Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Juno

Kategori: Film


Igår såg jag en mysfilm till, även den snyggt gjord. Jag gillar verkligen hur de har porträterat ung kärlek och kanske speciellt hur de skildrar tjejer. Bilden av hennes föräldrar är också så himla trovärdig plus att han som spelar hennes pappa (vem?) för en gångs skull spelat en schysst snubbe då jag är van att se honom som galning, oftast nazist. Jag vill bara se sådanna här filmer just nu så om du har några tips på vad jag ska se nu så mottages det varmt. Det är så härligt med roliga filmer som berör.

ajam

500 Days of Summer

Kategori: Film


Om du vill se en feel-good-and-a-little bit sad-movie så ska du se 500 Days of Summer. Den är sorglig och mysig och du får höra massor av riktigt bra musik! Den är även väldigt snyggt gjord vilken bidrar till den där feel-good-and-a-little bit-sad-känslan.


Nu ska jag göra mig iordning och äta sushi.

ajam


Maja på realisation

Kategori: Shopping


Jag är så nöjd över att jag har och ska träffa så många vänner denna vecka som jag givit mig själv ledigt, för det förtjänade jag! Jag kom hem från ett födelsedagskalas för en stund sedan ocg imorgon ska jag ner på stan och luncha med fina Lina, och kanske shoppa bara lite lite till. Jag har tänkt mig Bianco och Monki i alla fall.

Jag har redan handlat i massor. Jag är sjukt nöjd. Det var länge sedan jag fladdrade så här med mitt kort. Härliga juletider! Dock måste jag stämma in i klagosången om mellandagsrean. För det färsta så bärjar rean ju innan jul och de flesta butiker har ett ganska begränsat sortiment på rea. Men jag som älskar att handla handla handla handlar gärna på rea. Jag vet att det är coolare att ha en blasé inställninng till det hela och fnysa åt fyndjagare men jag gillar när saker är billiga.

Så här har det gått för mig hittills:



Det blev en jacka från Weekday för 600 slantar, det inhandlades dock dagen innan julafton. Spegeln i hallen måste städas.

Under min huvudstadstur så fick jag med mig en hel del. Det var härligt tungt på slutet. Det är lycka det!



Jag köpte två likadana glasskålar som jag redan har en av. Jag tänker mig att de ska stå på rad och vara snygga tillsammans med något färgglatt i. Det blev lite julburkar till nästa års bakande också, nu för hälften av pengarna. Allt från Lagerhaus. Bakom mina saker skymtar en hund som inte är min. Jag har varit hundvakr i nästan en vecka ocg imorgon ska jag lämna tillbaka henne. Det finns en risk för att det kommer att kännas lite tomt när jag inte blir förföljd från rum till rum. Detta är inte en uppmaning att följa efter mig.



Det blev lite snygga magneter också till min anslagstavla som egentligen fungerar mer som någon sorts prydnad för jag sätter aldrig upp några anslag, mest saker som jag finner komiska typ serier eller bilder. Sockergrejen var helt onödig men snygg. Jag gillar cafékänslan.



En ryggsäck inhandlades också, 500 för retrokänsla.



På Åhlens blev det lite kläder. Linnet är från Rules by Mary och koftan från Oasis, armband likaså. Mindre än halva, halva och mindre.





Pumps i skinn, de till vänster kostade mig en hundring och de andra 549. Mi lajki!



När jag hade gett upp och mötte upp med pojkvän och åkte hem så böev det ett sista stopp på apoteket. Jag är nämligen beroende av nässpray och till min glädje har de 25% på alla ACO-produkter vilket passar mig utmärkt då jag är en storkonsument av deras grejer.

Det var allt för den här gången. Nu ska jag lägga mig och kika på en film tills jag blir trött.

ajam

Julklappar!

Kategori: Allmänt


Oj vilken bra jul det blev. Synd bara att det som var världens längsta dag när man var fyra år numera är typ tre timmar. Av mamma och pappa fick jag väskan från Svenskt Tenn som jag avundats min vän Gina halva hösten. Jag blev lika glad som när jag fick mitt barbiehus när jag var fyra.



