Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Deklarerad

Kategori: Tips


Nu har jag deklararerat. Jag är så duktig. Om man skriver fel och istället för skatteverket.se skriver http://skattevarket.se/ får man erotik istället.

Nu ska jag städa, men man böev ju sugen på att surfa vidare, på skatteverkets sida alltså.

ajam

Fashion Against Aids!

Kategori: Shopping


H&M släpper sin Fashion Against Aids kampanj idag http://shop.hm.com/se/campaign?campaign=b16_FAA4, alla plagg är unisex vilket jag gissar inte riktigt gynnar min kroppsform.

Jag tycker att loggan för kollektionen är roligare än själva kläderna med undantag för denna parkas:




Det blev den korallröda.


Och en påse, bara för att den var så 80-tal så jag nästan svimmade. Jag kan dessutom inte låta bli att tänka att även deras cause är typiskt 80-tal...

Kollektionen verkar ta slut fort så om du är sugen på något slå till fort.

ajam

Goodiebag från Indiska

Kategori: Tips


Jag skulle kolla in Jade Jaggers kollektion för Indiska http://indiska.com/ och klickade mig ända fram till 25% på en vara (som inte är en del av hennes kollektion men ändå) och man får möjligeten att hämta ut en liten väska till sina solglasögon eller dylikt. Gillande på facebook leder nämligen till en digital goodiebag.

Kollektion finns i butikerna den 12:e maj.

ajam

Allt jag har att berätta just nu och som jag glömt att skriva om

Kategori: Loppisshopping


Mamma och jag tog en sväng på stan på skärtorsdagen. Vi upptäckte att Helping Hand öppnat en mycket snygg butik bredvid Myrorna på gågatan. Trist bara att man stöttar Ulf Ekman.









De hade verkligen satsat på att inreda i loppisstil vilket jag tyckte var kul.

En annan grej jag gillar är att Myrorna har ett designerhörn, men hur mycket "designer" det är beror verkligen på vem som plockat ihop det.



Annars ser det mer ut så här:



Jag köpte dock ingenting där, det blev H&M istället och så fick jag en röd kryddburk till min lilla skafferisamling av mamma:



Jag tänkte passa på att visa mitt endaste påskpynt också (som jag fått av mormor):



Jag gillar gamla hemslöjdsgrejer, ska det vara pynt så ska det helst vara det. Jag såg någon som täckt ett helt bord med äggformade silversaker och något sorts metalludd och som kallade det för stilrent. Trash.

Idag har jag suttit i skuggan, läst ikapp bland alla tidningar och tittat på tvätten som torkat i solen.



En fantastiskt bra dag, och nu blir det pepparstek till middag. Och just det, jag är ledig imorgon också : D Om lust infinner sig så ska jag lägga upp lite grejer på Tradera då, jag har nämligen hört talas om regn.

Hemska tanke.

ajam

Boho?

Kategori: Allmänt

Påsk

Kategori: Allmänt


Det är snart slut på denna solbelysta påskhelgen. Jag borde haft bilder på påskäggen som hängde i klätterträdet, på allt godis, mitt enda pynt, all god mat eller min familj men icke. Jag glömde helt bort att fota. Tur att jag (förhoppningsvis) får göra exakt samma sak nästa år. Idag ska jag tvätta och plugga lite smått. Lagom helgigt men det är skönt att vara hemma och varken på jobbet eller universitetet. Den här veckan blir ju kortare också vilket är skönt och på lördag är det valborgsmässoafton, den bästa dagen i Uppsala på hela året. Jag hoppas att nästa helg blir lika solkysst. Nu ska jag starta dagen.

ajam

Skärtorsdag stundar

Kategori: Allmänt


SMHI lovar 18 grader (!) imorgon eftermiddag och den eftremiddagen tänker jag spendera på stan med min mamma. H&M har klubbdag dvs 10% och jag har massor av presentkort att göra av med i lite alla möjliga butiker. Jag ska försöka att låta bli att göra av med pengar för i slutet av maj för jag typ 4000 av CSN och det kommer man inte långt med, därför behöver jag spara.

Innan det blir stan måsta jag gå och köpa godis till påskkärringarna, jag glömmer alltid det och jag tycker att det är så pinsamt. Jag älskade att  gå runt utklädd och få godis när jag var liten. Kan man göra det fast man är 25? Jag kan i och för sig köpa mitt eget godis nu, det är nästan lite synd. Just nu visas någon jätteviktig match på TV, jag känner mig dödsuttråkad efter 6 minuter och 28 sekunder. Troligen blir jag tvungen att byta rum.

ajam

Samla streckkoder och få Kulinara eller Swedish Grace

Kategori: Tips

Paket!

