Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Lonesome traveller

Kategori: Allmänt


Igår var jag ledsen och stressad, nu vet jag inte men om 59 min bär det av!

ajam

Nål, tråd och nationer

Kategori: Allmänt


Nu har jag suttit vid min 24-årspreset symaskinen och lagat små hål och skavanker och varit väldigt duktig. Både mina älsklingsharembyxer och min älsklingsjacka har blivit tillpiffade inför England. Lite annat han jag också med men nu ska jag göra mig iordning för en sista night on the town.

Imorgon ska jag packa packa packa och hinna med en brunch på GH http://www.ghnation.se/fest-noje/sondagsbrunch samt träffa mor och far. Det kommer nog att bli lite stressigt så jag ska se till att inte ha för kul ikväll.

ajam

To do:

Kategori: Resor


På dagens stadsrunda så har jag hunnit fixa lite inför resan. Jag har växlat pengar (pundet är nere i ungefär 10 kr, när jag var i London förra gången var det 14), köpt reseadapter till eluttag (och upptäckt att jag redan har två), stängt av internet för utlandsbruk på mobilen och köpt ett hänglås. Allt detta kan jag bocka av från min to do-list.

Nu börjar det närma sig att packa. Jag hatar att packa, nästan lika mycket som jag hatar att packa upp. Men det blir inget mer idag, nu ska jag göra mig fin, träffa Jasmin och äta middag. Jag tror det blir Kalmar.

ajam

Ta en gratis kaffe...

Kategori: Allmänt


...om du är på stan idag. På Espresso house i S:t Per får man en kaffe att ta med sig, och det kan behövas idag. Hu!

ajam

Stövelvård

Kategori: Allmänt


Jag köpte nya fina stävlar i så kallat syntetskinn (alltså plast) på Bianco i höstas. Efter 3 månder så gick jag tillbaka dit med dem för att få dem limmade då sulan lostnat vid hälen.

Det var mitt fel, jag hade nämligen tagit av mig stövlarna genom att sätta hälen mot andra foten och trampat av dem, ni förstår nog vad jag menar. Detta brott var jag skyldig till. Det lärde jag mig vid 3 års ålder, att det är det mest effektiva sättet att få ev ett par stävlar. Dessutom slipper man bli lerig på händerna.

Igår var jag åter igen på Bianco eftersom sulan lostnat i fram. Det var också mitt fel för jag har inte smörjt in dem i något skum en gång i veckan som man ska vid använding mer än en gång i veckan. Seriöst, är det rimligt? 

Bianco har trots min skuld gått med på att limma dem i fram också. För det kan ju inte vara så att de har skitskor som sulan släpper på? Nope. Det är handhavandfel. 

ajam

 

Yay!

Kategori: Resor

Marshmallow Mountain

Kategori: Shopping

Marshmallow Mountain

Kategori: Shopping

Det blir bed & breakfast

Kategori: Resor


Jag har nu fått veta var jag ska husera i Canterbury; jag ska bos en kvinna som får förbli anonym men som ska erbjuda mig bed & breakfast 15 minuter från campus. Låter mycket bra tycker jag. Bra är också att jag kommer att slippa dessa minusgrader. Våren måste ju komma tidigare, det skulle vara skönt för jag gillar inte viner. Sjukt överreklamerat. Vi fick våra flygbiljetter också och därmed veta att 11.10 på måndag så flyger vi. Den 25:e mars återkommer jag till Sverige.

Jag var just ut i förrådet och plockade in min Barbie-väska, ja det är ingen Matell Original eller så, den är bara väldigt rosa och vädligt stor. Jag har slängt ner min London guide från Aftonbladets Lonely Planet-serie så den ligger där alldeles ensam. Jag och min klass ska nämligen först vara där i några dagar och vara turistiga. Jag ska shoppa på Carnabystreet (http://www.carnaby.co.uk/) och äta cheese and onion-mackor. Så långt har jag kommit med planerandet men jag ska researcha så jag vet hur tiden med fördel kan disponeras.


 

Nu ska jag kolla på TV.



ajam

Det känns väldigt måndag, den sista i Sverige på ett tag.

