Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Förra helgen

Kategori: Shopping


Jag och min söta sambo tog en tripp med white trash 3000 eckerölinjen och gjorde av med änner mer pengar. Baren fylldes väl (men tämdes lite i helgen) och jag fick ett par nya brillor. Mycket bättre pris än på land, "endast" 940 kr. Men det var det värt.








Jag måste passa på att slå ett slag för viltbuffen som vi åt. Sjukt god och faktiskt lite lyxig (otippat men sant) för 180 kr, och då ingår resan.

ajam

Julen är här?

Kategori: Allmänt


Nä-ä. Jag har sett i ett flertal butiker men nu börjar även mailen om julhandel att ramla in. Chilla! Jag har massor att göra innan det får bli jul och behöver inte känna mig ännu mer pressad. Plus att suger fan ut en del av det roliga med julen. Nu tänker inte jag skriva ett ord om julen på flera veckor. Njut av hösten och halloween istället.

ajam

Dagen efter festen

Kategori: Allmänt


Vi är nu inne på avsnitt 20någonting av futurala, en gäst är kvar och vi har ätit pizza och druckit mängder av läsk. Dessutom fick vi en extra timme av fest eller häng, beroende på hyr man ser det. Det är dagen efter festen. Sjukt bra fest, tack till er alla! Inga alla adliga fläckar och inget trasigt, som jag hunnit upptäcka i alla fall. Nästa vecka består av fritidsjobb och uppsats-pm. Men jag struntar i det en stund till och satsar på en fyra avsnitt till.




ajam

Halva pristet på utvalda varor

Kategori: Shopping


Nu köpte jag en ny kappa. Den behövde jag verkligen.



Kanske som motivation för att skriva på mitt uppsats-PM.

Vi säger så.

ajam

Slutet är nära

Kategori: Allmänt


I flera veckor har jag skjutit upp att se sista avsnittet av Sex and the City. Det är liksom sorgligt att det är slut, igen. Jag vet att det finns två filmer men de är sämre än Avatar och jag önskar att de aldrig gjorts. Slutet på serien är så fint med Mr Bigs namn på displayen och alla är lyckliga, glada och fortfarande sympatiska. Men nu ska jag göra det, jag ska se slutet och bli varm inombords och sen bortse från filmerna. Jag låtsas att de inte finns. Jag låtsas också att jag inte behöver plugga mer idag. Det är ju trots allt fredag och då tycker jag att man får avlsuta den produktiva delen av sin dag vid 14.




Nu, adjö!

ajam

Digster som app

Kategori: Allmänt

 

Jag har nu testat digster ett tag, jag måste säga att det är ganska trevligt att lyssna på listor efter mina önskemål men som jag inte gjort själv eftersom det få finns ett mått av överraskning med i det hela. Det är lite som när någon annan, som vet vad du gillat, går och köper lösgodis till dig.

Att ha tjänsten i mobilen är nice eftersom jag nästan alltid lyssnar på musik när jag är utanför ytterdörren. Jag loggar in via sporify men det finns andra sätt också.

Om du också vill testa digster premium gratis på använd koden i mitt tidigare inlägg om tjänsten.

ajam

Plugga, plugga, plugga, plugga bort din sura min

Kategori: Allmänt


Tvättmaskin och diskmaskin snurrar (eller vad de nu gör) för fullt. Mitt huvud också. Jag har skickat i min tråkiga hemtenta och försöker nu koncentrera mig på mitt uppsats-pm (ja, jag vet, det heter min pm men det skiter jag i för det låter fel fel fel). Jag pendlar mellan att känna att jag är on top of things och att jag inte har en aning om vad jag håller på med. Jag borde ha fokuserat på textanalys som förra gången, då hade jag kunnat slänga ihop en C-uppsats på två veckor men den här gången blir det lite mer avancerat. Jag ska skriva om raster på gymnasiet och både göra fältstudier i form av observationer och intervjuer.

Jag hoppas bara att jag ska få skriva att jag är klar innan den 23 december. Håll tummarna för det är ni snälla.

Hej så länge!

Ps. Jag menar inte att jag inte ska uppdatera bloggen innan uppsatsen är klart, om det nu var någon som trodde det. Ds.

ajam

Sträääääss

Kategori: Allmänt


Ja hopp, då har ännu en dag passerat. Tiden går fort när man har roligt säger dem. Jag säger att tiden går fort när man har skitmycket att göra, och det är obehagligt.

