Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Pris till min praktikplats!

Kategori: Allmänt


Örsundsbroskolan har idag fått Bertil Hults pris för sitt arbete med dyslexi. Det är mycket fint pris för ett fint arbete och därför kom H K H Victoria och överlämnade det. Så här såg det ut:



ajam



Vårjacka

Kategori: Shopping

I'm a smart ass!

Kategori: Allmänt


Efter en vecka av praktik så har jag varit och hälsat på min vän Sara och hennes pojkvän i Malmköping. Mycket trevligt! Vi åt god middag, spelade spel och socialiserade. Sammanfattning: åtta spelare, två spel, en vinnare. Eller ja, första spelet tog jag och Josefin hem tillsammans. But still! Jag ska genast beställa hem dessa två spe, tänkte jag. Det första hette "Med andra ord" och det senare "Smart Ass". Förstnämnda är tydligen slut hos tillverkaren. Jag får ge mig ut på stan imorgon och se om jag kan hitta det någonstans. Nu ska jag fortsätta tömma vårt kök eftersom vi ska få nytt köksgolv imorgon.

ajam

 

Kulinara

Kategori: Shopping


Idag firade jag att jag gjort min första praktikdag och att jag inte har några hål i tänderna (tack mamma och pappa!) med att botanisera mig i iittala outlet-butiken i Örsundsbro. Jag har länge spanat på den 50-talsinspirerade serien Kulinara. Jag blir glad av den, och eftersom jag kände mig glad så köpte jag en kruka och blev ännu gladare.



http://iittalaoutlet.se/outlets/orsundsbro/


ajam

 

Vad gör man när man har tråkigt?

Kategori: Allmänt


Jag har en dålig vana, eller nej jag har massor men jag tänkte skriva om en nu. När jag har tråkigt och hänger framför Pelles stora tv med datorn i knät så har jag en tendens att shoppa. Jag bara kikar runt och klickar lite här och där. Till slut har jag skapat ett paket till mig själv och så får man en tråkig räkning när man minst anar det.

Jag vet liksom inte riktigt hur man fördriver tid på internet utan att köpa saker. Jo, jag vet massor av saker som man kan göra som har med jobb eller utbildning att göra men saker som skulle falla under kategorin underhållning. Läsa tidningar gör jag i och för sig men facebook tröttnar jag på efter 30 sekunder.  Det är alltid samma personer som uppdaterat sin status och jag bryr mig inte om dagisplatser, cupcakes eller "nu ska jag till jobbet". Det är inte äns kul att läsa som underhållning för att det ligger så långt borta från min värld, nej bara trist trist trist. Så nu sitter jag här och gnäller istället. Mycket givande. Jagska senare bege mig mot min farfars hem för att fira att han fyller 89 år idag. Mycket imponerande. Jag blev lite gladare när jag tänkte på det. Jag ska i alla fall inte peppa upp mig själv med att klicka runt på HM, Bubbleroom eller Nelly. Inte.

ajam 

 

Tokrea på Monki och Weekday

Kategori: Shopping


Spring dit! För bara några tior säljes massor av plagg, och det är inte som på H&M där de beställer hem saker som ingen ville ha 2007 och sätter ner det med 25%, nope it's gooooooood.

ajam

Ps. När jag ska skriva ajam på min mobil så vill apple skriva skam. Vad ska vi tro om det? Ds.

Den där akademiska kvarten

Kategori: Allmänt


Min kusin M har haft en diskussion på ansiktsboken om den akademiska kvarten. Kvarten som finns för att de fattiga studenterna back in the days skulle kunna lyssna efter domkyrkans slag coh sedan kila iväg till universitetet. Hon blev förvirrad och var rädd för att inte komma i tid. Jag har funderat vidare på den där kvarten. Jag kommer nämligen aldrig i tid till andra akriviteter som har med universitetet att göra som grupparbeten eller pubkvällar. Jag har efter många år av studier vant mig vid att 10 betyder kvart över 10. Jag hoppas att detta ska kunna gå över eftersom jag om ett år ska vara ute på arbetsmarknaden och skälla på elever som inte kommer i tid. Det jag vill säga med detta är att något som är konstigt blir normalt när man vant sig. Jag som pluggat länge har vant mig vid många timmar om dagen som jag får planera och jag kan vända och vända om på dygnt lite som jag vill. Men nästa vecka och tre veckor framåt kan jag inte det. Då blir det praktik igen, vilket ska bli kul men ojoj vad jag kommer gäspa på morgonen. 

För att exemplifiera min livsstil så jag kan berätta vad jag gjort idag: sov länge, gjorde amerikanska pannkakor, fixade med blanketter inför utomlandspraktiken, ner på stan: ännu mer rea på monki (5 plagg, typ 300!), köpte busskort (till praktik), rouge (älskade worship från face), hängde runt på biblioteket och gick hem och gjorde det här. Nu är det ju så att jag BORDE VERKLIGEN ta tag i den inlämningsuppgift som jag har till imorgon men motivationen ligger under snöhögarna ute. Det får bli kvart över.
ajam


 

Lite opera kanske?

Kategori: Allmänt


Jag kände att jag efter helger av tonårsaktiviteter måste bejaka min språklärarsida och visa att jag faktiskt är 25 år (snart) så lite impulsivt så bokade jag biljetter till Kungliga Operans Figaros bröllp.

http://www.operan.se/Var-repertoar/Hosten-20101/Figaros-brollop/

Dessutom så älskar jag när man inte måste vänta i månader på att gå och se saker som man blivit sugen på. Jag googlade föreställningen och DN höll med mig om att det var helt rätt att gå på opera.


