Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Ljuspunkter i vardagen

Kategori: Loppisshopping

I dag är det den sista sommardagen, den 31 augusti. Imorgon börjar september. Sommarälskare som jag är så är det här en av de tråkigaste dagarna på hela året. Men man får hitta ljuspunkter i tillvaron. Jag har gjort en, av en loppisfyndad lampfot (kostade typ 30 kr) och en stor halogenlampa från Claes Ohlson (59 kr). Jag är riktigt nöjd. Den ska jag stirra på när löven utanför faller i mark. 




Nu ska jag leka med min nya leksak, också den från Claes Ohlson, en präglingsmaskin. 

ajam

Klipster och Wrapp

Kategori: Tips

Jag vill slå ett slag för två appar; Wrapp och Klipster.

Med Wrapp kan du ge, få och ibland ladda ner gratis presentkort. Ge till alla dina vänner och bekanta - och få tillbaka. Smidigt och lätt. 

Klipster är också en app där man får olika erbjudanden. Just nu finns ett som går ut på att man tar med sig en kasse kläder till myrorna så får man 50% på ett köp upp till 300 kr, något som gynnar både dig och andra. 

Så klicka hem lite fynd nu, och gratis korv på Sibylla. 

ajam 

Syltar

Kategori: Allmänt


Helgen har spenderats i sommarstugan och på krogen. Jag har sett Nationalteatern, plockat lingon och kokat lingonsylt enligt Vår kokboks recept. Det blev bra förra gången så jag har höga förhoppningar. Bara att ha i vatten och socker och så blir det sylt. Lokalproducerad och ekologisk. Hela min helg har varit lite 70-tal; ta till vara på naturen och politisk underhållning. Härliga tider!


Konseten var fantastisk. Bäst var Hanna från Arlöv och Bara om min älskade väntar. Men rakt igenom var det njutbart och riktigt bra stämning på Katalin. 







Imorgon får vi se hur resultatet av sylten blir, den 14 september får vi veta hur Sverige ska styras. Glöm inte att rösta. 

ajam

Jag har en Reda-hylla

Kategori: Loppisshopping

I mitt kök här jag nu en jättefin gammal reda-hylla. Den kostade mig 1675 kr samt en biltur, men det var det värt tycker jag. Alla skeppor var hela och fina och på sidan sitter Reda-märket kvar. (Men jag tog bort det under renoveringen för att det inte skulle skadas.)

Jag har skrapat färg, sandpapprat och målat tre lager färg. Det var det också värt. Egentligen behöver jag inte uttrycka mig så; jag älskar att renovera små saker. Det går fort och man har kontroll på processen. Här ser du den i bilder:






 


ajam

Morfars stringhylla

Kategori: Inredning

Nu sitter den på väggen. Jag har gett hyllplanen samma behandling som skrivbordet och vardagsrumsbordet fick (se tidigare inlägg för recept). 

Sidorna har jag också skurat. Monteringen har pappa hjälpt mig med, men det var inte så komplicerat. Borrmaskin, skrivmejsel, vattenpass och penna gjorde susen. 




Som ny, men ändå verkligen inte. 

Visst blev det fint?

ajam

Husmorstips 3: Laga med nagellack

Kategori: Tips

Idag har jag bättringsmålat mammas och pappas stolar med nagellack. På alla små vita repor har jag duttat och dragit svart nagellack. Det fungerar lika bra på skor, väskor, solglasögon mm. 


ajam

Pappersförvaring med snyggfaktor

Kategori: Shopping

Sånt här kan ju inte jag motstå. Kolla in snyggaste torkeyhållaren. 49 kr med papper i. Den fanns i vitt också, men jag tänkte att den nog inte skulle vara vit så länge då.


ajam

Jag vill ha en Reda-hylla

Kategori: Inredning

Jag har, som många andra, fått ett stort begär efter en reda-hylla med skeppor i glas. Det känns som att mitt kök skulle vara komplett om jag ägde en sådan. Frågan är ju bara hur mycket man vågar spendera. De blir dyrare och dyrare eftersom många vill ha. 