Jag har en hemtenta, ett pm och en uppsats och allt detta ska vara klart imorgon. Känns det som. Hua hua. En paus var tvunget för att inte stressa upp mig totalt. Pausen spenderades på H&Ms hemsida, med ensam mamma söker i bakgrunden och med äppelpaj gjord av de sista sommaräpplena. Det är betydligt trevligare och roligare än vetenskapsfilosofi. Jag har gett upp för dagen nu, imorgon kommer en ny som blir ungefär lika kul. Stackers mig.

ajam

Vem är jag?

Kategori: Allmänt


Nu är det klart, jag behöver inte fundera över vilken typ av lärare jag ska bli eller vilken teoribildning jag håller mest med om. Jag är nämligen Kalle Anka:

"Kalle Anka är en kolerisk anka med stort hjärta och en positiv livsinställning. I grunden lat blir han dock oerhört målmedveten när han bestämt sig för något."

http://www.ne.se/fiktivafigurer/



ajam

Höstmarknad

Kategori: Allmänt

På vägen hem från föreläsningen såg jag ett par med tre kartonger kokosbollar. Då vet nån vad som händer i staden, det är marknad. Jag får se om jag tar en sväng ner till Vaksala torg imorgon och känner alla mysiga lukter och tittar på onyttiga saker, och då menar jag onyttiga både som i kaloribomb och i onödigheter. Den som lever får se, först ska jag på två seminarier. ajam

Vilken höst

Kategori: Resor


Jag går med nya skor bland de gula löven på marken med solen lysandes på mig. Praktiken är snart slut men jag har gott om saker som jag måste hinna med innan fredag eftermiddag. Det gör ingenting. På fredag kväll ska jag få träffa gamla klasskompisar som jag var i England med och fira en födelsedag.

I november ska jag få åka till Rom och Milano med min söta söta pojkvän och över nyår blir det fira med små bröder, pojkvän och bästa vän. Förhoppningsvis kan vi då även fira en nybliven sjuksköterska och en lärare.

Inte illa.

ajam

Jag älskar Monki!!

Kategori: Shopping


Jag är så förutsägbar, är det bar eller dåligt?

Det här är bra och det har jag handlat:









Det enda minuset med deras webshop är att man precis som hos Gina Tricot måste betala med kort och det gillar inte jag. Inte för att jag har några problem med att betala online. Inte inte inte, utan jag tycker om att betala när jag har varan i min hand och inte innan.

ajam

Åh nej! Monki har nu en onlinestore!

Kategori: Shopping

Stockholmare på besök och Stockholmsbesök

Kategori: Shopping


Vilken helg! I fredags "pluggade" jag och fina Alex med hjälp av rosé tills hon skulle fara hem till den största staden igen, då gick jag ut i studentstaden och hade änne mer trevligt. Igår vaknade jag riktigt pigg trots trevligheterna och jag skyndade mig till tåget för att möta upp Lina och Josefin. Jag var så sen att båda köpte biljett till mig. Varsågod SJ!





I den stora staden väntade Sara på oss och sedan spendare vi en trevlig dag och ganska mycket pengar. Kvällen spenderades i mitt vardagsrum med mycket goda saker att äta och dricka. Tack för igår flickor!



Det blev en stickad orange klänning från Vero Moda. Jag tror inte jag handlat något där på flera år för jag brukar inte gilla deras grejer men igår fanns det massor av fina saker. Det är bra när man hamnar i butiker man inte brukar välja, tack vänner!

Onödigast var väskan men det var så fin och jag fick en 30% check av en i personalen på Accessorize så den blev billig. Mest nöjd är jag med mina nya skor från DinSko. Jag måste bara behandla skinnet innan jag kan börja klampa runt i dem. Jag köpte två pannband också som passar min 60-talsfrisyr som jag rockar just nu.



Idag sitter jag åter igen i soffan och ser på massor av tv. Det är Mickelsmäss i Örsundsbro men min sambo jobbar och jag var ju faktiskt där förra året så jag stannade hemma. Det är ju ändå samma marknad i komprimerad form på stan i helgen.

ajam