Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Reflektioner kring H&M:s designersammarbeten

Kategori: Shopping


Den 23e november är det dags för Lanvin på H&M. Detta får mig att tänka tillbaka på två saker.

Nostaligiskt minne 1: Mitt älskade Karl Lagerfeld-linne som jag använt så mycket att det är slitet. Jag har fortfarannde kvar det, och jag googlade mig just till att det är från hösten 2004 (!). Det är inte många plagg som får vara med så länge och slitas nu för tiden. De flesta plagg går ett annat öde till mötes lååååångt innan.

Nostalgiskt minne 2: Reklamkampanjen för Victor & Rolfs kollektion 2006. Se den: http://www.youtube.com/watch?v=chXbYcADArU. Jag tror inte att jag köpte någonting, men denna lilla film överksuggar fan kläderna. I love you two!  

Blir det lite shopping idag måntro?

ajam

VIP i Forum

Kategori: Shopping


Ikväll är det någon sorts VIP-tillställning på ForumGallerian (lyxigt jag vet). Jag undrar om man orkar ta sig dit trots förkylning och tentaplugg. Dessutom borde jag hålla i plånboken för jag ska shoppa loss på lördag med Josefin. Vi får se... kanske kan shoppingen fungera som morot för att jag ska sluta kolla på Bonde söker fru och ta tag i den här dagen.

Men först ska jag vila.  

Lat-Maja

Du skall icke stjäla!

Kategori: Allmänt


Winona Ryder, var tog du vägen?  Hon är sjukt snygg och en duktig skådis. Men just det, sen var det ju det där med snattandet eller kanske ska man kalla det kleptomani.


 

Kändisar som är pedofiler, knarkare, alkoholister, rattfyllerister, otrogna, misshandlare mm det är tydligen okej. Omvärlden och Hollywood förlåter Charlie Sheen och Paris Hilton och alla andra för de har det jobbigt eller är skadade av branschen eller bara jävligt rock n roll. Men vid snatteri, där är gränsen tydligen passerad. Kanske har det att göra med att allt ovanstående kostar kändisar pengar medan fröken Ryder försökta komma undan kassan. Det hela är mycket märkligt.

Aja baja!

 

ajam

Stackars stackars mig!!!!!!

Kategori: Allmänt


Oj oj oj vad jag tycker synd om mig själv idag. Jag är så jävla förkyld och jag har tusen saker som jag måste göra den här veckan. Men idag går det bara inte. Jag vill bara dra täcket över huvudet och ignorera allt, men det går inte heller. Så jag har bestämt att jag får vara sjuk idag emot att jag är frisk och effektiv igen imorgon och i hopp om att denna dag ska vara en investering för resten av veckans jävla aktiviteter.

Igår lät jag mig själv vara ledig i typ 20 minuter men då köpte jag i alla fall jättefina vantar och en mössa till på Indiska.



Jag tror jag ska ta på dessa innan jag lägger mig under filten i soffan igen.

Jag hatar att vara sjuk.

Snor-Maja

Gratis örhängen från Pilgrim

Kategori: Tips

Det blev gröna glas!

Kategori: Allmänt


Idag har jag beställt mig ett par glasögon. Förmodligen det första paret av många, många dyra glasögon. Men om jag börjar se dåligt "på riktigt" blir det laser istället.

Tack alla vänner för respons. Jag är ledsen att jag inte gick på arbetslagets linje, men hoppas kunna kompensera för detta.

Peace!


Jag vill vara som pappa. Hjälp mig!

Kategori: Allmänt


Jag har tydligen samma synfel som min pappa. Någon förvånad?

Nej. Jag har valt samma yrke som pappa. (Och med glasögon så får jag möjligenheten att se ut som en riktig fröken!) Någon förvånad?

Nej. Och nu har jag slagit i en tand (olyckshändelse) som om ödet ville att jag också ska ha en tand som är lite brun. Det vill inte jag.

Tillbaks till synfelet, som jag har anat så har min tidigare ypperliga syn sjangserat lite med åldern (inget annat). Jag är tydligen närsynt vilket betyder att jag ser dåligt långt borta, inte nära som man skulle kunna tro. Att köpa glasögon är svårt men jag har två favoriter som dock skiljer sig mycket från varandra och olika röster röstar på olika brillor. Du får gärna hjälpa till och tycka om du orkar.




