Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Svenskläraren har ordet

Kategori: Språk


I det svenska språket har vi många ord som kallas för sammansättningar. Det är ord som man har skapat genom att sätta ihop eller sammanfoga ord så att de tillsammans ska skapa ett nytt ord. Jag ska exemplifiera; vi har ord som nyckelpiga, långhårig och jätteful. Säkerligen är alla bekanta med dessa exempel och med denna typ av ord. Men trots detta så finns det skribenter som tror att jätteful bäst skrivs jätte ful. Resultatet av detta blir att man skriver två ord i följd som inte har någon mening alls. Snälla sluta med detta.

 

Tack för visad hänsyn!

Upplevelser i midsommartid

Kategori: Allmänt


Jag har spenderat midsommarhelgen med min pojkvän, min bästa vän, hennes pojkvän och hennes storebror i en liten stuga utanför Sundsvall och det har varit så bra! Det kändes som en riktig midsommar då vi firade på den svenska landsbyggden! Till sommarens ära hade till och med en fruktbarhetsstång skapats.

Längs E4:an mellan Hudiksvall och Sundsvall finns gott om loppisar men vi åkte hem söndag eftermiddag/kväll och då är de stängda. Men på den första biten av vår hemresa mellan lilla Skillinge och lilla Söråker stannade vi på två stycken. Den ena loppisen hade allt du kan tänka dig och hur mycket som helst av det till små priser. Underbart! Jag ville aldrig gå därfirån. Bonuspoäng för att de hade en lös åsna på gården.  


 

Varning för risk för ras genom golvet. Jag smög omkring. Men det var det värt!

På den andra loppisen vi stannade vid köpte jag några tidningar från 50-talet. De har helt fantastiska annonser i sig som jag tänkte att jag skulle skära ut och skapa lite konst av. Vi får se hur långt kreativiteten sträcker sig.

Så här ser min fyndhög ut:


Jag blev så jävla nöjd när jag hittade Uppsala Ekeby-krukan för 50 kronor. Jag har redan ett gäng av samma sort som jag fått av min mormor men om man ska köpa dem här i min hemstad på Uppsala Ekeby-butiken som ligger på Väderkvarnsgatan får du betala 300 kronor. Som sagt, jävligt nöjd. Jag tänkte passa på att visa min (nu) näst senaste kruka som jag fått av mamma och är av samma märke.




Den har jag dessutom fyllt med sticklingar som jag nypt av i ett klassrum jag vikarierade i. Då kände jag mig mycket ekonomisk.

Måste få ge ett sista Norrlandstips. Du får INTE åka till Sundsvall utan att söka upp Biteline (ligger på Köpmansgatan 20) och äta deras tacobuffé för 100 spänn, eller/och mjukglassbuffé för 39 kronor. Vilken tur att jag inte bor där. Jag var på plats två gånger på tre dagar...

      


ajam


Sommarstädande

Kategori: Allmänt


Jag tänker alltid att jag ska vårstäda men det blir som inte av. Och när jag säger/skriver städa menar jag egentligen sortera. Och det där med vår handlar väl mest om in med det nya fräsha, bort med gamla tråkiga. Jag ska sortera bort alla högar som växar i alla hörn. Jag är en samlare och jag älskar alla mina saker men om jag inte använt sakerna på mycket länge tycker jag nästan synd om dem och då låter jag dem få nya ägare via tradera http://www.tradera.com/auktioner/majaback, och så får jag nya pengar att köpa saker för. Så kom och köp gott folk! Köp gamla saker så jag får köpa nya! Kom och köp!


Sammanfattning: Idag har jag sorterat och sorterat och innan jag sorterade inventerade jag på jobbet. Tur att jag har så flinka sommarjobbare.


Min dräng hade också en dräng, alla vore de effektiva.  

ajam

Skogsmatrosens födelsedag

Kategori: Allmänt


Grattis på 20-årsdagen Lill-Olle! Lill-Olle ligger ute i fält och jag vet inte om han har fått min grattishälsning. Jag har därför gjort en liten hyllning till Olle och vårt släktskap.

Så här tänker jag mig att Olle ser ut idag:






"Jag passar i din keps."
"Det klart du gör, vi är ju likadana."

Jag har köpt fab present. Ses snart!
/Stolt storasyster

Gratisprova små små saker

Kategori: Tips

Jag är otroligt förtjust i gratisprover. (Gärna pyttepytte små som jag tänkar att jag ska ha i min väska, och det har jag men jag glömmer att använda dem.) Tänkte tipsa om sajten http://www.goodiebag.nu/goodies/ där man kan bli medlem och då får prover hemskickade för testning. Sedan går man bara in och lämnar en utvärdering av produkten, tar typ 20 sekunder. Det var bara det.

fred!

Alldeles för utdraget om hår.

Kategori: Allmänt

Jag shoppade lite på monki igår, bland annat ett diadem med en fin gul rosett för 20 spänn(!). Så här ser det ut:

 

Här är hela fyndhögen:

Jag gillar egentligen inte att ha håret uppsat men på sjukhuset får håret inte hänga fritt. Så gul rosett blir ett sätt att variera, annars blir det bara flätor/tofs/knut var eviga dag. Jag vill helst ha mitt hår i något sorts surfarrufs. En tjej frågade mig en gång om jag hade extensions och trodde mig inte när jag nekade, då insåg jag att man kan ju borsta håret ibland iaf. Så det gör jag nu, med tyngd på ibland. Jag är lat och så försöker jag intala mig själv att det sliter mindre på håret om det bara får vara. Extensionsincidenten tyder dock på motsatsen, men jag blundar hårt för det.  

