Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Matta till köket

Kategori: Inredning

För 200 kr får man en svart och vit matta som man kan snygga till sitt kök med. Det mjuka furugolvet (som egentligen är ett undergolv) får lätt märken och repor. Värst är det såklart vid diskbänken. Därför tyckte jag att det blev perfekt med denna. Finns att köpa på Rusta. 


ajam

Ny handväska (igen, jag vet...)

Kategori: Shopping

Men bara titta vad fin den är. Den är från Ralph Lauren och jag har köpt den på http://www.zalando.se/lauren-ralph-lauren-bembridge-shoppingvaeska-guld-l4251h021-f11.html. Det är första gången jag handlar från Zalando. Jag tyckte så illa om deras tv-reklam så jag har varit väldigt anti, men jag måste säga att jag är imponerad av denna nätbutik. Snabbt och smidigt. 


 Nu kan jag bära prov som ska rättas med stil. 


ajam 

Rengöring av Thomas Sabo charm bracelet

Kategori: Tips

Mitt fina berlockarmband var inte så fint längre. Detta blev mycket tydligt när jag var inne i Thomas Sabos butik på Biblioteksgatan igår. Mitt armband såg ledsamt ut. Därför köpte jag medel för rengöring för 69 kr. 

Så här gjorde jag sedan: 

Jag la armbandet och de berlocker som är helt i silver i den lilla korten och doppade i medelst i ungefär en minut. Det står 6-8 på förpackningen men det behövdes inte. Sedan sköljde, torkade och putsade jag. Man fick med en liten duk till det.




(Kolla in skillnaden mellan det nya ankaret och resten av armbandet.)

Sedan tog jag de berlocker som har emalj på sig och doppade dem en och en. Jag höll det som inte skulle doppas (färgen) ovan ytan. Sedan sköljde jag, torkade och putsade. 

Det silver som var ännu mer svåråtkomligt tog och gned medel på med hjälp av en topspinne. 

Topspinne var också utmärkt för att polera i krokarna. 





Imorgon ska man tydligen förvärvsarbeta igen. Hur ska man ha tid med det? Jag måste ju lägga upp saker på Tradera och kolla på Downs Town Abbey. Nu förstår jag vad folk menar med att det är svårt att få ihop livspusslet. Stackars mig. 

ajam 

Anatomicals hudvårdsprodukter

Kategori: Allmänt

När vi var i Wien över nyår fick man miniprodukter från Anatomicals. Jag blev så förälskad i framförallt texterna på förpackningarna att jag var tvungen att beställa hem. 



De fanns på flera ställen mest bäst utbud och bra pris hade http://www.glamazon.se/search/show/?s=Anatomicals%20. Fint i badrummet och fint på kroppen. Men glöm inte: 


ajam


Testa tandborstar och tandkräm

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått ett paket från buzzador fyllt med tandborsthuvuden så nu blir det att borsta ordentligt. Jag ska testa tre sorter så jag får väl göra ett litet schema över när jag testar vilken och om jag märker någon skillnad. Lite vetenskapligt sådär. Tur att man har lov. 



Vill du bli en buzzador och få testa/ge bort gratis saker mot feedback? Hör av dig så skickar jag en inbjudan. 

ajam

Alla hjärtans dag är ett kommersiellt jippo.

Kategori: Shopping


Jag fick världens finaste armband. Det är från Pandia och säljs på Designtorget. 


Och eftersom jag inte köpte något så har jag alltså inte bidragit till kommersialismen. Bra jobbat Maja! 

ajam 

Upp på Tradera med grejerna!

Kategori: Allmänt



En hög med saker har efter garderobsrensningen hamnat på Tradera (http://www.tradera.com/auktioner/majabackJag har två kassar till med grejer men man får ta lite i taget, annars tröttnar man. Ett hel ikea-kasse med loppisgrejer har jag också sorterat ut. Jag är så himla duktig, och ett OS-guld till på det. Hur ska detta firas? Förmodligen med korv stroganof. Life of Luxury. 

ajam 

Smått och gott

Kategori: Shopping


Indiska har nu halva rea-priset på massor av varor. Jag köpte en hel liten samling halsband för ca 150 kr. 


Jag har redan använt två sedan de inhandlades igår. Detta motiverar köpet och ger mig sinnesro. 

Jag har också klickat hem ark ur Nordens Flora från Tradera. Jag tänkte låta dem bli till konst på någon vägg här hemma. 


Och nu var det tydligen sportlov? Vad ska man göra då? Förutom att rätta och skriva lite omdömen. Jag har inget projekt, inget att måla, laga eller bygga. Det får kanske bara bli att sortera och slänga. Det skapar också sinnesro. Jag började med garderoben förra helgen, men det var så tråkigt att prova strumpbyxor att jag gav upp. De ligger nu i en stor hög i vardagsrummet. Det blev alltså luftigare i garderoben, så mission acomplished ;) 

ajam 


Ny upplevelse och ny handväska

Kategori: Allmänt


Efter en fantastisk arbetsdag på Mälaren tillsammans med våra söta och modiga nior så tog jag en sväng på Distingsmarknaden på Vaksala torg. Det blev wiskey-cheddar, stark prästost och en liten liten skinnhandväska för ynka 300 kr totalt. 

Gå till marknaden imorgon och handla lite du också, eller bara provsmaka ostar, brända mandlar, sylt och kött. Myspys! Passa på att njuta av vintern också, men var försiktig på isen. 






ajam