Kategori: Allmänt


Det börjar dra ihop sig för England. Om en vecka så är jag på Arlanda för att resa till London och sedan vidare till Canterbury. Detta ingår i min lärarutbildning. En hel månad ska jag vara borta och det börjar kännas länge samt väldigt nära inpå. Det känns som att jag kommer att spendera hela den här veckan i tvättstugan eller möjligen på stan springandes små ärenden. Till exempel så måste jag klura ut hur man "stänger av" internet på min telefon så att jag inte blir ruinerad.

Nu ska jag korrläsa min vfu-uppgift en sista gång och sedan plugga lite grammatik innan jag ska till skolan för seminarium. När allt detta är avklarat är det tvättstugan som gäller, eller möjligen symaskinen för min lagningshög växer upp mot taket.

ajam

Igår var det alla hjärtans dag och idag var det kallt

Kategori: Allmänt


Närmare bestämt så här kallt:




Jag fyller 25, men är inte redo för vitt.



Igår blev det en sväng på stan för att hitta en liten present till G, det blev en skjorta och en tröja. Jag var mycket nöjd men som vanligt så vann G med hästlängder. 



!



Jag köpte nya bh och trosor på Lindex också. Déras kundklubb är fantastisk, 20% på alla bh:ar och 50% på trosorna. Gå med!

Vi åt middag på Peppar Peppar. Jag har hört många goda saker om det stället och jag instämmer. Mysigt och gott.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag är så sjukt trött.

ajam

Upprörd svensklärare tycker till

Kategori: Språk


Texttemsan på tv bli bara värre och värre. Jag har under en lång tid stört mig på att det skrivs nåt och nån. Men igår fick jag nog. Mia skäringers karaktär i solsidan säger: "...något..." men det textas till nåt.

Usch.

ajam

Pyntar med Rules by Mary

Kategori: Shopping


Samtidigt som jag fixat till min didaktiska analys som inte föll fröken i smaken så har jag beställt följande:



och




Jag älskar Rules by Mary, och rosetter!

Jag hatar didaktisk analys, eller nja jag hatar kompletteringar.

ajam

Gillar du Accessoara?

Kategori: Tips

Tv-serier istället för sol

Kategori: Allmänt


Solen skiner in genom alla fönster och försöker ge mig dåligt samvete för att jag lurat min pojkvän till att bröja kolla på Sopranos och därför är i tv-soffan istället för i skidspåret. Jag har aldrig hört talas om så många skidentusiaster som denna vinter. Är det coolt med längdskidor igen?

Pojkvännen har aldrig kollat på Sopranos vilket förundrat mig. Själv har jag sett serien två gånger och är alldeles förälskad. Jag vill länge gifta in mig i den italienskamerikanska maffian men insåg att det kunde bli svårt utan italienskt blod och med moral. Trist.  



På tal om tv-serier som beställde jag massa film till min bror som fyllde 23 år i trosdags och då fick man köpa en DVD box för 99 kr på http://cdon.se/ och då köpte jag första säsongen av Beverly Hills 90210 till mig själv. Men den kommer jag att få kolla på själv, om ingen annan vill göra mig sällskap.



ajam

My bubbles!

Kategori: Tips


Jag tänkte avbryta arbetsdagen en stund för att tipsa om ett badskum. Jag testade nämligen The Body Shops i ur serien Moringa och det blev flera decimeter bubblor som höll sig kvar bra en bra stund. Dessutom luktar det supergott och man blir alldeles len.

ajam



Testa och tyck till

Kategori: Tips


Jag fick ett mail från Goodiebag för en tid sedan, de erbjöd mig att testa produkter åt en sida som heter Bra Vardag http://www.bravardag.se/test-och-betyg/test-och-betyg.aspx.

