Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

köpa, köpa, köpa, köpa

Kategori: Allmänt


Har nu bara tre dagar kvar att arbeta och jag längtar efter att vara ledig. Jag vill bara vara ledig. Och så vill jag köpa saker, när jag är ledig. Jag har egentligen redan köpt för många saker. I och för sig en hel del bra saker, köpte tillexempel ett par nya converse som är jätteblå som förgyller (eller förblåar) min vardag. Jag betalde dessutom 550 istället för 700 som de kostar nu för tiden. Det är fan ganska sjukt eftersom de ALLTID går sönder. Men om de inte gick sönder skulle man ju inte få köpa nya vilket jag ju gillar. Thuns i Faringe säljer dem, som sagt, för 550 så det kändes som ett fynd. Men det är det ju egentligen inte. Vad fan, man lever kanske bara en gång.

Jag har tittat ganska mycket på en dokumentärserie som heter Samlandet förstör mitt liv, jag tror den går på kanal 5. Hur som helst, om jag skulle tippa vilket psykisk sjukdom jag skulle kunna drabbas av så skulle jag lätt bli en "gatherer". Jag tycker om att köpa allt! Men eftersom jag fortfarande är frisk så är jag ganska bra på att sortera bort mina tillhörigheter också. Ska se till att lägga upp lite saker på Tradera så jag kan unna mig en ny väska som jag fick såg på Väskan idag.  

ajam

Svenskläraren har ordet igen

Kategori: Språk


På engelska använder man ´s för att markera ägande, det kallas genetiv-s. Det heter på engelska Maja´s problem men på svenska så slipper vi detta. Det heter nämligen Majas problem. Så snälla sluta skriva med det engelska systemet, det är helt onödigt, helt fel och jag blir helt galen.   




Det var bara det, nu ska jag med säcken till ICA och skicka paket till mina tradera-vinnare. Snart kommer nya auktioner!

ajam


Vart ska skåpet stå?

Kategori: Loppisshopping


När jag kom hem från jobbet idag ville jag bara sova bort hela eftermiddagen, jag var så sjukt trött. Men så tänkte jag att då kommer jag sova dåligt inatt så istället tog jag med mig en överfull ikeakasse med grejer som gjort sitt och traskade ner till Återbruket (mån-fre 9-17, Portalgatan 2). Till min stora lycka visade det sig att de har 50% på allt hela veckan (skynda dit imorgon!) och jag hittade ett underbart skåp.

Jag har letat efter ett skåp av den här typen ganska länge så jag blev nästan överväldigad när jag såg prislappen, 100 kr, och så halva priset! För bra för att vara sant. Jag köpte två ljusstakar också, i skön 60-talsstil.

Frågan är nu bara var skåpet ska stå? (höhö)


Min pappa gissar att skåpet är från 40-talet, och det tror jag med. Pappa blev tvungen att lämna sitt byggprojekt vid sommarstugan för att skynda in till stan så att jag kunde få med mig skåpet hem. Man får nämligen bara reservera i 4 timmar. Lite snålt, men jag har världens snällaste pappa så nu har jag världens finaste skåp.





Återbruket kan jag verkligen rekomendera, de är väldigt billiga och får in nya saker hela tiden. De har framförallt vädligt mycket möbler vilket jag tycker om.

ajam