Jag grämer mig över att jag inte köpte en för några år sedan, jag pillade nämligen på en på en loppis då. Men då ville jag ju inte ha en. Man kan ju inte köpa saker i tron att man kan vilja ha dem sen. Eller? Det är väl lite så antikhandlare jobbar. 


Bilden är lånad av Bukowskis. 

ajam

Vuxenpoäng!

Kategori: Shopping

Jag har nu inhandlat en cykelhjälm. Jag hittade ett par flip-flops också för bara 49 kr. De förtjänade jag eftersom jag varit så duktig och mogen och köpt en hjälm. 

Jag ska ta en selfie med hjälmen när jag cyklar till jobbet på måndag. Det känns helt overkligt att börja jobba igen. Vädret talar om för mig att det är högsommar; och inte hösttermin. Mer flip-flop-tid behövds! 


ajam

Gårdagarna loppisfynd

Kategori: Loppisshopping



Här placerade på farfars brödburk. Nu ska jag handla och sedan laga texmex-käk med sangria till. Det mesta enligt Jonas Crambys Texmex från grunden. 

ajam

Någonstans mellan Hallstavik och Grisslehamn

Kategori: Loppisshopping

Idag har jag övningsköra med lillebror. Bada på östkusten var målet. På vägen hittade vi en liten loppis i en lada med förvånansvärt mycket saker. 




Lillebror köpte gamla Nintendo-spel och jag köpte en kastrull, ett paraply, två glasburkar och en ram som jag nog ska måla om. Nu åker sakerna några varv i diskmaskinen. Härliga semestertider. 

ajam

Nu har jag också en stringhylla

Kategori: Inredning

Originellt är det inte, men ack så snyggt. Det som är lite extra roligt är att min hylla kommer från morfars snickerbod. Den har förvarat beslag, skruvar, verktyg mm i många år där, innan dess hemma hos morfar. När mamma och pappa nu rivet ur det gamla dasset och gjort boden större bestämde de sig för att skänka hyllan vidare till mig. Så nu ska den få en ny funktion. 



När den kommit upp ska jag visa hur det blev, men först - samma behandling som skrivbord och soffbord fått genomgå. 

ajam

Söndagsutflykt

Kategori: Loppisshopping


Idag har vi tagit en sväng på Ulva kvarns bakluckeloppis och på Fyris parks. På Ulva blev det några småsaker;  sex skålar från Vereco, en ram och en liten teburk. 70 kronor har jag spenderat, och mest nöjd är jag helt klart med skålarna. De får man betala betydligt mer för på Tradera.



ajam

Värmland, Dalsland, Västergötland och Bohuslän

Kategori: Resor

Efter ett par dagars tuffande i bil runt om i Sverige har vi ni landat i Uppsala igen. Vi välkomnades hem ordentligt igår på Upplands uteservering. Det var riktigt mysigt. 

Jag tänkte berätta lite om vår lilla resa. Målet var Sydkoster, men egentligen var skälva resan målet. Vi har kört från Uppsala över Örebro, genom Karlstad, upp mot Torsby, ner igen mot Vänern, genom Dalsland, ut på Koster via Strömstad och sen ner mot Smögen via Fjällbacka och Hunnebostrand. Slutligen hem igen genom Västergötland med en omväg via Hjo. Hej vad det går! 

Vi har stannat på nästan varje loppisskylt vi sett, och det var många för med hjälp av Upplev Sverige har vi åkt på vackra småvägar istället för stora motorvägar. 


På en loppis hittade jag sex stycken jultallrikar från Gustavsberg (hälften signerade Stig Lindberg) för 100 kr. Jag ska ha dem att äta på, inte prydnad, till julmys. Det kan ju kännas lite avlägset nu men det är så man fyndar. 



Vardagsrummet har fått två nya glaskupor från en antikbutik i Strömstad. Jag älskar hur solens ljus får dem att blänka som pärlor. 





I Dalslands djupa skogar hittade jag lite fina gamla formar för ett par guldtior. Jag har inte bestämt om jag ska plantera eller baka i dem. 





Med hem kom också ett par ljusstakar och en fiskdödare, bara för att den var snygg. 

Ut och upptäck nu!

ajam