Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Det löser sig, och ibland gör man sylt.

Kategori: Shopping


Efter gårdagens trauma vid kursstart så löste sig allt ganska fint. Jag haffsade ihop ett mail om en idé till en uppsats och skickade iväg det till en lärare som verkade rätt och fick till svar att hon gärna ville handleda mig genom uppsatsskrivandet. Men innan jag fick reda på det gick jag och G ner på stan för att köka lunch. Lunchen på Saluhallen utvecklades till en shoppingrunga (ny klocka!), klippnding av G:s hår, öl på O´Connor´s, middag på och en avslutande middag på Messob. Dit kan jag verkligen rekomendera att gå, ett väldigt annorlunda ställe med god mat. Den afrikanska maten äts med händerna (man kan få betsick) och det tycker jag är lite mysigt. Dessutom var det väldigt prisvärt!



Bling!

Jag måste berätta lite om helgen också, jag var dålig att uppdatera då för jag var i mammas och pappas sommarstuga och även om internet fungerar utmärkt där så tycker jag att det är lite skönt att släppa elektroniken en stund.

I fredags spelade vi TP och Alfapet (G vinner alltid. Alltid.) samt imundigade vin mitt i den mörka natten. Det var mysigt. I lördags samlade vi pensionärspoäng genom att plocka bär. Jag ville plocka blåbär, resultat:



Dem åt jag upp. Siktet ställdes instället in på lingon för dem fanns det gott om.











Så nu har jag kokat min första sylt, allt enligt Vår Kokboks recept. Den är till och med god. Nu ska jag pyssla vidare med att planera terminens bestyr.

Hej på er!

ajam



Terminsstart

Kategori: Allmänt


Det var köbildning på cykelvägen mot universitetet idag och väl på plats fick hälften av oss antagna till examensterminen sitta i ett annat rum och se kursintroduktionen på video. Väldigt 2000-tal.

Jag har nu registrerat mig, studiebekräftat och kollat upp litteratur. Allt detta innan lunch en måndag. Semestern är slut.

Innan fredag ska jag ha bestämt mig för vad jag vill skriva om, hittat en handledare och meddela detta. Semester finns inte. Motivationsnivån är noll.

ajam

wooooord

Kategori: Allmänt


Efter en trevlig kväll igår har den här dagen blivit ganska ineffektiv. Men det är helt okej. Ner än okej. Jag har spelat alfapet (wordfeud) på mobilen typ hela dagen, hitta mig jag heter ajabajamaja. Emellan ordklurandet har jag plockat fram saker som jag ska sälja iväg på IKEAS loppis lördagen den 3 september. Det börjar bli en del, jag hoppas att det dyker upp många som vill köpa mina saker och få säljare som säljer sådant som jag vill ha. Jag kommer nog att gå minus på den tillställningen. Men vad gör det? Nu ska jag städa upp lite i köket och varva det med wordfeud.

ajam

Kulturhöst

Kategori: Allmänt


En sak som är härlig med att dagarna med utehäng är räknade är att alla höstaktiviteter börjar komma igång. Jag håller på och fyller min nya supersnygga kalender med roliga saker som jag kan se fram emot att göra veckorna fram över. Jag har bokat genrepsbiljeter till hela höstens reportoar på stadsteatern här i staden och jag ska hämta ut förhandsvisningsbiljetter tilll bio med mera. Jag har fått mina genrepsbiljetter gratis eftersom jag är ombud åt stadsteatern men jag kan verkligen rekomendera att köpa genrepsbiljetter. Kostnad: nästan ingenting och lite mysigt med "behind the scenes-känsla". Ja du, snart byts rosé ut mot rödvin men det passar ju till finkultur.

Det är ju synd att ett schema fyllt av måsten ska in i kalendern också men det får man ta. Det är ju det som är vardag. Idag blir det i alla fall festligt med blivande svensklärare som reflekterar över sin sommar över flera glas.

