Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Leva loppan söder om söder

Kategori: Loppisshopping

Äntligen hemma framför TVn. Jag ser gårdagens Så mycket bättre och önskar att jag fick sitta med vid bordet. En bra helg har snart passerat. Igår styrde jag kosan mot bästishäng i Stockholm. Vi åkte runt med bilen till Bredäng och Skärgolmen. Det blev besök på Sätra loppis och Myrorna. 


Fynden blev många. Allt detta för 100 kr  från förstnämnda ställe. En väldigt välsorterad loppis med stort sortiment. 


Det blev också ett par boots för 130 kr.


Och inte att förglömma; lunch på Lyran och öl med Petter, Mange Schmidt med flera på Marie Laveau.



Vilken helg! 

ajam 

Retrolycka

Kategori: Loppisshopping

Hej höst-söndag!

Idag känns det höst. Grått, kallt och tråkigt, fast inne är det mysigt (intalar jag mig för att trivas med den nordiska tillvaron). Igår strålade dock solen och jag tänkte att hösten är väl bra underbar. Uppsala levererade ett fyrverki av färger och stadens loppisar likaså. 

Jag var på ett första besök i butiken Retrolyckan i Sommarro (Lindesbergsgatan 9c). Vilken fantastisk butik! Vackert urval av möbler, porslin, keramik och kuriosa till överkomliga priser. Jag hade via butikens Instagram-konto spanat in några ljusstakar som jag slog till på. 




Jag var även in en sväng på Sirius loppis (sunkigt och sjukt villigt) men hittade ingenting. Efter det poppade jag över till Myrorna i Luthagen vilket är en outlet-butik. Jag köpte två fina saker där till halva av det redan låga priset, men dem tänker jag inte visa för de är ska bli presenter. 

ajam



Morfars stringhylla

Kategori: Inredning


Stringhyllan är nu ganska färdig-stylad, åtminstone för stunden. Jag gillar ju att ändra om, så få saker är statiska här hemma. 


På hyllan hittar man lådor köpa på Indiska för säkert 15 år sedan, hund från  Åhléns, EP-ställ köpt på Ulva Kvarns bakluckeloppis, ramar från dem samma, mask från Venedig och gammalväckarklocka. 

Lampan är från IKEA. 

ajam

Marknad i Örsundsbro och höst i trädgården

Kategori: Inredning

Idag har det varit mickelsmässmarknad i Örsundsbro. Salami, sylt, fårskinnstofflor, lädervaror, tröjor med sexistiska budskap, tröjor med vargar, drömfångare, godisremmar och fläskkött i pitabröd. Ungefär samma sak som varje år hittar man på trånga välbesökta gångar denna söndag. 



Jag har köpt ny cykelkorg. Jag köper tydligen en ny korg varje år. 

Vi stannade till hos mamma och pappa på vägen hem. Vi fick med oss äpplen, plommon, blommor, glasburkar, ett Höganäs-krus och en korg till. Den är också köpt på mickelsmässmarknad, men för typ 20 år sedan.


ajam