Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Earth hour 2014

Kategori: Allmänt


I min ensamhet myser jag i mörkret. Join me! 






ajam 

Trasmatta till sovrummet?

Kategori: Inredning


Jag är väldigt inne på att fylla mitt hem med mattor just nu. Jag tror att det är lite typiskt, flyttar man från linolieummatta och studenttapeter så vill man titta på sina perfekta vita väggar och sin fiskbensparkett en stund. Då man vant sig vill man lägga på mysiga mattor och fylla de vita, kala väggarna med personlighet. 


Den här mattan låg och skräpade på Ica maxi av alla ställen. Det kanske vore något för sovrummet.

ajam 

Inredning och konst

Kategori: Inredning

 
Jag vet att jag har tjatat förut om hur bra det är att handla till sitt hem i museernas gift shops. För den som inte vill lämna sitt hem så kan jag verkligen tipsa om Moderna museets webshop

http://webshop.modernamuseet.se/sv/. Så mycket snyggt!

 
ajam
 

Ny tavla

Kategori: Inredning


Egentligen så tycker jag att konst från Ikea är lite opersonligt och fantasilöst men pladask föll jag för detta tryck. Frågan är nu om den är för stor eller om den passar bredvid jordgloben. 




ajam

Helg i Helsingfors

Kategori: Resor



Inhandlat i grannens huvudstad: muminmagneter, nyckelring och förkläde, snyggt grytunderlägg, markimekko-skål och grytlapp och en klänning från Gudrun Sjödén. 

Vi har hållit oss i centrum runt esplanaderna. Vi har shoppat, varit kulturella och ätit nordisk mat. Designmuseet var intressant och inspirerande. Konstmuseumet Ateneum hade bara delar av sin utställning öppen eftersom de byggde om men och andra sidan var det gratis. 

Hela centrum är nästan ett enda designcentrum, precis så marknadsförs det ju också. Och det med rätta. På grund av 100-årsjubileumet var det mycket fokus på Tove Jansson. Inte mig emot. 

Vi köpte affischer och kort också, men de får ni se när de är uppe. 

Vi bodde på ett riktigt schysst hotell, framförallt så var det coolt; http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g189934-d652575-Reviews-Best_Western_Premier_Hotel_Katajanokka-Helsinki_Southern_Finland.html. Hotellet låg i ett gammalt fängelse och för en fängelseseriefantast var det spännande. 

Jag vill bara resa. Någon som vill ge mig jobb som passiv författare? 

ajam

Retro från Tradera

Kategori: Loppisshopping


Jag brukar sällan handla på Tradera utan snarare så undviker kan att titta på andras annonser då köpbegäret (att jämföra med speljävulen) blir för stort. Men så hade jag lite tråkigt och slöklickade runt. Två fynd har jag gjort; en karamellburk från fabriken Sonja i Uppsala samt en mycket praktisk humör-barometer. Troligen 60-tal. Mest gillar läget "vissen". Jag finner också formuleringen "Hon är...". Det är alltså ett verktyg för min partner där hen bestämmer mitt humör. Kitsch. 




Nu gäller det bara att hitta den ultimata platsen till respektive grej. Hej! 

ajam 

Testat tandborstar

Kategori: Tips

Dags att rapportera testet av tandborthuvuden. Jag måste nog säga att den som skulle ge vita tänder var min favorit, inte för att jag kan påstå att de blicit vitare utan för att man får den där "tandläkareena" (tönigt, men sant) känslan. Tack buzzador för att jag fick prova. 

ajam