 

eller






// Glasögonorm


Pelles garage:

Kategori: Allmänt


Vinylskål - skål av vinylskiva

Kategori: Tips


Nu har jag pysslat (istället för att plugga).

Först så tog jag en skiva och la den på en mugg på ugnsgallret.



Sedan ställde jag in den i ugnen på 100 grader i ungefär 1,5 minut.



Det här är muggen jag använde men det går säkert bra med lite vad som helst, som tål att vara i ugnen.

När jag sedan tog ut skivan ur ugnen så var den alldeles mjuk och kunde bearbetas till den form man ville, ja eller nästan.

För att ta i skivan som var lite varm hade jag vantar på mig.



Man måste vara ganska snabb med att forma sin skål, men om skålan hinner bli kall o stel och du inte är nöjd kan du ställa in "skålen" en gång till för att göra den bearbetbar igen.

Arbeta skålen först på muggen och när den är nästan stel så ta av den och vänd den rätt och gör det sista pillret.

Så här blev mitt resultat:



Det här är den första jag blev klar med:



Men övning ger färdighet:



Jag ska köpa fler skivor och fortsätta en annan dag för det här var kul!

Jag ska försöka få tag i lite roliga titlar som passar mina nära och kära och sedan ska jag börja dela ut dem, kanske i julklappsform.

Pyssel-maja

Fransk kaka och franska burkar

Kategori: Shopping


Igår promenderade jag och G runt i vår stad. Jag köpte två nya burkar till min samling av franska burkar; kakao och en liten sockerburk. Det hela började med att jag fick ett presentkort på Household av mina kusiner.





Sedan åt jag den franska chokladkakan på Storken för andra gängen på en vecka. Så god!



ajam

Min gamla mobil har ny ägare.

Kategori: Allmänt


Efter att ha haft en annons på Blocket i mindre än 24 timmar så är den såld och borta. Mycket skönt, men gud så mycket galningar som ringt mig. Och folk som inte kan något av de språk som jag kan. Ojojoj. 

Jag har lärt mig en läxa: 


LÄGG ALDRIG UT EN ANNONS MED DITT RIKTIGA NUMMER!


Lär av mig.




Jag inser nu att jag nog kunde ha fått mer pengar för den och så blir jag lite girig. Men 400 kr för en två år gammal mobil som är låst känns helt okej. Det blir en pub-kväll det. På nation en ganska smashing sådan.

Business-Maja


Enkla människor?

Kategori: Allmänt


Igår fick jag ett vänligt tips av en blivande kollega om att den roman vi ska läsa till nästa vecka fanns i pocketform på Myrorna att inhandla för 20 kr. Raskt begav jag mig för att inhandla denna. Det är Marjaneh Bakhtiaris Kalla det vad fan du vill och den är riktigt bra. Hur som helst, jag tjuvparkerade min cykel precis utanför Myrorna och lyckades på något sätt slå i rutan med styret så att det lät BANG! Det var inte så populärt och jag skämdes och skämdes.

 

Sedan gick jag in och arg personal stirrade på mig. Fort sprang jag ner till böckerna i källaren. Efter en stund vågade jag mig upp igen och tog ett varv runt glas och porslin. Hittade just inget men blev upp-pratad av en glad kvinna i 60-årsåldern. Det gjorde mig på bra humör igen.

 

Jag har sedan jag var liten fått höra av min mormor hur fantastiskt det är med ”enkla människor”. När jag var yngre så tänkte jag nog att hon menade trevlig, med det gör hon inte. Jag gillar inte ”enkla människor”, jag tycker att det är komplexiteten som gör oss intressanta och jag tror att alla människor är väldigt komplexa vare sig man visar det eller inte. Far åt helvete jante -lag!

 

Troligen menar min mormor och andra som slänger sig med uttrycket att det är en person som de kan förstå sig på, alltså relatera till och delar värderingar med. Med ”enkel” menas alltså mer någon som är som jag, och det känns säkert tryggt. För att citera Aftonbladets kampanj; ”Jag gillar olika”. Fy fan vad tråkigt (och jobbigt) det skulle vara om alla var som jag eller som min.

 

Nu ska jag fortsätta läsa.

 

Ajam

Gammalt ska ner från galgarna!