Så här många nya berlocker fick jag:



Tre av min pojkvän och en av hans mamma och pappa.

Och det blev så här snyggt:



Jag måste få visa mitt och pojkvännens pepparkakshus också, det gjorde vi natten mellan dagen före dopparedagen och självaste dopparedagen. Det tog sin lilla tid vi är mycket nöjda. Han frågade igår när man får äta upp det. Jag gissar att hjan inte ätit så många pepparkakshus för de smakar ju nämligen inte så gott. I huset, eller ja kyrkan, bor familjen Brown. De kommer nog inte heller vara så goda eftersom marsipanen blir torr och dammig, men fint blev det!



Nu ska jag bege mig till Stockholm och luncha med pojkvännen som inte har någon julledighet alls och träffa Jessica. Jag ska även ta med mig julklappspengarna och se vad storstaden har att erbjuda.

ajam

Pomandrar

Kategori: Allmänt


För julstämning deluxe så har jag gjort julapelsiner på pappas vis, eller jag pappa skulle tycka att jag var lat om han såg mina för han tycker att hela ska täckas. Det har inte jag ro till att göra. Men nu luktar det gott i hela vardsgrummet!

Tip of the day: Gör hål med något vasst och smalt innan du sticker in nejlikorna för annars får man mycket ont i fingrarna, och det har man redan efter att man pillat bort "bollarna" från nejlikorna som jag antar är frön eller blommor.









Nu ska jag äta av saker jag bakat, men inte så mycket för det ska vara till julafton. Jag kommer dock att få vakta mina burkar så att mina roomies inte äter upp det.

ajam

Julstämning á Indiska

Kategori: Allmänt


Jag vet vad jag har sagt om julgardiner men titta vad fint det blev!



Jag hoppade in på Indiska igår och hittade dessa för halva priset. De kostar 159 kr/längden men nu var det röd lapp på så det blev 159 för båda, och så sjukt snyggt.

ajam

Jag klarade tentan. Hur ska detta belönas??

Kategori: Allmänt


Jag måste bara få skryta lite: Jag klarade uppsatstentan som jag oroat mig över. Min belöning blir en termin till på engelska institutionen. (Suck.)

Presenter tas gärna emot.

Jag önskar att jag hade råd att lyxa ordentligt och belöna mig med något men jag ska köpa julklappar och ha julfest för pengarna som finns kvar på mitt konto. Jag fick dock ett sms om att mitt paket från Kicks (http://www.kicks.se/) landat på ICA så jag får väl se det som min belöning.

Nu borde jag fortsätta med pluggandet, dock av andra saker än engelska!!!!!!!!!!!!!


ajam

Spontan top 3 onlinebutiker

Kategori: Shopping


Dessa tre sidor kan jag klicka runt på alldeles för länge och jag gör det gör ofta. Gör det du med:

1. LaNinja http://laninja.se/
Orginella smycken och snygg design på sjävla butiken. Bra priser för vad man får. Levererar fort och i söt liten ask. Jag har köpt en hel del "personliga" smycken i present här, och en hel del till mig själv.

2. Nordic Feel http://nordicfeel.se/Default.aspx
Säljer parfym till betydligt bättre priser än taxfreen och i vanliga butiker. Jag köper bara parfym här nu och jag tipsar alla jag känner för man kan spara hundralappar. Parfym är ju som bekant inte precis gratis.

3. H&M http://shop.hm.com/se/deptstart?dept=DAM&shoptype=S
Som att H&M behöver mer reklam men det finns ju faktiskt en anledning att jag får hem påsar och paket i tid och otid. Smidigt och aldrig krångel, även om jag tycker att en del kan se bättre ut på nätet än vad det gör när man får det.

ajam

Jag har just gråtit till Toy Story 3.

Kategori: Film


Jepp. Så är det. Sjukt spännande och rörande film.



När min pojkvän som nästan grät såg att jag grät så skrattade vi så att vi grät.

Se den!

ajam

Here's Johnny!

