Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Buzza saft och rösta

Kategori: Allmänt

Nu har vi röstat, tagit oss en snabbvisit på IKEA och nu dricker vi saft. Saften är högkoncentrerad och god. Nu dricker jag apelsin och  persika, men jag har päron och svartvinbär samt sommarfrukter att testa också. 

Tanken med den lilla förpackningen är att den ska vara smidig att ta med. Jag undrar vart jag ska ta ned den. 


ajam



Kulturnatt 2014

Kategori: Loppisshopping

Igår var det kulturnatt i min hemstad Uppsala. 

Först var jag och fästmannen på Presenta och tittade på vackra saker. Så mycket retro, till helt okej priser. Jag ska dit igen snart igen och vara där ännu längre. 





Sedan bar det av till centrum och en promenad bland piroger, bräbda mandlar, politik och mycket folk. 

Vi var inne i Domkyrkan och tittade på alla vackra fönster, i Gustavianum och tittade på mumier, i (på?) Carolina Rediviva och njöt av bokstäver, åt strömming ur Domtrappkällarens lucka och åt Langos vid Upplandsmuseet. 


Mot kvällen gick vi hem och laddade om. Sedan ner på stan med lillebror och Pelle och Lina. Konsert, eldshow och kroghäng. Bra lördag! 

Nytt till väggen: 


ajam

Belysning i brandbilsröd

Kategori: Loppisshopping


Jag köpte en lampa som förmedlades genom en av alla facebookgrupper. Jag betalade 30 kr för lampan, och tänkte att den där, den ska jag måla röd. 




Jag har spraymålat den med färg från Biltema, 59 kr burken. Det gick åt mer än en burk så det kostade mig 118 plus primer som också kostade typ 60 kr. Lampan blev alltså inte så billig, men väldigt röd.


(Älskar klottret i dammet.)



Det var dock svårare att få sprayfärgen snygg än vad jag trodde så jag är inte helt nöjd. Projektet får bara godkänt av mig. 


Nu återstår frågan, ska den stå i vardagsrummet vid soffan och bryta av i allt svart, vitt och grått eller ska den få luta sig mot mitt färgglada kök. Jag ger det en dag eller två. 

ajam

Präglingsmaskinen får arbeta

Kategori: Inredning


Egentligen är det jag som får arbeta. Det tar sin lilla tid att sitta och dra på det lilla kugghjulet och man måste komma ihåg att pressa ett extra mellanrum innan man börjar skriva en ny remsa men annars måste jag säga att denna leksak från Claes Ohlson levererar. "Vuxenvarianten" tyckte jag hade för mycket mellanrum mellan bokstäverna. 

Maskinen och tre extra rullar med remsor gick på ungefär 200 kr. 





ajam