Jag fick ett paket diskmaskinstabletter och ett paket bindor alldeles gratis och det enda jag var tvungen att göra var att testa och tycka. Eftersom man fick hela produkter och inga provförpackningar var det helt klart värt det. Så nu kan jag åter igen tala gott om Goodiebag http://www.goodiebag.nu/.

ajam

Distingsmarknad i vår lilla stad 7-8 feb

Kategori: Shopping


Skynda till Vaksala torg imorgon 8/2 och köp kokosbollar nu allihopa. Själv har jag lite svårt att vistas i dessa kvarter då jag precis blivit snuvad på en lägenhet alldeles bredvid. Men vem vet, jag kanske tar en sväng imorgon och ser mig omkring om det inte blir så där dåligt väder som de hotar med.






ajam

Svenskt Tenn

Kategori: Tips

Vårlack från Depend

Kategori: Shopping


Jag var på ICA Maxi igår och shoppade lite, det låter inte så glamoröst och det är det inte heller men vilket sortiment de har! De har lika bra utbud till hår som Kicks. Men jag blundade vid hårstylingen och gick till sminkdelen och plockade på mig två nagellack. Jag gillar Depends lack av flera anledningar. Anledning 1: Det kostar unefär 25 kr. Anledning 2: Med tanke på prsiet så täcker och sitter det bra. Dessutom så gör det ingenting att det flagar efter två dagar eftersom jag tröttnar ändå och vill att färgen ska passa de kläder jag har på mig (och då måste byta). Jag valde turkost och oranget för att tagga lite inför våren.

054

124

När jag läste i ELLE förra våren att turkost var på väg tillbaka så fnös jag. Nu har jag tydligen vant mig. Det samma gäller grått nagellack som också blev trenidigt då, jag tyckte det såg fult ut men nu snyggt. Lame.

Jag såg en dokumentär på SVT här om dagen som handlar om varför vi shoppar och hur "de" får oss att gilla vissa saker som färger.

Värt att se: http://svtplay.se/v/2290233/dokumentarfilm/konsumtionsvecka__darfor_shoppar_vi?sb,p115254,4,f,-1

För att lindra mitt dåliga samvete så skickade jag med min mamma tre överfulla kassar med kläder och diverse köksatiraljer som hon ska lämna vidare till någon loppis. Jag har ju varken bil eller körkort (lame igen) så kag behöver lite hjälp när utranseringsnojan tar vid.

ajam

Lite klassiskt tidsfördriv

Kategori: Shopping







I år blir det en svart bikini, jag har egentligen högvis av bikinis men eftersom de är så billiga så kan jag inte låta bli...

De svarta skorna har jag köp flera gånger, jag har nämligen alltid hål på sulan ungefär i augusti men eftersom de är sköna och otroligt billiga så blir det ett par i år också.

ajam

Helt sjukt

Kategori: Allmänt


Idag är jag sjuk. Det har jag varit flera dagar men idag är jag hemma och ÄR sjuk. Det är så skönt att ligga i soffan med täcket och kolla på dåliga tv-program. Just nu toddlers & tiaras. Note to self: aldrig utnyttja mina barn för att jag vill ha glitter överallt eller skapa en look till dem. Det vill jag ju heller inte. Nu ska jag däcka igen.

ajam

Ny inspiration och nytt husdjur

Kategori: Allmänt


Idag har jag varit på ett mycket inspirerande seminarium om bildanalys. Jag blev riktigt sugen på att gå och hem och planera fantastiska lektioner! Varför får vi ingen inspiration av den här sorten på lärarutbildningen?

Whyyyy?

En kvinna från Nationalmusem var och pratade om deras verksamhet, sin bok (Intryck och uttryck) och gav massa bra tips. Boken verkar skitbra men är skitdyr, 800 spänn och så såld (höhö) blev jag inte. Jo, nästan.

Efter denna bildupplevelse så väntade jag på att min mamma skulle skjutsa hem mig och fick då lite ärenden avklarade. Jag köpte tråd så att jag kan laga min älsklings älsklingsjacka, plastfickor och ett nytt husdjur.



Min älsklingsjacka köpte jag för säkert fyra år sedan och den är militärgrön och säckig och man kan ha 3/4-ärm. Den ser ut precis som alla jackor som de säljer i år i mainstreambutiker. Men min är speciell fast den är från en dominerande kedja som jag handlar från (se bild). Fast den är från denna lågpriskedja så är den fortfarande snygg, bortsett från att jag på något sätt fixat till en reva vid axeln (?). Mycket mystiskt. Jag ska laga det så fort praktiken är slut och mitt liv blir mer i studenttempo.

Då har man tid med sådant. 

ajam