Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Den sista dagen dagen innan vi åker hem

Kategori: Allmänt

Det är den sista dagen på det här året. Tiden går så fort. Den går fort när man har roligt, men det går fort när man har mycket att göra också, och när dagarna är ganska lika varandra vilka mina oftast är. Jag tänkte jag skulle ge mig på en summering av året, men man måste ha i åtanke att jag var uppe till när min mormor går upp på morgonen natten som passerade så förlåt mig om jag glömmer något av vikt.

Året började med att jag återigen läste engelska efter ett långt uppehåll. Nya underbara klasskamrater fick jag och vi åkte till England i mars. Det var kul, lärorikt och jag längtade hem men jag fick träffa den jag längre mest efter i mitten av resan så det var minst synd om mig och mest synd om killen i min klass som saknade sin fru. Mycket. Jag blev äldre också medan vi var borta, och jag upplevde mitt livs första och säkert bästa surprise-party. Fantastiskt. Jag firade två gånger till när jag kom så 25 fyllde jag rejält, och det är ju ganska rejält att fylla 25.

Våren kom ju faktiskt till Sverige också även om det inte kändes som att den skulle göra det. Jag kommer ihåg ett sjukt bra sista-aprilfirande som jag hoppas skapa en repris även nästa år trots att jag då inte längre är student.

För första gången på många år jobbade jag inte på sjukhuset under sommaren, jag gamblade och vann till slut jobb på fritids där jag kunde njuta av solen. Efter lite jobb bar det av till peace and love och sedan Grekland. Sommaren spenderades sedan i sommarstugan och på vår uteplats (ja inte bara, men jag minns det så).

Hösten kom och det gjorde också slutet på min utbildning. Den sista terminen av en lång utbildning, och en livsstil. Jag fick nöjet att läsa den med tidigare kända människor vilket har varit roligt även om jag saknat andra som jag pluggat så mycket mer med (och kanske fram för allt druckit öl med). Terminen har gott fort och jag är nu klar med utbildningen. Den fick dock ett välkommet avbrott i form av vår Italienresa.

Någon vinter kan vi inte tala om men året är ju trots allt snart slut och det är så mycket nytt som står för dörren. Första riktiga jobbet inte minst.

Tack för allt alla! Jag ska fira det som varit och det som kommer, här i Dublin där vi är! Snart rockar vi 20112!

ajam

Överlevnadsguide till mellandagsrean

Kategori: Allmänt


Jag har nu bestämt mig, imorgon ska jag se mig om på stan efter reafynd. Det gäller då att ha en plan och det har jag. Jag ska titta efter skor och gå en rejäl sväng på indiska för där har jag presentkort. Monki ska också få ett besök för de brukar ha så bra rea.

Vad som också är viktigt om man ska överleva mellandagsrean är att man har rätt skor, kläder och väska. Skorna ska vara bekväma och inte för varma, kläderna ska vara lätta att ta av och helst ska det gå bra att prova saker ovanpå det man har på sig. Väskan får inte vara för stor och inte för tung men ska samtidigt gärna rymma lite småpåsar så att man inte har så mycket att hålla reda på. Men jag ska inte överhandla imorgon, vi får se om det blir så. Det beror faktiskt mest på utbudet, intalar jag mig.

ajam

Det här är en ursäkt

Kategori: Shopping


Jag vet inte om jag borde be om ursäkt men eftersom jag är svensk så gör jag det ändå, visst känns det väldigt svenskt? Mne hur skulle du kunna svara på det, du vet ju inte vad jag ber om ursäkt för, eller har du gissat?

Jag vill be om ursäkt för att jag inte skrivit nästan något alls på sista tiden.

Nu tänker jag leverera ursäkter också, here wo go. Jag har skrivit på min uppsats hela dagarna (de flesta i alla fall) och har därför inte velat spendera mer tid än nödvändigt framför datorn. Det var nog bara det, bara en ursäkt alltså, men den är i alla fall 15 hp stor så jag tycker att det duger.

Detta har hänt sedan sist: jag har nästan skrivit klart uppsatsen, jag har sökt tre jobb, jag har varit på tre intervjuer, jag har fått ett jobb i min egna stad som jag börjar om drygt två veckor, jag har fått fina julklappar av mina nära och kära. Finast fick jag av min finaste:



Jag får se om det blir någon mellandagsrea för mig, julhandeln tog nästan kål på mig i fredags så jag chillar nog tills nästa fredag för då är jag i Dublin och då ska det shoppas. Jajamensan. Men mest ska det firas att min och lillebrors utbildningar är så gott som slutförda! Inte illa.

slö-maja/duktiga maja

Julklappsfunderingar och nytt smink till mig

Kategori: Shopping


Det är väldigt mycket lättare att köpa saker till sig själv än till andra. Eller? Till min mamma var det väldigt lätt den här julen, jag har handlat på en anrik Stockholmsbutik med sjukt snygga saker. Lilla lillebror har vi köpt flygbiljetter till men pappa, andra lillebror och pojkvänen kräver mer fantasi. Man vill ju köpa något som de vill och kommer använda men som de samtidigt inte skulle köpa själva. En svår ekvation.

Det är skönt att man kan e-handla hem en hel del i alla fall så man slipper folk som knuffas, stress och långa köer. Till mig själv har jag köpt en ny eyeliner och nytt läppstift, fast på stan.



Det här är lätt den bästa eyeliner-pennan jag testat. Smal spets, men man kan måla brett. Den sitter bra och blir riktigt svart. Kostar typ en hundring, mycket värt. Den heter Maybelline Master Drama Liner.

Jag köpte ett nytt läppstift också, lite onödigt dyrt men det var så fint och det enda snygga oranga läppstiftet jag kunde hitta på Kicks. Jag har färg 102 i serien Lancome Color Fever.



Nu ska jag fundera på vad jag önskar mig i julklapp.

ajam


Romeo & Julia

Kategori: Allmänt


Idag är jag förkyld och trött. Kvällen spenderas i soffan, och inte i någon trendig onepiece utan i fula kläder framför extras.

Men det är idag det, igår var jag med Gina på Uppsala stadsteater och såg deras Romeo och Julia. Snygg scenografi, koreografi och duktiga skådespelare. Gå och se! Egentligen är det ganska sjukt att man ser en pjäs som man (alla) vet hur den ska sluta och man redan sett i flera versioner innan. Men det finns en anledning att shakespeare är stor och det finns en charm med att känna igen texten. Nu ska jag koncentrera mig på extras för annars blir min sambo arg. Han uppskattar inte multitasking, medan jag inte kan låta bli att göra saker samtidigt. Liiite smartphoneskadad.

ajam