Kategori: Allmänt


Förutom att bidra till Sveriges ekonomi har jag denna helg sorterat och sorterat. Jag började för några dagar sedan med att rota runt i lådor och nu var det dags för garderoben, det som jag har svårast för. Jag önskar att man kunde spara alla kläder men då ska man ju ha Paris Hiltons garderob och det har jag INTE. Även om jag har en väldigt fin garderob så är den ju bara på 3 kvm eller något sådant. Därför har jag nu två högar på golvet. En som ska till loppis och en som ska läggas upp på Tradera när jag får ork. Senast jag sålde saker på Tradera var det flera som aldrig hörde av sig av vinnarna vilket är grymt irriterande. Men när motivationen återfinner sig så har jag gott om objekt att kränga iväg. Det är ju ett bra sätt att få lite extra cash vilket ju aldrig är fel när man är student och vill fortsätta bidra till ekonomin.

Sorterings-Maja

Det blev ännu värre.

Kategori: Shopping


Jag skrev igår att jag spenderat nästan hela helgen shoppandes. Det blev hela, för efter vår promenad fick min pojkvän ett starkt konsumtionsbehov och vi fick fort bege oss till Gränby centrum och spendera söndagskvällen där. Jag höll i alla fall hårt i plånboken men jag fick en necessär. Necessär betyder ju typ behöver så det tycker jag var motiverat. Att jag har ett par stycken kan lämnas därhän.

Så här fin är den:



Den har hur mycket förvaringsutrymme som helst så nu vill jag ge mig ut på en lång resa.

Nu ska jag läsa vidare om tvåspråkighet så att jag slipper skämmas på seminariet imorgon (också).

ajam


En helg i konsumtionssamhällets anda

Kategori: Shopping


Det känns som om jag varit på stan hela helgen, förutom idag då kanske. I fredags efter jobbet så åkte runt med pappa och köpte saker. Jag såg en annons i UNT på morgonen från Team Sportia där de annonserade att de hade jackor för halva priset så en sådan fick jag med hem. En knallröd med pälskrage för 600 kr, kändes fantastiskt bra! Av just den anledningen önskar jag att jag hade tidning, man får en så bra överblick över vad som händer i staden.  

Igår (lördag) gratulerade jag min kusin som tagit ssk-examen men efter det blev det en sväng med mamma och pappa. Jag köpte en blommig kofta och en prickig klänning på Indiska och sedan hämtade jag ett STORT paket från H&M på mitt lokala utlämningskontor. Dessutom fick jag med mig en ram från ikea så här ska det ramas Håkan-affisch.

Nu ska jag ta en höstpromenad, handla lite mat och se på när min pojkvän lagar mat.


En fantastiskt bra helg, som det fortfarande finns tid kvar av.


Fred! Och fynd!
/ajam

En rosa kväll

Kategori: Allmänt


Igår var det fåglarna som underhöll mig medan jag pluggade, idag blev det ett konstigt ljus inne så jag såg ut genom samma fönster och så såg himlen ut så här:




Fantastiskt!

Sorteranade av småsaker

Kategori: Allmänt


Jag är och har alltid varit en samlare. Jag har aldrig samlat aktivt på något, förutom troll och sudd men det var för att min bästa kompis som var äldre än mig ville att jag skulle göra det och då gjorde jag det. Tur att hon inte ville bränna bilar. 

Genom åren har jag sparat på allt möjligt krimskrams som jag fattat tycke för och lagt på hög i skåp, lådor och i andra gömmor. Ibland kommer sakerna väl till pass men oftast ligger de bara där och jag glömmer att de finns, det vill säga att de betyder egentligen ingenting utan gör bara mitt hem rörigt.

Men så plötsligt får jag, som idag, ett ryck och börjar leta igenom alla gömmor. Jag kastar det som får kallas skräp (även om det vid ett visst tillfälle varit en skatt), kastar ihop allt som kan skänkas bort i en kasse (en hel ikea-papperspåse!) och sorterar det som ska vara kvar efter någon sorts logik. Nu känner jag mig så belåten efter att ha ägnat hela eftermiddagen och början av kvällen åt denna aktivitet. Nu tror jag bestämt att jag ska ligga i soffan och titta på Lyxfällan vilket får mig att känna mig mycket överlägsen. Jag känner mig lite allmänt bra idag för jag är så hemskt väldigt duktig som städar upp efter mig själv. '






Synd att jag aldrig orkar dammsuga.  



über-Maja

Hej Uppsala!