Figaro, figaro... jag taggar med spotify.



ajam

Till alla nyblivna studenter:

Kategori: Allmänt


Håll käften i biblioteket.

Nu har vårterminen börjat

Kategori: Allmänt


Jag önskar att det vore mer vår ute också. Idag var det väl ganska vårigt, glansis eller pool fick jag välja på när jag halkade mig till Engelska parken. Nu har jag varit på mitt första seminarie och fått lära mig att svarta tavlan och overheader är de mest användbara redskapen i klassrummet.







Jag kan ha blivit förflyttad till 1991.  

Universitetet vet hur man ligger i framkant, speciellt på engelska institutionen!

Jag har städat bort julen i helgen. Den ligger nu i förrådet. Förutom julgardinerna som har uppgraderats till januarigardiner för att de är så snygga. Jag vill att januari ska ta slut och februari kan också fara och flyga. Jag vill ha knoppar i rabatterna och sol på knoppen. Dock vill jag åka till England och det ska jag göra i februari, kanske kan jag sätta min tilltro till att våren kommer tidigare dit.

gnäll-maja

Om kärlek

Kategori: Allmänt

50% på Indiskas REA

Kategori: Shopping


Idag efter en ganska tillfredställande plugginsats så gick jag till Indiska med presentkort från mormor brinnande i fickan. 50% på hela REA-sortimentet!



Jojomensan. En lång grå kofta, en blommig liten blus och en lång svart. Allt för lite mer än 300. Helt galet! Skynda dit.

ajam



Lack som dekoration

Kategori: Tips


Jag har flyttat mina nagellack från ful plastburk till svart skål så det ser lite roligare ut.





Min kompis Jasmin har lagt sina i en skål på sitt soffbord likt karameller, men det är lite för high fashion för mig. Det är mer troligt att jag har godis i min. Jag har i alla fall stulit idéen av henne.

Frågan är nu om de ska få bo kvar i kylskåpet. Jag har fått lära mig att de håller bättre om de förvaras i kylen men jag vet inte jag. De tar ju slut innan de hinner bli gamla, eller så har jag tröttnat eller har flera i typ samma färg och då ger jag bort dem.

Men man kanske borde tentaplugga istället.

ajam

Katalogen slog mot hallgolvet

Kategori: Shopping


Då var det tydligen dags för vårmode. Det känns ju sådär lagom aktuellt men hur som helst så fick jag H&Ms vårkatalog och började bläddra. Till min förtjusning så var det nästan inget som jag ville ha. Jag har beställt två par vanliga leggings, ett par leopardbyxor (jag vet hur det låter, I'll rock'em!) och ett par sandaler. Nada mas.



Maja? Leopard?

Jag tyckte hela kollektionen var lite väl 90-tal. Tajta byxor med benfickor? Är vi verkligen redo för det igen? Blä. Det var för mycket beige också, jag anser att våren ska vara färgglad. Prinsessan Madeleines färgskala är inte min grej. Inte att parkera på handikapplatser heller.



Skäms!

Men leopard var katalogen överfull av. Min kära pojkvän tycker att jag ser ut som en italiensk tant men se det struntar jag i för jag gillar leopard. Dock gillar jag inte när saker jag gillar plöstligt faller alla i smaken som det ju gör när det är en del av H&Ms vårkollektion.

ajam

LdB vs Estee Lauder

Kategori: Allmänt


Jag fick mitt paket från Kicks för ett tag sedan. Sjukt snabb leverans och de fyllde på med lite småprover. Naturligtvis med sådant man adlrig kommer att använda men i alla fall!



Det största testet var att testa LdBs tinted daycream vs min älskade Estee Lauder DayWear Plus Multi Protection AntiI-Oxidant Moisturizer Sheer Tint Release Formula Spf 15. (Den heter faktiskt så, som Pippi.) Prisskillnad cirka 350 kronor. Jag hade inte råd att köpa ansiktskräm för 400 i december så jag tänkte chansa på en creme för typ 50 kronor. Slutomdöme: Jo då, den är helt okej. Lagom brungörande och mjukgörande. Man får fin färg men det kan egentligen inte jämföras med Estee Lauders fantastiska produkt. Den täcker men ändå inte på ett så jävla bra sätt och man ser superfräsh ut, men jag får nu vänta med det tills jag får lite cashflow igen eller tills jag är i någon taxfreesituation för då känns det lite mer prisvärt. Den är dessutom väldigt dryg, det är inte LdBs. Jag längtar tills jag börjar jobba! 

ajam



 

Strumpbyxor

Kategori: Allmänt


Jag får börja med en önskan om ett gott nytt år!

Nu ska jag skriva av mig lite om strumpbyxor. Detta eviga problem. Benen är för korta, de hasar ner när man går så att man måste dra i dem som en liten tjej på dagis, det går hål på dem, de slutar i armhålorna och så vidare. Jag har skaffat mig ett litet system för att slippa några av dessa problem, jag spar förpackningarna till de strumpbyxor som motsvarar mina förväntningar men nu tror jag att jag även ska göra en "svartlista" över par som jag aldrig ska köpa igen eller möjligen måste köpa en större storlek av. Jag köpte ett par håll-in-magen-och-tryck-ut-rumpan-strumpor från Lindex till nyåret. Det tog mig typ fem minuter att få på dem och sen kände jag mig som en vakumförpackad fläskfilé. De åkte av. Fy fan vad obehagligt. Jag skulle ha köpt en mycket större storlek än vad jag brukar ha på deras strumpbyxor, eller så skiter man bara i håll-in-magen-och-tryck-ut-rumpan. Jag drog på mig mina vanliga i svart bomull som jag har tusen par av och kalasade lite bekvämare.

ajam