Just det, en påminnelse: glöm inte bort att det är kulturnatt den 10 september http://kulturnattenuppsala.se/. Du kanske fortfarande förknippar denna natt med din första fylla men jag kan garantera att det är finns mycet kul att kolla på och eftersom det heter KULTURnatt är det obligatoriskt med rödvin.

ajam

Tisdag, kort och gott

Kategori: Allmänt


Semesterveckan började bra med en ledig, lat hemmadag följt av middag hemma hos bästa Sasha men idag misslyckades jag helt med semester. Jag hamnade på jobbet istället, men det var så trevligt så. Nu är jag hemma efter jobb och en kort visit på Återbruket och nu tänkte jag ta en lästund på baksidan. Sommarvädret verkar göra korta comebacks. Det gillar jag.



Jag gillar också att IKEAkatalogen landat. Appropå IKEA så har jag anmält mig till deras loppis den 3 september klockan 9.00 på parkeringen. Kom och köp! Eller sälj!

Ennan sak som jag kommer att tänka på är det besök jag gjorde på IKEA i lördags. När vi stod och velade vid soffavdelningen så ropades det ut att kod 99 gällde på tygavdelningen. Spänningen blev olidligt, vad var kod 99 och hur skulle vi kunna ta reda på det? Vi kom fram till att man skulle kunna testa att göra olika dumheter och lyssna oss till vad som benämndes som kod 99. Min sambo ville springa till tygavdleningen för att utreda men jag valde avvakta. Sedan gick en personal förbi och vi kunde fråga, ett borttappat barn innebar en kod 99. Inte så värst kul. Speciellt inte för barnet. Nu, läsning.

Peace!

ajam

Gröna pinnar ger sken av gröna fingrar

Kategori: Allmänt


En del av min söndagsrutin är att ta hand om mina blommor. Orkidéerna blir spolade under kran en efter en och alla andra blir snuurrade, ansade, vattnade och boostade med näringspinnar. Jag vill gärna ha växter i mitt hem men är inte så bra på att vara omhändertagande av dem men med små gröna pinnar som ser ut som långa pellets så överlever mina plantor att jag glömmer bort dem ibland.



Jag har glömt orkidéerna i flera veckor eftersom vardagsrummet varit ett enda kaos men nu börjar det se mysigt ut igen. Det blev en mörkgrå soffa Karlstad och i den sitter jag nu. Detta är första gången på hela sommaren som jag verkligen kan njuta av vår tv. Jag tror jag ska stanna här hela dagen med en kopp kaffe framför mig. Nör jag blir lite rastlös ska jag skruva ihop en byrå Malm som ska stå i sovrummet men det dröjer nog ett par timmar. Jag har ju redan gjort en duktig sak idag och söndagar får man inte effektivisera bort. Nope.

ajam

Väntans tider

Kategori: Allmänt


Att vänta är bland det tråkigaste och jobbigaste de flesta vet. Den som väntar på något gott bla bla bla känns otroligt 1900-tal. Jag behöver aldrig vänta nu för tiden, i alla fall inte på samma sätt som förr i tiden då tiden fördrevs med att bara vänta. Nu kan man passa på att läsa tidningar, shoppa, facebooka, svara på viktiga mail, spela spel eller blogga som jag gör nu medan en fullproppad bil är på väg med en tredjedel av vår ikeahandling. Jag väntar med resten på Ikeas parkering som seriöst aldrig varit så här full. Nu ska jag leka med zombiefarm.

Hej så länge!

ajam

Kalender inhandlad

Kategori: Allmänt


Precis som jag spådde blev det mathandling och lite strosande på Gränby centrum. Jag köpte en ny kökshandduk med jordgubbar på. Jag var också och kollade på kalendrar och blev sugen på moleskine så nu beställer jag en för det är som alltid billigare än på bokhandeln (169 kr istället för 249kr). 



Jag är otroligt nöjd. Hoppas jag är lika nöjd när den dimper ner i brevlådan.