Kategori: Allmänt


Jag får Uppsala-rysningar. Utanför mitt hem cirkulerar ALLA Uppsalas kajor och låter. Jag borde ha spelat in det. När jag sitter i köket låter det som att de är i vardagsrummet. (Studentstaden-isolering.) De gör mig glad här där jag sitter och läser om segregration. Det gör mig mindre glad. Då och då tappar jag min koncentration och måste röra på dig så då plockar, sorterar och diskar jag. Jag tänder alla smålampor och tittar ut i det begynnande mörkret. Idag är så höst.

Livet känns helt okej.





ajam



Återbruk av vinyler

Kategori: Loppisshopping


Nu har jag precis kommit hem från en sväng till Återbruket. Jag lämnade en rejäl hög med böcker som jag läst och inte funnit särskilt speciella eller aldrig kommer att läsa. Med mig hem fick jag en liten hög med vinyl-skivor. Jag har nämligen blivit sugen på att testa att göra sådana där små skålar som jag sett att man kan skapa om man avrättar en skiva. Jag ska berätta hur det gick när jag kommit mig för att pyssla med det. Nu har jag i alla fall det material som jag behöver.

Öppettider:





Som ni ser, eller kanske redan vet, så ligger behållningen av Återbruket inte i att man blir inspirerad av deras inredning utan av att de har ett stort sortiment av böcker, porslin, kläder och fram för allt möbler. Allt till ett lågt pris!



Ur dessa lådor har jag valt de skivor som jag ska smälta. Låg materialkostnad! Men du ska nog inte heller räkna med att hitta en Elvis eller Beatles-skiva.

Däremot hittade jag den här:



Sex har sålt länge. Inte så classy. Köpte inte.


Pyssel-Maja

Och den, och den, och den...

Kategori: Loppisshopping


Det är svårt att inte lockas av fynd-tanken när man vandrar mellan hyllor, lådor och stänger i second-handbutiker, ja i alla butiker egentligen. Det är lätt att man vill köpa ALLT man ser som är fint eller som man vet är dyrt och säljs till ett lågt pris. Det är som om jag inte vill att någon annan ska få det. Men ett hem blir snabbt fullt och därför måste man stoppa denna impuls. Jag har svårt att gå förbi äldre porslin och keramik från Rörstrand och Uppsala Ekeby. Jag har genom åren tränat upp mina ögon så jag kan hitta dessa objekt på en gång i ett berg av skräp och sen kan jag inte släppa fatet eller vad det nu är. Jag har på sista tiden haft en fäbless för ungsformar och potatisskålar vilket mitt behov för är låt oss säga begränsat. Att stämpeln sitter där under gör att jag tycker att det är extra fint och nödvändigt. Men även om man har råd (vilket många gånger kan ifrågasättas om jag har) är det önskvärt att inte köpa allt.

Dock är det så att vissa saker måste man köpa fast man inte har råd, plats eller behov, så är det bara. Då brukar jag försöka att byta ut de sakerna mot annat i mitt hem som jag är mindre förtjust i. Detta gör att jag känner det som att jag är en del av kretslopp och så får jag inte så dåligt samvete. Nu ska jag fortsätta rensa ur böcker…

Ajam

Mer Mickelsmäss

Kategori: Allmänt


Jag glömde en bild:



Den till vänster vill jag ha. (Ja, som ni förstår vill jag helst ha alla.)

Jag antar att den som vill ha en myströja med vargtryck även skulle kunna uppsakatta detta hantverk.

ajam

Mickelsmäss i Örsundsbro

Kategori: Allmänt


Jag, Josefin och Goran tog en sväng till Örsundsbro och gick på marknad idag. Det var höstmysigt. Tyvärr är det bara en dag så om du blir sugen får du hålla dig i ett år, eller gå på marknad på Vaksala torg för de flesta knallarna kommer dit efteråt. Det är 11:e pch 12:e oktober och kallas då höstmarknad.





Vad vill du ha? Mest WT i hela världen? Varsågod. Hu.




Det var asmycket folk men jag motade bort dem med min nya korg. Råkade dock slå ett par barn.




Skinnplånbok med massa fack för 100 kr tyckte jag var mycket prisvärt, saft för 50 kr är inte så prisvärt.







Ja tack!


Nu borde jag verkligen diska och tvätta en 40-tvätt men jag tror att jag ska titta på danska unga mödrar och bidra tíll den nordiska språkgemenskapen istället. Tack Kanal 5 Play.


ajam