Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Jag har fan inget flyt men nya spellistor

Kategori: Allmänt


De senaste sju dagarna har jag: blivit bestulen på ett paket, blivit förbikörd av bussen, klämt två fingrar och min favoritlista (fantasifullt döpt till favoriter) på Spotify är borta. Bara borta. Hur gick det till? Ingen som vet, inget som vet.

Att listan försvann löste fatiskt ett av mina problem. Problemförmulering: Jag har musik av alla genrer i en enda röra som jag inte orkar sortera. Problem solved. Nu har jag tre nya kategorier som jag börjat fylla. Mycket jobb återstår dock. De nya kategorierna är mys, pop och röj. Lyssna in vetja!  

Trots min brist på flyt är jag glad i alla fall. Varför? För jag ska åka till Rom och Milano om lite mer än en månad, jag trivs på praktiken och allmänt med livet. När blev jag så äckligt positiv? Och när lärde jag mig att positiv bara stavas med ett s? Typ nyss respektive typ nyss.

ajam

Testar musik

Kategori: Tips


Som den bzzador jag är håller jag nu på och testar Digster:

http://www.digster.se/


Digster går ut på att du får tillgång till spellistor som är anpassade efter din musiksmak, och ibland kan det vara riktigt skönt när någon annan har gjort en lista och man inte måste klura ut själv vad man gillar.

Vill du också testa att ha premium i 6 månader så skriv in koden "buzzador". Tjänsten är egentligen gratis men med premium får man tillgång till kändisars listor.

 

ajam

 


Argt inlägg

Kategori: Allmänt


Till dig som stal mitt paket från CDON men lämnade in fakturan i mitt brevinkast igår:

Jag hatar dig.

Till brevbäraren som lämnade paket utanför min dörr utan att äns testa att ringa på:

Smart drag.

Till mig:

Stackars mig!

ajam

Höst i hallen, bland annat

Kategori: Allmänt


Det är dags för att städa bort sandaler, tunna jackor och färgglada sjalar från hallen. Det är precis vad jag just gjort. All gone, och fram med stövlar, handskar, stickade saker och jackor/kappor med foder. Lite tråkigt kan man tycka men det är lite mysigt också. Det är ordet "mysigt" man tröstar sig med nu när regnet, mörkret och kylan gör entré. Men det är okej, för man kan intala sig mycket.

ajam

Culture and Crime

Kategori: Allmänt

Låter spännande va? Jag ville egentligen bara berätta att jag och Gina var och såg Lagom nära döden på Uppsala Stadsteater igår och den var hur bra som helst. Rolig, klok och duktiga skådespelare. Den påminner lite om Yrrol och det finns en hel del igenkänningsfaktor i tankarna kring hur man ska vara som människa och som medmänniska. Gå och titta!

http://www.uppsalastadsteater.se/forestallningar-2011-2012/lagom-nara-doden/


På vägen hem i höstmörkret färdades jag på cykel. Med bara ett baklysa. Dålig idé. Bakom ett hörn klev en lagens man ut och stopppade mig på grund av min brist på belysning. Jävla skit tänkte jag men det vara bara att foga sig. En annan brottsling stod framför mig i böterkön så jag fick vänta. Det kanske var någon tanke med det, att man ska stå och begrunda sitt brott? Hur som helst, plötsligt kliver polismanen fram till mig och säger att jag kan bege mig vidare eftersom de måste åka på ett larm. Yeeeaaaah!! Ibland har man flyt. Jag hoppas att ingen annan hade väldigt dåligt med flyt och att det var därför jag slapp undan. Jag hoppas att det var en riktig skurk som trafikpolisen skulle jaga. Nu, åter till att planera lektioner.

Ps. Till polisen: Jag ska köpa ett framlyse. Ds.

ajam

 


Lördag 110917

Kategori: Allmänt

The Ark har slutat spela och jag har bananflugor i mitt kök men jag tror i alla fall att jag är frisk! ajam

Fredagshets

Kategori: Allmänt


Jag loggade just in på fb och blev förvånad över bristen av "äntligen helg : ) : ) : ), vin med älsklingen!! myyyyyyys" och dylikt. Ska folk inte fredagshetsa denna helg? Har min newsfeed bara sorterat bort det för att jag inte BRYR mig?

Mystiskt.

ajam

Sjukdomen har slagit till mig

Kategori: Allmänt


Jag är sjuk, inte så allvarligt men tillräckligt för att inte klara av bussresan till Sveriges närmaste stad. Jag är ganska hängig också så det passar bra att ligga i sängen och kolla på Sex and the City och det är precis vad det gör.

