ajam

Brödet och fiskarna

Kategori: Loppisshopping


Ja så heter den, en sunk-loppis i Enköping där jag nu gör praktik. Troligen något religiöst. De har sjukt mycket saker av alla slag, men det är mycket rörigt och mycket skit.

Se själva:







Dock billigt och det kan vara lite kul att leta runt.

ajam

En hjälpande hand

Kategori: Loppisshopping


Här om dagen var jag och G runt runt och tittade på saker som vi vill ha i vår lägenhet som vi inte har än. Vi tog också en sväng in på HelpingHand; loppisen som drivs av och genererar vinst åt Livets Ord. Men man kan välja att inte tänka på det om man vill. Jag är medveten om jag gör reklam för Ulf Ekman och co nu men loppisen ligger på Fyrislundsgatan 68 och har öppet:

Tis - fre 12-18
Lör 12-15

Helpinghand anser jag vara lite dyrare än andra ställen som exempelvis Kupan. Helpinghand är bra på att ta ordentligt betalt även för begagnade IKEA-grejer och det tycker jag är trist. Men de har ett ganska stort sortiment och det är ju alltid kul.



Jag köpte faktiskt ingenting, vilket inte var för att jag inte vill stödja Uffe utan för att inget föll mig i (på?) smaken. Det blev en massa ljus på IKEA istället.

Nu ska jag göra lektionsplaneringar.

ajam

Rabatter

Kategori: Tips


Jag testade en ny tjänst från UNT som går ut på att man går in på en länk via sin mobil och där når man en massa rabatter. Till exempel får man just nu 20% på Make Up Store vilket är nice.

Du kan få samma erbjudanden genom att klicka på den här länken för att få mer information: http://www.unt.se/connectu/

ajam

Volanger av Lanvin

Kategori: Shopping

Jag ser bra ut nu!

Kategori: Allmänt




: )

ajam