Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Mickelsmässmarknad 2013

Kategori: Tips


Då var det dags igen. Det är tradition som julafton hos mamma och pappa, lördagsgodis och raketer på nyårsafton; mickelsmässmarknad i örsundsbro. Imorgon 29/9 10-17 kan man shoppa krafs, kitch och hantverk på trånga marknadsgator. En bazar för en dag!

Vi har köpt väldigt fina korgar och skinnhandskar tidigare år. Jag ska köpa en brödkorg och kanske en tvättkorg imorgon. Dessutom måste man äta bärsta-klämma; stekt fläskkött med fantastisk sås och sallad i bröd. Det blir nog lite sylt och saft också. Häng på!

ajam

Kandilaber från vaksala torg

Kategori: Loppisshopping


Efter att ha varit på en liten utflykt till Sollentuna och Sasha så stannade jag till på vaksala torg på vägen hem. Kandilaber för en hunka och skål för en selma. Känns mycket bra. Precis vad jag behövde.

ajam

Höstshopping

Kategori: Shopping

 
Nu har jag beställt en stor mysig tröja och en mjuk klänning från H&M. Det finns inget bättre än en stor kofta när man är frusen och oinspirerad en kylig måndagsmorgon. Jag som lägger mindre än 10 minuter på mig själv en vardagsmorgon klarar inte komplicerade outfits.
 
 
Tänk så mysigt det kommer att bli! (Inte med kall måndagsmorgon, men det andra.)
 
ajam
 
 
 
 
 

Jag önskar mig...

Kategori: Inredning

 
...den här skålen från Marimekko ur serien In good company, ungefär 400 kr. Det sista jag behöver, men tänk så snyggt det skulle vara till min tapet, också den från Marimekko.
 
 
 
Det tål att tänkas på det.
 
ajam
 
 
 
 
 

Förlovningsfunderingar

Kategori: Fira


Då var man förlovad. Fantastiskt! Funderingar: hur bred ska ringen vara? Jag tror att jag vill ha en slät ring i rött guld, det kanske låter som att jag då vet vilken ring jag vill ha men trots min insvävning finns det hur mycket som helst att välja på!

Och när man väl bestämt sig för en ring, då ska man bestämma vad som ska stå i ringen. Kloka ord på latin tycker jag bara låter dumt. Lika lite som jag vill ha carpe diem på väggen vill jag ha det runt mitt finger. Genom googlande har jag lärt mig att det klassiskt svenska är att ha sin partners namn och datum så så får det nog bli.

Men vilket typsnitt ska man då välja? Vilken stil är jag? Är jag rak och stram? Är jag romantisk? Inte precis.

Vi får se om jag blir någe klokare.

ajam

Vinställ à la Maja

Kategori: Inredning


Titta vad fint det blev! Tre vinställ från Ikea, samma färg som till pallarna, lite plugg och snickerilim samt spackel. Voila!

Tips: gamla ojämna golv? Ta möbeltassar och fäst under tills vattenpasset visar att det är jämt.

ajam

Ska vi byta grejer med varann?

Kategori: Tips


På årsmötet i vår bostadsrättsförening kom det på förslag att vi skulle ha en hylla där man får lämna gamla saker som man inte längre vill ha och/eller plocka saker som någon annan inte ville ha. Ett litet kretslopp helt enkelt. En bra ide, vi får se hur det artat sig. Just nu ser det lite skralt ut. Jag ska anstränga mig till att bidra lite.

ajam

Förvånad blev jag förlovad

Kategori: Fira


Förra veckan lovade jag bort mig till äktenskap. Det firade vi med att titta på ringar (Så svårt att välja!) och åka till gimo herrgård. Det var fantastiskt vackert. Speciellt gillade vi badtunnorna. De låg nere vid sjön. Där kunde man också låna roddbåt. Efter att vår herrgårdsvistelse var slut åkte vi till Östhammar och öregrund. På loppisen i norrskedika hittade jag ingenting. Den är så onödigt dyr, men i en liten prylbod i östhammar köpte jag en fin gammal burk och en medicinflaska med lock. Den ingår nu i ett stileben som behöver kompletteras med lite blommor. Det var förra helgen det.

ajam