Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Fredagsshopping

Kategori: Fira


Nu har jag shoppat ljusstakar, jag har shoppat jackor också och imorgon ska jag shoppa konst (?). Heja vintern!

Mer om advent

Kategori: Fira

 
Att vänta på julen, vad är det egentligen man måste göra under denna period? Massor eller inget? Något där emellan kanske? Nu ser jag Coca Colas reklam på TV och det betyder ju att man måste konsumera i alla fall. Fatta att deras reklam ger julkänsla. Det var också Coca Cola som gjorde Tomen röd, innan de gjorde det var han oftast grå. Det tål att tänkas på. Nu skrev jag nästan en dikt.
 
 
Jag ska på Konstfacks julmarknad i helgen. (http://www.konstfack.se/Aktuellt/Kalender/2012/Julmarknad-2012/) Det borde också skapa julkänsla, men jag vet inte för jag har aldrig testat förut. Jag har blivit tipsad av en god vän som också bjudit in oss på middag så det blir minst 24 timmar i Stockholm och det är ju aldrig fel. Jag har också blivit tipsad om att ta med massor av kontanter för de tar inte kort. Det tycker jag låter lite farligt för jag ska egentligen spara mina pengar till nya persienner och Tenriffa. Well, well.
 
ajam
 
 
 

Adventsbestyr

Kategori: Shopping

 
Jag är ingen pyntare, men nu ska jag pynta i alla fall. I vardagsrummet ska jag byta ut de lindblomsgröna gardinerna mot samma sorts gardin fast i röd (de som hängde i köket förut).
 
I fönstret tänker jag mig en ny adventsljusstake modell större, förmodligen Svaneholm från Markslöjd. Notera att det ska vara utan rosett. Rosetter ska man ha i året, forma med skosnören och möjligen ha på kläder. Ingen annan stans. 
 
Nu ska jag försöka koppla av. Det görs med fördel med hjälp av skit-TV som Bonde söker fru. Mums. Nackdelen med att vara svensklärare och gilla grammatik är att jag nu gör satslösning på alla meningar samtidigt som jag skriver dem. Jag är ingen pyntare, men minst sagt lite överspänd.
 
ajam
 

Ny handväska på gång

Kategori: Resor

 
Jag känner att jag förtjänar lite nöje, tillexempel en ny väska att titta på när jag släpar mig till jobbet. Om man jobbar måste man ju få handla? Jag såg denna väska i en tidning för flera månader sedan och så tämkte jag att en sån där vill jag ha. Varsågod Maja.
 
 
Väskan kommer från Sandqvist & Herr Judit och kostar 1195. Åh vad jag längtar! Jag älskar att packa en ny väska för första gången. Jag antar att det går att jämföra med nybilskänsla, men den är jag inte så bekant med eftersom jag varken har bil eller körkort. Men nu övningskör jag i alla fall. Körkort skulle vara ett härligt tillägg till mina vuxenpoäng. Att köpa en till handväska kanske går på minuskontot?
 
ajam
 

Ljus ljus strålande ljus

Kategori: Nytt boende


Det är inte okej att julpynta och julbaka än. Gör inte det. Men det är helt okej att tända mycket ljus. Jag tänder mina nya kastehelmilyktor i grönblå. Man kan också ge sig ut i novembernatten och titta på hur vackert pyntad vår stad är. Gör det!