Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Ny tavelvägg i sovrummet

Kategori: Inredning

Vi har länge kämpat med att få till en schysst tavelvägg i hallen. Den har spretat lite hit och dit och jag har inte varit så nöjd. Därför önskade jag mig att få göra en tavelvägg i sovrummet och en i hallen. Den förstnämnda mer gammaldags och mjuk i tonerna och den andra mer poppig. 

För att få till rätt balans la vi ut det vi tänkt ha de med på sängen och flyttade runt ramarna tills vi var nöjda. 



 

Så här blev det på väggen:


Jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Igår hämtade jag en plansch jag köpt i New York som ska få sitta i hallen, så nu är det bara att börja testa olika alternativ. På den väggen ska det dock vara stora tavlor så jag får använda golvet istället för sängen. 

ajam

Vintageshopping i Amerika

Kategori: Resor


Jag har spenderat fem veckor i USA. Jag har varit i New York, Miami och sedan hyrde bi bil och körde runt i södern i tre veckor. Från Florida och genom Georgia, South Carolina, Alabama, Tenessee, Arkansas och så avslutade vi roadtripen i New Orleans, Louisiana. Vi har gått in i antik-gallerior i alla delstater. De kallade dessa butiker så, jag skulle beskriva dem mer som loppisar. Ofta var de flera försäljare som hade han bås, men en kassa. 

Jag tänkte passa på att visa lite köp:


Turkosa örhängen (längst ner till höger) köpa i en liten butik på Chelsa Market, 15 dollar. 










Tavla, mjölkflaskorna och halsband. 13 dollar om jag inte minns fel. 









Bricka från England, 3 dollar. 



Lampskärmar och sprutflaska, 8 respektive 20 dollar. 


Fåglar, 5 dollar, ask 3 dollar. 

Det var det jag hunnit fota hittills. Nu ska jag återgå till uppackning och tvätten. 

ajam



Ekarna är i jord

Kategori: Allmänt


Ekarna är nu planterade i blomjord. Vi får se om de får tillbaka sin mörka gröna färg. Jag kommer hur som helst att plocka massor av ekollon i höst igen. 




ajam

På hemmaplan

Kategori: Allmänt


Nu är jag hemma igen efter ungefär fem veckor i USA. Det har varit fantastiskt, och det är fantastiskt att vara hemma igen. Igår började vi plocka upp våra väskor och försökte hålla oss vakna för att vända tillbaka dygnet. Det gick bra, och resulterade i att jag vaknade klockan 7 på en söndag. Det har nog aldrig hänt förut. Idag ska jag fortsätta tvätta och plocka. 

Jag måste också ta hand om mina små ekar. De ser nämligen ut som att de inte får tillräckligt med näring. Jag ska försöka att plantera dem i kruka. Håll tummarna!


Lillebror O har gjort en storartad insats med att ta hand om övriga planeringar. Elefantöronen har aldrig sett så glada ut.


ajam