Men jag har gjort andra saker också, innan sjukdomen slog till och knockade mig. Jag var ute på Kulturnatten i glada vänners lag och tittade på Upplandsmuseets utställningar och bildutställningen på Stadsarkivet. När vi varit kulturella var vi populärkulturella och besökte V-dala.

I söndags tog vi en runda och handlade nya handdukar och ny badrumsmatta på Jysk. Har de alltid rea? Det känns så. Jag fick fina blommor av G att pynta köket med, och igår fick jag mer blommor eftersom det är synd om mig eftersom jag är sjuk. Tack snälla älskling!

ajam

Hemmalärare

Kategori: Allmänt


Jag jobbar hemifrån idag, det är inte alla lärarstudenter som kan göra det. Jag är hemskt effektiv och har skrivit ihop en alldeles egen liten ortnamn- och personnamnskurs som jag ska ha i en Svenska B-kurs. Jag älskar ortnamn och personnamn, så mycket att jag ganska mycket i onödan läst sammanlagt 15 hp inom ämnet. Jag brukar plåga min omgivning med intressanta fakta om skyltar som jag ser från bilen, orter vi befinner oss i eller bara sjukt intressanta saker som jag tänkt på inom ämnet. Vissa är snälla och lysnnar intresserat, andra är snälla och ber mig att sluta.

Nu måste jag sluta med det roliga planerandet och det är dags för kursuppgifterna. Mindre roliga. Det bästa av allt är att de inte äns lyckats hitta på nya uppgifter utan bara kopierat från en tidigare kurs som vi alla läst. Genomtänkt. Tänk om jag hade fått planera, då hade det blivit fantastiskt bra planerat.

Jag är lite uppe i varv.

Nähääää.

Lärare mår nog inte så bra av att vara själva och utan undervisningsgrupp. Jag ska genast gå och störa min sambo och lära honom något, som att stänga skäpluckor som "man" öppnat. 

ajam

Matildas och Majas stånd

Kategori: Loppisshopping

http://www.youtube.com/watch?v=An00_C0VqEU

 

Tidigt tidigt innan jag sovit ut efter gårdagens myskväll med Josefin så klev jag upp och gjorde mig representabel innan Matilda hämtade mig och vi öste in allt i bilen och där fick det trängas med hennes saker och donationer från mammas och pappas gömmor.

Jag har tjänat ungefär 171 kr i timmen idag, en totalsumme a ungefär 1200 kr. Anledningen till att jag inte riktigt vet är att redan då vi plockade upp kom folk och började köpa saker. Jag han inte äns ta kort på hela vårt sortiment innan flera saker var borta, men det är ju faktiskt bara bra.

Dagen har varit mycket lyckad på grund av det trevliga sällskapet, den lilla vinsten, att det var roligt att leka affär och vädret har varit så underbart.  











Dagen avslutades med att jag sålde min klädställning för 70 kr till en av IKEAs funktionärer. Nu ska jag mysa i soffan för att orka med Stockholm imorgon, och då kommer min söta sambo hem!



Det var nog allt.

ajam

Nu börjar höstterminen på riktigt

Kategori: Allmänt

Jag ska ha praktik i fem veckor från och med måndag. Nu vet jag till och med var jag ska vara! Det blir på ett mycket bekant ställe som jag ska göra min slutpraktik, det blir samma ställe för tredje gången.

Innan det är dags för praktik är det föreläsning imorgon, packa ihop saker till loppisen, loppisen på IKEAs parkering på lördag, Stockholm på söndag och sen smäller det. Jag ska försöka fixa lite litteratur imorgon också. Eftersom min sambo är långt borta hela veckoslutet så finns det mycket tid att göra nyttiga saker istället för att roa oss som vi brukar prioritera. Jag ska faktiskt göra nyttiga saker, i alla fall några imorgon, sedan ska jag äta onyttiga saker på kvällen och mysa med mörkret utanför. Det är faktiskt lite mysigt med det här mörkret.

Jag hade glömt hur det kändes att ha viktiga saker att göra. Hela den här veckan har varit lite som en chock med planering, mail och telefonsamtal hit och dit men jag har klarat det gaska bra om jag får säga det själv. Nu ska jag bara klara av imorgon också men det blir lätt som en plätt om det inte är så trist så jag blir trött. Det har hänt.

ajam