Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Aussie

Kategori: Shopping


Eftersom pundet ligger lågt shoppade jag högt. Nej, vad dåligt. Jag försökte mig på något sorts stilgrepp. Ja ja. Jag shoppade massor av saker ville jag säga, jag vet att jag sagt det förr men jag tänkte nu slå ett slag för Aussies produkter. De är så bra och de luktar så gott. Inpackningen 3 minute miracle frizz remedy kostade typ 25 kr där (men inte här) och den luktar precis som ett tuggummi som man köpte när jag var liten och som var förpackad i en rosa tub.  

 


Miracle hair insurance leave-in conditioner blev min räddning eftersom duschen där jag bodde var sämst. Tanken på att försöka skölja ur balsam gjorde mig illa till mods så jag fick upppdatera produktutbudet. Lukter godis. 

Nu ska jag snart gå till skolan för första gången sedan jag kom hem. Egentligen är det första gången jag ska göra något produktivt över huvud taget. Jag har tömt min resväska, that's it. Eftersom solen skiner så är det med lätta steg jag ska hoppa ut till cykeln om ett tag. Gud vad det är skönt att vara hemma!

ajam




 

Om 24 timmar flyger jag hem!

Kategori: My Canterbury Tales



Jepp. Så är det, nu är det nästan slut men jag är pigg. Till min stora förvåning har jag lyckats få ner allt i mina väskor. Nu hoppas jag bara på att personalen på Heathrow har lite överseende med det faktum att jag har gaaaanska mycket handbagage. Jag har dock fått lära mig av en van resenär att damer får ha handväska, väska och dataväska så jag har gjort en tolkning av det. Låt oss säga att jag har saker i datorväskan som inte riktigt stämmer överens med vad man kanske brukar ha i en sådan. Jaja.

Jag var en sväng på stan efter sista lektionen och köpte present till G. Nu har jag fyra par converse i min packning...

Till Body Shop hittade jag också och jag fick ett litet sample på Matildas mirakelkräm så om jag ångrar mig får jag köpa den för dyra pengar i Sverige. Jag har i alla fall inte råd att köpa mer saker nu. Jag fick med mig en presentflrpckning Moringa grejer till mig och lite presenter. Jag fick badskummet i samma serie av G i julklapp och det luktar så sjukt gott så jag tänkte parfymirera mig mer i det.



Jag köpte en stilig bukett tulpaner till min söta familj också, alltså min familj här. Min vanliga är också söt men de får inga tulpaner. De får ju mig tillbaka! Det enda som står kvar på programmet nu är avslutningsmiddag på en pub som någon av univ lärarna är delägare i. Eftersom det blev lite fler faba drinkar igår och vi ska resa tidigt imorgon så kommer det dock bli en mycket lugn tillställning, för min del i alla fall. Nu ska jag fördriva den sista tiden på mitt rum med att kolla film och kanske ta en liten tupplur. Vi ses snart Sverige!

ajam
 

Himmel, jag fann Rimmel!

Kategori: My Canterbury Tales


Jag köpte ett rosa läppstift någon gång på gymnasiet, det var det finaste läppstiftet. Det höll inte så bra men luktade gott och var så snyggt. Jag har köpt många men så en dag för något år sedan så upptäckte jag att Rimmel inte längre säljs i Sverige. Helvete. Jag försökte med andra, men inget var rätt.

Bland det första jag köpte i englaland var ett nytt läppstift, eller jag köpte två.

Vi ska aldrig mer vara utan varandra Pink Blush 006. 



ajam 

Gamla saker och slott

Kategori: My Canterbury Tales


Idag blev det en sväng förbi centrum innan jag gick hem. Det är helt galet vad många loppisar det finns i den här lilla staden. En observation har dock gjorts om att britteran verkar helt tokiga i välgörenhet, vilket är bra. Vad som är mindre bra är att de flesta butikerna är ganska skräpiga, det verkar som att de mest säljer gamla tanters saker (BRITTISKA gamla tanters saker och de är ju inte riktigt kända för sin stil...).   

Jag hittade en liten present till Gs mamma vilket var bra. Imorgon ska jag gå och kolla om Body Shop möjligtvis är lite prisvärdigare i sitt hemland och i så fall fylla på min body butter samling.







(Bild från i torsdags, idag har vi haft fantastiskt vårväder som kan ses nedan.)

Jag gjorde ett stopp till vid slottsruinen som ligger halvvägs "hem till mig". Så sjukt häftigt, och vackert.





Nu ska jag laga lite mat i det lilla köket, det känns lite sommartsuga. Jag längtar efter mitt hem.

Svensk standaaaaard!!

ajam

Jag fyllde 25 år

Kategori: My Canterbury Tales


Nu tänkte jag berätta lite om min födelsedag. Jag hade tänkt att vi kunde träffas, jag och de klasskompisar som orkade med en kväll, och äta middag, dricka och gå ut om vi orkade det. Jag bestämde med Jossan och Alex att jag skulle gå med dem till student union och möta de andra där. När vi kom blev jag tvungen att bära ögonbindel och fördes in i en nästan tom lokal. Två tjejer mötte oss och jag blev tillsagd att sätta mig ner. Det behövde jag. Bakom en svart gardin dyker hela HS3 upp med ballonger, tårta, present och ja typ allt man kan önska sig. Det blev verkligen en superbra födelsedag i ett annat land utan min familj. Mitt alldeles första amerikanska överaskningsparty!

Så här såg jag ut när vi skulle lämna lokalen för att dansa vidare:



Egentligen började jag tjuvfira dagen innan för jag fick blommor av min söta pojkvän och jag var ju ute efter 12.



Så här bra hade vi det i Cambridge:



Igår kväll blev det som sagt en lite sväng till på stan, riktigt nice.



