Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Det nya sovrummet

Kategori: Allmänt


Vilken bra sista dag på den här ledigheten jag har haft/kommer att ha. Vi tog en promenad ner på stan med lånehund B-Dog och hamnade på en uteservering med rosé/öl i glasen och grekiskt till middag. Nu ska vi sortera nya bokhyllan så att den blir i bokstavsordning. Men innan det är tid för det tänkte jag ta mig tid och visa hur nya sovrummet blev vad det är och hur det är.

Så här såg det ut efter slipning och första våden:



Vi jobbade på efter mörkret fallit.



Klara blev vi precis för 02.00.



Mitt gamla sovrum såg ut så här:





Trångt men mysigt, den andra delen av rummet fick inte vara med på bild fär där var mycket, mycket stökigt och det vill man ju helst bespara andra.



Det nya rummet är stort och mysigt mörkt. Hurtsarna hade jag innan vid mitt skrivbord och gaveln har jag byggt själv av måttbeställd madrass, tyg och skiva.



Lånehunden vilar på matchande dyna.



Taklampan sitter inte på plats än så bilderna är lite mörka men man får en idé om hur stiligt det är. Gardinerna som jag köpte på Indiska har fått komma upp i alla fall.

Jag avslutar med en bild på lånehunden, hon är väldigt bra på att posera men hon ser ut som ett mycket ledset djur. Det hoppas jag inte att hon är. Jag är ett glatt djur åtminstonde, man brukar bli det av två glas vin.



ajam

Sista dagen innan arbete

Kategori: Allmänt


Jaha, då har man kommit fram till den sista lediga dagen. Vad forten tiden har gått fast det samtidigt känns som det var väldigt länge sedan jag var på jobbet. det måste väl vara ett gott tecken - att man blivit så avslappnad att jobbet känns avlägset men samtidigt haft roligt och därför har tiden gått fort som man ju brukar säga.

De senaste två veckorna har jag spenderat städandes eller på IKEA, känns det som i alla fall men nu börjar det arta sig här hemma vilket är skönt. En annan sak som känns bra är att en tredjedel av sommaren faktiskt kvatstår så jag kan fortfarande åka till sommarstugan, ta en kryssning på det åländska havet eller bara åka och bada. Jag kan dock inte göra det mån-fre de tre nästkommande veckorna men sedan kommer en vecka till av ledighet. Den kan man ju alltid längta till om det känns jobbigt att jobba.

Jag ditter nu och läggert till ytterligare varor i min virituella shoppingbag hos H&M, jag fyller den just nu med underkläder och annat "nyttigt". Egentligen blev jag tvungen att logga in för jag såg en klänning när jag var i Stockholm i förrgår som inte fanns kvar i svart och jag har ingen lust att gå på stan idag.



Jag var nämligen på stan hela dagen igår med min sambo och min mormor. Vi var i alla butiker som finns. Nja, kanske inte riktigt men absolut nästan. Jag hitade i alla fall en taklampa till sovrummet och lite annat blandat. Gardiner hittade jag på Indiskas REA för 99 kr längden. Jag ska visa upp hela rummet så fort jag orkat ta och lägga över lite bilder. Varför finns det ingen blogg.se app?

ajam

Lite mera shopping

Kategori: Allmänt


Nu har jag fyllt på H&M beställning lite, bara lite:




Jag tänkte också passa på att tipsa om http://nordicfeel.se, ska man köpa parfym så ska man göra det på nätet och den här sidan är verkligen superbra. De levererar fort och har ett bra sortiment, för att inte tala om priserna. Jämför med typ Kicks så förstår du vad jag menar!

ajam



Lite mera shopping

Kategori: Shopping


Nu har jag fyllt på H&M beställning lite, bara lite:




Jag tänkte också passa på att tipsa om http://nordicfeel.se, ska man köpa parfym så ska man göra det på nätet och den här sidan är verkligen superbra. De levererar fort och har ett bra sortiment, för att inte tala om priserna. Jämför med typ Kicks så förstår du vad jag menar!