Jag hade flyt i fredags också, jag var med mina föräldrar och shoppade lite och då hittade jag en ny svart kofta vilket var vad jag hade tönkt köpa. Det händer ju typ aldrig! Jag firade detta med att köpa andra onödiga saker som jag behövde. Nu ska jag kolla vidare på SATC medan ett grabbgäng spelar något sportspel på PS3n. Genus.

ajam

Sex and the City and the Sunday

Kategori: Allmänt


Vilken typisk söndag jag har. Jag har lagat mat i lugn och ro, plockat upp lite grejer som legat och skräpat här och där. Mellan mina små fixarrundor o lägenheten så lägger jag mig i sängen och kollar på Sex and the City. Jag började förra veckan eftersom G spenderat en massa tid med sin besökande släkt och jag har trots jobb tagit mig till slutet av säsong två. För minst fjärde gången.





Igår firade jag min kusin som fyllde 22 år med vuxenkalas på dagen, kebab framåt kvällen, förfest men utgången bangade hon på. Det är inte lätt att bli gammal. Jag har i alla fall kommit på varför det är typ 25-årsgräns på O´Connors, det är för att en stor stark kostar 65 kr.

Nu ska jag fortsätta kolla, sen kanske handla lite mat. Jag måste köpa en ny kalender, men det känns mycket mer som måndags-göra så det skjuter jag upp till imorgon.

ajam

Skolstart

Kategori: Allmänt

Det börjar dra ihop sig mot en ny termin, den sista får vi hoppas eftersom det är min examenstermin eller allmänt utbildningsområde III som den heter men hur kul låter det. Jag har kastat bort nästan vart enda papper från min förra termin och låtit dem bli till toapapper eller vad det nu är de gör av allt återvunnet papper. Nästa vecka ska jag gå och köpa lite nya block och pennor. Jag är fortfarande som en 8-åring på det viset, jag gillar ”skolstart” (även om det kanske inte är kul att lovet/ledigheten/arbetslösheten är över) och att köpa nya fina saker som jag ska förgylla min termin med. Jag lovar också mig själv (för elfte gången) att denna termin, nu, nu, nu ska det bli annorlunda. Jag ska läsa inför varje föreläsning och varje seminarium och jag ska delta i studiegrupper och jag ska plugga i biblioteket utan Internet och jag ska göra fina anteckningar och dessutom äta nyttigt, städa jämt, träna och inte sitta så mycket vid datorn/tv:n. Genom tonen i detta inlägg kan ni nog förstå hur god själv insikt jag har eller kanske snarare att inte ens jag tror på mig själv. Never mind. Jag ska jobba en vecka till och vara ledig ytterligare en innan det blir helt aktuellt med nya friska tag. Gud vad bra det ska bli den här terminen, den här terminen kommer allt bli annorlunda. Halleluja!

 

Pub varje torsdag?

 

ajam

Kronjuvelerna

Kategori: Film

 

 

Igår kväll såg jag kronjuvelerna tillsammans med mina små bröder, liten kusin och en lång Martin. En ganska mysig film men jag trodde den skulle vara bättre. Dessutom satt jag störde mig på kostymen och rekvisitan den första timmen för det gick inte att klura ut när filmen skulle utspelas. Sedan accepterade jag att det var någon sorts nutid i en låtsasstad där alla klädde sig 40-talschict. Jag förstod heller inte varför den hette som den gjorde. Om npgon annan sett den och förståt får ni gärna förklara. För övrigt kan också tilläggas att B Gustavsson är en urkass skådis, men han är ju charmig så låt gå. Buffén innan var i alla fall topp, liksom sällskapet. Det finns nog inget som är så rätt att göra som att gå på bio när det regnar. Jo, det skulle vara tvätta då och det gjorde jag innan. Jag har möblerat om lite i köket också, jag ska visa hur det ser ut när jag är helt klar det vill säga har städat upp bland alla små högar som jag bygger överallt.

 

Men det orkar jag inte just nu för jag otroligt trött. Jag somnade vid 1-tiden igår och var upp och hoppade vid 5. Tjo! Imorgon är det uppstigning vid 7, lite mer humant.

 

God natt!

 

ajam