Ibland är jag inte lat, som häromdagen då jag cyklade ut på landet till mitt föräldrahem och möttes av den här synen.



Så jävla vackert!

Ikväll ska jag få träffa Erik och kanske Jasmin. Kanske också min kombo-bror. Nu; tvättstuga.

Bortsta 100 tag om dagen nu allihopa eller vad det nu är man ska göra, och gör inpackningar en gång i veckan. Jag SÄGER att jag gör det till min frisör. Känner tydligen något sorts behov av att dölja sanningen. Nu är det dock officiellt, jag pallar inte med inpackningar. Det är tråkigt!

Hörde ryktas på jobbet att MQ börjar sin rea idag så det blir en sväng dit imorgon.


peace

Hundvakt

Kategori: Allmänt


Jag är hundvakt idag, och en kreativ sådan! Jag skulle trycka in lite köttbullsbitar i en mjölkkartong så att bitchen fick något att göra. Jag glömde dock bort dem i micron och påmindes först när lägenheten rökfylldes. Wops. Jag började om och hunden blev glad över resultatet. Hon är försvånansvärd begåvad när det gäller att ha sönder saker. Därför bor alla skor och annat som annars är på golvet bakom stängda dörrar. Nu känns det som att jag baktalar hunden Tora. Hon är ändå väldigt duktig på att vara på besök utan husse eller matte.

Josefins och Peters lilla hund.

Jag brukar fundera över hur mycket vovvar egentligen fattar, tanken slår mig att de kanske fattar allt och att man är sjukt pinsam. Men sen inser man att de äter bajs och jagar sin egen svans.



Jag har också efter ett tips från min goda vän Jasmin varit o reashoppat på monki, och det kan jag också rekomendera! Hur mycket fina saker som helst till 50% av priset som redan är billigt. Very nice.

Men nu får det banne mig bli varmt. Var är min sommar? Fy fan.

Hunden försöker nu smyga ut genom balkongdörren som jag har öppnat pyttelite. Så fort hon hör att jag rör mig så flyttar hon på sig. Mycket observant.

Nu ska hunden promenera mig.

ajam

100 kr utan ansträngning

Kategori: Tips

Tänkte bara tipsa om MQs kundblubb, man får nämligen en check på 100 riksdaler hemskickad om man går med. Det är ju inte fy skam.

http://www.mq.se/kundklubb/bli-medlem/

Det står ingenting om det men vips så har du den i brevlådan. Nu ska jag på cykeltur, hoppas på mindre regn än igår.

ajam

Sommarens första bad avklarat

Kategori: Allmänt


Precis när jag skulle cykla hem från farfar så började det tokregna. Allt var blött! Men jag gillar oväder, så jag var ganska nöjd ändå som kan ses nedan.

 

























Igår skulle jag laga saker i en sån där hög som man samlat ihop under några år. Vissa saker trodde jag var kastade för länge sen, vissa saker kände jag inte igen och vissa saker var underbart att se igen. Så jag lagade och lagade med min nya symaskin och var sååååååå duktig. När högen tog slut kände jag mig inte slut utan tom. Så jag pysslade ihop en nåldyna och kände mig hemskt hemma-händig. Den blev lite sned men va fan. 




Idag orkar jag inte äns diska, that´s how I roll. 

Bye for now.  

Besök på Berga

Kategori: Allmänt

Jag kom just hem från Marinens dag på Berga utanför Stockholm, jag och pappa skulle hälsa på Lille O. Det började dåligt. Vi var rörande överens om att militärens underrättelsetjänst måste ha saboterat eniros vägbeskrivning för vi kom helt åt helvete. Då bestämde vi oss för att köra in till centrala Stockholm för att få någon sorts koll. Det fick vi efter att vi talat med en taxichaufför som gav oss en betydligt bättre beskrivning. Förstår varför den var tvungen att döljas för då blev det för lätt så vi blev tvugna att stanna i Handen och fråga lokalbefolkning om vi var på rätt väg. Det var vi, och det var skönt. Sedan kan man föreställa sig resten av dagen.

Sumering:
1: Det är attraktivt med män i uniform.
2: Imponerande rena toaletter.

Det var nog allt.

So long sailors!

Så var det äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro att jag är 54 (som min mamma) och inte 24. Efter jobbet bestämde jag mig för att istället för att gå hem till motonscykeln så cyklade jag runt i stan istället. Jag tittade på fasader och funderade på var jag vill bo när jag blir stor (alltså färdigutbildad). Sedan cyklade jag bort till Kupan och fick med mig denna skål från Rörstrand och en helt onödig vas. Men färgen var så fin att jag var tvungen, och med tanke på priset så fick jag köpa vad jag ville. 

Jag ska bete mig lite yngre senare, eller ja som 34 kanske, jag ska dricka vin med pojkvännen. Men om vi dricker tillräckligt mycket blir det nog mer 14.

Livet är en fest, jag bjuder mig själv.

Peace!

Hallå världen!

Kategori: Allmänt

Så har jag första gången i mitt liv skrivit i en blogg, i min blogg! Har tänkt att jag ska kommentera kring mina loppisfynd, små hemmaprojekt m.m. Kuriosa betyder ju ungefär onödig eller överflödig och det är precis vad den här bloggen ska vara; meningslös men tilltalande. Ungefär som jag.  

Jag har gjort en annan sak också, jag har varit på Biltema och köpt tre (3!) saker, även det för första gången. En fönsterhasp (så jag kan sova på natten utan att någon som inte får kryper ner i min säng), en brevvåg (för tradera-affärer) och slutligen batterier till vågen. Hoppas jag ska komma igång med säljandet av mitt öveflöd igen.

So long!