Kategori: Film

Tack för mig vfu-plats, och tack för blomman!

Kategori: Allmänt


Jag gjorde min sista praktikdag igår, ja för den här gången. Det var skönt och lite sorgligt, jag är så blödig och värst blev det när jag fick en blomma av mina handledare! Jag tycker att det var sjukt gulligt.



Titta vad fint det blev, tillsammans med den lilla som man tydligen får varje år från kyrkan som jag bor granne med.

Jag har satt dem båda i billiga krukor från IKEA som jag gillar för att de är röda som det ska vara på julen men de är klarröda, nästan orangea vilket passar mig bättre än djupare nyanser.

I bakgrunden skymtar förra årets pysslande. Jag fick en gammal ljusstake som mamma ratat och pimpade till den genom att slänga bort lingonkransar i plast (blä) och knyta svarta fina band istället.

ajam

Dagens leksakskataloger

Kategori: Shopping


När jag var liten så brukade jag sitta och dra ringar runt det jag ville ha i alla de leksakskataloger som hamnade i brevlådan i mitt föräldrahem i juletid. Jag brukar nu göra så med H&M-katalogen då den dimper ner på mitt hallgolv, men jag fick den största flashbacken då jag började titta i Thomas Sabo-katalogen över alla berlocker som finns till mitt charm bracelet eller vad de nu heter. Jag fick armbandet av G på vår 2-årsdag som han hade fyllt med vår histroia och sedan har jag själv lagt till ett peace-tecken. Sedan kom frågan, vad vill jag ha nu? Jag bröjade bläddra och kryssa för. Jag vill ha alla. Det kommer bli billigt.



Och så värt det.

Mest vill jag ha ett grönt fyrklöver, i alla fall just nu.

ajam

3 bra låtar för stalkers

Kategori: Allmänt


Jag brukar fundera över vilka låtar som skulle spelas om mitt liv var en film. Om man är en stalker så är det självklart. Alla dessa låtar har jag på min playlist och det slog mig igår att de har detta gemensamt. Det finns säkert fler. Men:

Tre bra låtar för stalkers

3. Vapnet - Thomméegränd

2. The Police - Every Breath You Take

1. Säkert - Ditt kvarter

Åter till rättandet.

ajam

Ännu en helg (mer eller mindre) på ikea

Kategori: Allmänt


Det är ju nästan pinsamt. Jag fyllde i en enkät om ikea igår och när jag skulle svara på (ungefär) om jag planerar att besöka butiken igen så tänkte jag vem skulle svara nej på den här frågan. Det var inte så coolt. Jag kunde också svara att jag varit i butiken två gånger de senaste tre dagarna. Inte heller så coolt.

Men det har jag, och jag fick en korg och massor av ljus av mig själv. Jag är så generös!












































Det blev också en sväng till Plantagen och där köpte jag två stjärnor som jag har prytt mitt vardagsrum med.





Självfallet blev det prickig.

Det blev några ljusstakar också. Totalt onödigt men hög mysfaktor!




Nu ska jag fortsätta rätta.

ajam







Julrimma dig till lite lyx

Kategori: Tips

Finsk misshandel

Kategori: Allmänt




Jag ser precis framför mig hur en sådan går till.

ajam

Julpysseltips

Kategori: Tips


Något av detta kanske vore kul att göra för att dränka sig i julstämning? http://www.tasteline.com/Inspiration/Hogtider/Jul/Gor-klapparna-sjalv/


Jag vill hellre hålla på med hemma-fru-grejer än förbereda mig inför min uppsatstenta, vilket är vad jag borde göra eftersom den är på fredag.

Jag och G ska i alla fall pyssla ihop ett pepparkakshus. Vi vet bara inte riktigt vad vi ska göra. Kanske sommarstugan, vi får se. Jag ska göra snickers och nougatrutor också för det är så sjukt gott, men jag kan inte göra det än för då äts det upp här i mitt hushåll.

Jag gjorde dem här: http://www.tasteline.com/Recept/Snickersrutor någon gång i somras och det blev så jävla gott.

ajam