Kategori: Allmänt


Nu har jag fått mitt paket från H&M, med hälften av varorna jag beställt. Resten blir mitt i juni. Men strandväska och nya strumpor har jag i min ägo. Strumporna var behövliga, nu behöver jag inte gå till tvättstugan på två veckor till. Det är så himla tråkigt och gillar inte att ha tråkigt.   

ajam

För många sandaler

Kategori: Shopping


Efter att ha kämpat ihop någon sorts presentation om relative clauses så blev det en sväng över stan. De har börjat sälja jordgubbar på gågatan! Jag var in en sväng på H&M eftersom jag hade 20% på skor och väskor och köpte sandaler.

Det blev ett par bruna,

och ett par svarta.


När jag kom hem hittade jag ett par bruna i min garderob. Wops. Så kan det gå. Nu ska jag ta en cykeltur på banvallen istället för att kämpa vidare med grammatikhäftet. Det är för tråkigt och vädret är för fint.

ajam

Nu är det vår i uterutan

Kategori: Allmänt


Vilket väder!  Jag har varit så duktig idag, jag har klippt, rensat och dragit bort förra årets grönska som var brun och ful och gett plats för nya saker att komma upp ur jorden. Man kan redan se knoppar och blad och det känns mycket bra. På bara 30 minuter kan man se att vi gett plats för en ny sommar. Det verkade ett tag som att den aldrig skulle komma. Låt oss nu hoppas på att den blir lika bra som förra året. Nu sitter jag med kaffe på vår uteplats och spelar uno. Varför måste det vara måndag imorgon? Jag vill inte plugga, jag vill bara njuta och lata mig. Men veckoslutet som kommer blir det påsk och ledighet och veckan efter är det den bästa dagen på hela året att vara Uppsalabo så det ska bli nice. Nu, åter till kortspel.

ajam

Going on a cruise

Kategori: Resor


Jag kände att jag behöver lite spa och så var det ju det där med att shoppa på det åländska havet. Summan av kardemumman, jag har bokat lite white trash paradise http://www.birka.se/1/sv/start/start.php.  





I wish...



ajam

Sneaky Nelly

Kategori: Shopping


Jag har fått ett mail från nelly.se. De "saknar" mig och ger mig därför 200 kr i rabatt om jag handlar för 400 kr. Mycket sneaky. Jag har tagit det lite lugnt med online-shoppandet på sista tiden eftersom det är så tråkigt att betala räkningarna och så har man inga pengar kvar att shoppa på stan med. Livet är svårt.  

Så, nu till tvåhundrakronorsfrågan: Lyckas de locka mig tillbaka?

Jag återkommer.

ajam

Var är du Estee Lauder DayWear Plus Multi Protection Tinted Moisturizer SPF 15?

Kategori: Shopping


Jag försöker hitta min älskade Estee Lauder DayWear Plus Multi Protection Tinted Moisturizer SPF 15 någonstans på nätet men icke. De måste ha bytt namn på produkten eller ändrat något annat. Jag har tidigare köpt den i olika taxfreesammanhang så jag får väl boka mig en ålandshavupplevelse och undersöka saken.

Förpackningen brukade se ut så här:

                           

Men nu tror jag att jag letar efter en sådan här:





Jag blir så frustrerad!! Jag hatar sånt här. I miss you Estee Lauder DayWear Plus Multi Protection Tinted Moisturizer SPF 15.

ajam


Har du något att dölja?

Kategori: Tips


Jag har en röd prick på kinden som är ett blodkärl, tror jag. Det är i alla fall väldigt irreterande. Jag som inte orkar sminka mig så ofta eller mycket stör mig på detta eftersom jag nu alltid har concealer på den lilla pricken. Concealer är en fantastisk uppfinning och jag har testat många. Länge använde jag Body Shops "penna" men så blev jag tipsad av någon tidning att testa H&Ms. Deras smink brukar väl inte vara så mycket att hänga i julgranen men deras concealer knäcker. Den har typ noll glamfaktor men det struntar jag i. Den kostar 49 kr och täcker superbra. 
 



Ett litet tips bara.


ajam

Jag hade tänkt att låta bli

Kategori: Shopping


men H&M är luriga, när de märker att man inte handlar i önskvärd takt då får man 10% på hela köpet eller något åt det hållet och då öppnar man katalogen en gång till. Sedan sitter man på det tråkigaste seminariet och då klickar man lite i webshoppen och inser att jo, lite kan jag ju beställa. Det hela började med att jag ville ha en sådan här med mig när jag strandhänger i sommar:



Sedan såg jag ett linne som såg ut att vara likadant som ett linne som jag köpte (med ett annat möster) förra sommaren och som verkligen blev använt och så var det kampanjklänningen och när man ändå håller på kan man ju lika gärna köpa lite
                  

också.