ajam



Lata semesterdagar

Kategori: Allmänt


Idag har varit en väldigt lat dag, och det kommer den fortsätta vara. Det var är väl det som är semester men nu har jag bara en vecka kvar och då känns det som att jag borde göra semstersaker hela veckan men vädret ser inte så lovande ut och nya pengar kommer först på onsdag. Jag får lite prestationsångest. Imorgon ska jag och pappa börja med att slipa väggarna så att vi kan i det nya sovrummet, det är ganska effektivt i alla fall. Det ska bli väldigt skönt att få klart sovrummet så att vi kan flytta i dit och sedan köpa bokhyllor och göra iordning vårt bibliotek/arbetsrum. Det är 50 plus poäng det! Men nu ska jag fortsätta lata mig, jag maratonkollar på Cleo på SVT play, också det 50 plus poäng. Det gör inget.

ajam

Nya väggdekorationer

Kategori: Allmänt


Fy fan vad skönt det är att ha diskmaskin! Hela gårdagens 25-årskalas försvann på typ 30 minuter, bortsett från en ny lite erotisk och lite galen bakgrundsbild på min dator samt ett konstverk av små droppar drink i ett chict mönster på tapeten bredvid tv:n. Det är bara synd att gårdagens födelsedagsbarn tillika min sambo mår mycket dåligt av att det var så roligt igår och måste jobba idag, därför kan han inte hänga i vår provisoriska soffsäng som jag gör. Det är också synd att det bara är tråkiga saker på tv. Jag får titta på fläcken istället.

Tack alla gäster! Förlåt oss grannar!

ajam

Höstväder kräver höstshopping

Kategori: Shopping


Regnet droppar ner. Vad gör man då? Jo man höstshoppar på H&Ms hemsida.










(Min pojkvän sa att jag fick bestämma över badrummet, så då gjorde jag det!)









Så där ja, nu ska jag vänta tills mamma och pappa kommer och hjälper oss med lite saker.

ajam

Den eller den?

Kategori: Shopping


Jaha så har ytterligare två semesterdagar gått förbi. Fort, fort! I förrgår så läste jag ut en hel bok (Svinalängorna - sjukt bra men hemsk) och pysslade lite på uteplatsen. Jag har klippt grärs och rensat ogräs. Nu återstår bara att plantera lite i mina krukor som gapar tomma. Frammåt kvällen plockade jag lite av grannens vinbär, med deras tillåtelse såklart, och gjorde paj. Satan vad god den blev.



Igår var det ett helt annat tempo. Vi var runt på stan i nio timmar och fixade saker till lägenheten. Vi har i alla fall lyckats välja tapeter till sovrummet (http://www.borastapeter.se/provtapetsera/FondoCore/Viewer.aspx?si=1&li=1&iStoreId=0), det blev Plain stripes i grått från Boråstapeter. Det finns ju hur mycket fint som helst men A) vi ska tapetsera i en hyresrätt som vi inte kommer bo så länge i och B) det är ett sovrum vi ska tapetsera och då måste man ju kunna sova utan att bli yr eller pigg. 



Efter tapeterna var det dags att försöka fatta något sorts beslut om soffa. Det är så svårt! Men nu tror vi att vi har listat ut det; det blir en Karlstad 3-sits med en inbyggd schäslong och en stor pall. Frågan om tygval återstår dock...

Den?

Eller den?

Jag var otroligt trött igår kväll men betyder bara att det finns saker att pyssla med idag (bygga ihop IKEA-möbler exempelvis) men frågan är om jag inte bara ska ignorera allt detta och passa på att sola lite. För det har varit skitväder och mer ska det bli så det gäller väl att passa på. Hemmapyssel passar bättre när regnet faller. Nu ska jag falla ner i brassestolen.

ajam

Loppisar och gräsklippning

Kategori: Loppisshopping


Dagen började med ett frågetecken kring vad jag skulle hitta på. Min sambo har börjat jobba igen men lilla jag är väldigt ledig. Frågan blev besvarad med ett telefonsamtal från min mamma som bad om hjälp med gräsklippning. Min pappa har väldigt ont i foten och min mamma lika ont i ryggen så de behövde lite hjälp. Modern kom och hämtade mig och så for vi mot deras hem men på vägen stannade vi på Jysk och köpte en ny pedalhink till badrummet och tog en sväng på Fyris parks bakluckeloppis. Där fanns mest skräp att köpa men jag köpte en fin gammaö burk och mamma lite annat. Närmare hemmet stannade vi till i Lund på en liten obemannad loppis där jag hittade en ny hallspegel för liten peng. Perfekt!

















Jag mms:ade till min sambo för att höra om det var okej, och det var det! Annars var det ganska mycket skräp i de två små lokalerna. Men det är ju just på sådanna ställen som man kan göra billiga fynd.

Efter gräsklippningen kom min fd kombobror och så bar vi ut alldeles för tunga garderober som skulle kasseras. Vi har också tömt mitt förråd på hans sista grejer. Nu latar jag mig med en Rekorderlig sommarcider. Det förtjänar jag.

ajam

Peace & Love 2011

Kategori: Resor


Här kommer lite bilder från den första delen av min semester. Den andra delen (Korfu) ska jag berätta mer om imorgon. Jag har inte lagt över bilderna än utan är fortfarande i stadie uppacknings/flytt-kaos. Det första jag gjorde när jag vaknade igår var att frosta av frysen och sedan blev det att shoppa TV och fylla på kyl och frys samt lite pyssel från IKEA. Vardagsrummet ser lite knarkarkvart ut med en ny stor fin tv med en uppblåsbar madrass framför men det känns mest mysigt.

Idag har jag fortsatt städa och tvätta kläder som luktar salt och solkräm, anyway här kommer lite festival:











Kolla in tälttätheten!





Tyvärr så är festival så här också. Men det glömmer man till nästa år.

ajam


Fred och Kärlek - en utvärdering

Kategori: Resor


Hallå världen! Nu är jag tillbaka igen, hel och efter en lång dusch också ren.

Det var så mycket jag glömt sedan 2006; den euforiska känslan av typ 50 000 pers som sjunger och dansar, lukten vid bajamajorna, att man knappt kan andas i tältet när man vaknar, den härliga stämningen, hur coolt det är att få se dem man lyssnar på live, att man konstant har smuts under naglarna eller alla galna människor (ibland på det underbaraste av sätt, ibland verkligen inte).

Sammanlagt har vi varit på 14 konserter vilket jag tror är ett personbästa. The Ark var lätt den bästa spelningen. De körde bara hits och jag har lyssnat länge på dem så jag sjöng för full hals rakt igenom. Det lät säkert väldigt fint, oavsett min sång var det nästan en religiös stämning. Det var helt enkelt fantastiskt.

Fantastiskt var också Håkans spelning men den imponerande inte lika mycket på mig, troligen för att jag visste att den skulle vara så bra som den var. När spelningen började visade de klipp från Fem myror är fler än fyra elefanter när de sjunger om H i sjömanskostymer och mot konsertens slut så sjöng vi alla Känn ingen sorg för mig Göteborg och fick titta på bilder av en ung Håkan i sin kostym. Det värmde i mitt estethjärta. Damn vad jag gillar när någon har tänkt.

Tredje bäst var nog The Sounds, satan vad min namne kan rocka. Man blir på så bra humör av att se dem live. Det borde alla göra.

The Strokes är egentligen kanske inte så kul att kolla på men eftersom jag sjöng non stop så var jag mycket nöjd. Jag älskar The Strokes!

Bob Dylan var nog den tråkigaste konserten jag någonsin varit på. Man såg ingenting för de visade bara vidvinkel på skärmarna och han lät så sönderrökt så man knappt hörde vad han sjöng. Jag vet att han är en ikon men det var bara TRÅKIGT.

Teddybears var min största överraskning, fan vilket röj det var och jag bara älskar att de uppträder i sina björnmasker.

Igår var det storsanering av mig själv och packa upp som gällde, idag är det tvätta och packa till nästa resa som gäller för imorgon bär det av igen! Men först, sömn i MIN säng. Bilder bjuder jag på en annan dag, en dag efter om minst en vecka.

 

ajam