Nu skall jag åergå till soffhäng med Sopranos. Fick hem säsong 5 av How I Met Your Mother plus Coupling idag så när jag sett Sopranos klart (för tredje gången) så har jag mer att roa mig med. CDON hade bra priser på boxar just nu så jag tänkte why not. Det har de dock nästan jämt. Sopranos var det!

ajam
 

Vi cyklar runt i vädret

Kategori: Loppisshopping


Idag blev det en sväng på stan i det vackra vårvädret. Först en tur till Återburket och sedan ner till centrum. Sallad i solen, nya spolar till symaskinen och sist en sväng till Kupan. Jag önskar att de skulle ta bort allt grus från cykelvägarna bara för man blir alldeles torr i munnen samt grusig i ögonen. Inte så fräsht.



Jag har sagt det förr men Kupan är så otroligt billigt. Det var väldigt mycket folk där idag, så det är fler än jag som insett.  

Det enda som jag inte har (ja, typ) i mitt kök är äggkoppar och mjölkkanna. Jag var på äggkoppsjakt idag men de är ju alltid så sjukt fula.

Detta var det som Kupan hade att erbjuda:



Det var allt. Och blä.

Kupan hade massor men jag gillar inte när det är för pyntigt.



Dessa två konstverk köpte jag inte:





Det var halva priset på finhyllan bakom disken så jag köpte mig en vas. Det blev en liten kanna från Gustavsberg, en bok och en sjal också. Kupan har halva priset på alla möbler också men jag behövde inget, det vill säga jag hittade inget som jag verkligen vill ha. För som någon klok businessman sa; först skapar vi produkten, sedan skapar vi behovet.





Jag köpte detta fantastiska spel på Kupan, nu blir det game night tjejer! Akta er för att han inte ringer eller att jag tar din pojkvän. I love it. Så jävla vidrigt.

ajam

Biljetter bokade!

Kategori: Allmänt



Yeeeeeeey!!

Sommarplanerna börjar ta form. Jag ska göra något som jag inte gjort sedan 2006, jag ska på festival! Jag såg att the Strokes var bokade idag så jag kände att nu måste vi boka biljetter.



http://www.peaceandlove.nu/festival/artister/
!

Kanske blir det en till, för Fleet Foxes kommer till Way Out West. Men vi börjar med Dalarna och sedan tänker mig lite medelhav innan västkust kan komma på tal.

ajam


Söndagspyssel

Kategori: Allmänt


Igår blev det en lugn kväll med handling, god middag med skumpa från "örsabrudarna" (Tack!) och spel.



Därför är jag pigg och känner mig driftig idag. Mycket driftig. Jag har behandlat mina stävlar med det där skummet som man tydligen ska använda.

Vad man behöver:



Med min kamera så ser stövlarna ut att vara i bra skick här men det är de inte.





Done!

Det blev faktiskt riktigt bra men jag blev svart på händerna så nästa gång ska jag använda handskar. Nu ska jag sortera ut vintern ut hallen och ta mig till tvättstugan med de tjockaste jackorna med mera för de har gjort sitt för i år. Egentligen borde man göra något ute i solen en dag som denna men G jobbar hemifrån så jag tror att jag ska vara lojal och hålla mig inne med honom. Och städa. Fan vad trkigt det lät nu. Fast jag tycker att det är ganska mysigt. Jag ska spola igenom alla mina orkidéer och pyssla vidare. Jag ska också tänka på att puttsa fönsterna. Det tycker jag är otroligt tråkigt att göra, men det behövs. Därför tänker jag bara tänka på det. De är dock alldeles grå av damm. Gud vad tråkigt att tänka på, nu ska jag tänka på något annat.

Så bort bort med grå och snö och mörker och kyla och mer grönt, ljus, värme och ledighet åt folket!!

ajam

Med en enkel tulipan

Kategori: Allmänt


Nu ska jag sluta fira min födelsedag och skärpa till mig. Jag har ingen lust alls att skriva på min inlämningsuppgift om England. Jag vill planera sommaren! Jag har blivit lite sugen på att åka på festival, det har jag inte gjort sedan Hultsfred 06 så det vore ju på tiden. Men mest av allt vill jag bara vara ledig och glida omkring. Rik behöver jag också bli. Men men man kan inte få allt man vill, i alla fall inte på en gång. Mina kalas har dock varit precis som jag velat. Tack alla deltagare!

Innan jag slutar fira så tänkte jag bara sumera kalasandet. Det har varit så otroligt mysigt och trevligt. Jag fick massor av bra presenter och blommor av min söta släkt och familj förra helgen och sedan blev det fest i lördags (vilket egentligen är förra helgen men jag har inte börjat denna vecka än.)



Så här utvecklades det sig på bordet under helgen:







Jag fick massor av fina presenter av mina kompisar, jag fick väldigt mycket saker på flaska också... Hur ska detta tolkas? En present måste jag lyfta fram lite extra och det är den necesär från Svenskt Tenn som matchar min väska.


Tack Gina!

Nu ska jag flytta in i den och sedan så SKA jag börja skriva. Hua.

ajam