Jag tänkte passa på att visa lite av anledningen till att jag kommer att få svårt att packa också. Födelsedagspresenter inkluderade:







Sötast är nog min lilla London-buss som jag pimpat armbandet med. Jag fick den och väskan av G när vi var i London förra helgen. Jag har köpt ett par converse till, och ett par till basmat och alldeles för mycket kläder men jag orkar inte fota det.

Nu borde jag förbereda mig inför morgandagens presentation om British Culture men jag har ingen lust, jag ska kolla på Skins istället. Det är ju också brittisk kultur. Förresten så handlar vårt projekt om såpor så det är ju inte skitseriöst...

ajam
 

Oj oj oj

Kategori: My Canterbury Tales


Vilka dagar jag har haft! En grön dag, en födelsedag och en vårdag. Nu sitter jag och målar naglar vid datorn iförd ny klänning från Primark för att för tredje kvällen i rad bege mig ut i nattlivet en liten stund. Egentligen är jag mycket trött eftersom jag är 25 (!) men dottern i familjen jag bor hos tittade så hoppfullt på mig. Hon är blott 20 år och höll på att dööööööööööö för att ingen av hennnes kompisar ville göra något ikväll så jag ställde upp.

Jag minns hur det kändes när man var ung för länge sedan och höll på att få andnöd för att världen inte snurrade tillräckligt snabbt men nu så är jag lite beigare.

Äsch, vad pratar jag om. I still got it, precis som Dr Dre. 



Jag ska berätta mer om min födelsedag en annan gång, det är en ganska bra historia. Då ska jag även illustrera med lite bilder. Tack för alla gratulationer som strömmade in igår, det gjorde mig så glad och lite mer homesick.

Nu ska jag prata vidare på skype en liten stund med den jag längtar mest efter.

ajam

Second hand i Canterbury

Kategori: My Canterbury Tales


Idag har vi varit på vårt första skolbesök i Canterbury, på Kent College. Det var ett trevligt besök. Efter det så gick vi ner mot centrum och jag kikade i lite second hand-butiker, det finns massor här!

Men jag tänkte börja med att visa min väg till skolan:





Ganska pampigt va?

Loppisshoppingen är ganska skräpig men det fanns några mysiga och en som var full med grejer men där priserma var lite överdrivna. Här kommer ett litet urval:





En strippa gick i pension och lämnade in sina grejer. Tror jag.







Här inne köpte jag ett par skor för 3,5 pund.



Skitdålig bild, men jag orkar inte ta en ny.



Jordans litteratur kom väl till pass.

Efter stadsvandringen så var jag bjuden på pannkakor hos en klasskompis hostess, det är så man firar fettisdagen här. Det passar ju ganska bra även om dagen heter något annat, som jag har glömt och inte orkar bry mig om just nu för nu ska jag sova sova sova.

ajam

Promenerande i Canterbury

Kategori: My Canterbury Tales


Idag har jag varit ute själv och bekantat mig med staden. Jag tog en promenad och hamnade naturligtvis bland affärerna. Mest för att alla gator leder till katedralen och runt den finns centrum.

Jag har köpt en bagage tag till min gigantiska rosa resväska.





Jag var in i en 1-pundsaffär också, där sålde de graviditetstest. Jag skulle tänka efter innan jag litade på ett sådant...





Innan jag vandrade tillbaka "hem" så köpte jag en ring också. En svart rosett i plast som jag trodde kostade 4,50 men jag fick den för ett pund.

Jag vandrade runt i staden igår också. Vi var på en guidad tur, först av den stora katedralen och sen av staden. Vi samlades vid katdralen efter information på Canterbury Christ University. Till min och säkert flers förvåning så var vår guide svensk så han blandade lite mellan språken och kunde göra referenser till min katdral hemma.







Jag vet inte om det syns men ut över vattnet är en stol på en planka där de doppade kvinnor som skulle straffas för exempelvis häxeri. Medeltiden var en skoj tid. Fredagskvällen var i alla fall skoj. Vi var på en pub där jag fick lära mig att inte säga coaster utan beer mat. Förstnämnda är för posh. De åker upp på skafferiet när jag kommer hem. Min samling börjar bli ganska imponerande och framförallt snygg.

ajam

Det sista om London för den här gången

Kategori: Resor


Så här galet var det på Primarket:



Och det bara forsatte på varje avdelning i evigheters evigheter. Men jag köpte en klänningm en jumsuit, två kjolar, en ring, en kofta och ett linne för 51 pund. Kick-ass! Det är väl värt sitt besök. (Det ligger längst upp på Oxford street, gå av vid Marble Arch.)

Britterna är inte kände för sin smak, och det är tydligt varför:



När vi var ute på skolbesök så var vi i ett asiatiskt kvarter. Där kunde man köpa hur billiga och fina sjalar som helst. Jag köpte faktiskt ingen för jag har ungefär 10 stycken som jag fått med mig hem från andra resor men jag köpte en ring.



Jag antar att det är samma känsla i New York (för dit har jag inte kommit än) men det är otroligt häftigt men en sådan stor grönyta som Hyde Park är mitt i trånga London. Skolan vi besökte hade sin basketplan på ett tak för att det inte fanns någon plats kvar och då var den enda skolgård de hade en asfalterad ruta på 50 x 50 m som låg mellan husen och dessutom var inramade av en hör mur med antiklättringsfärg på. Friheten var minst sagt begränsad och därför är det härligt med denna kontrast. När solen nu tittade fram var det verkligen dags för en kaffe sittandes i en park. Vårkänslorna var på topp.  



So long London! Nästa gång är snart. Om en vecka åker jag tillbaka och då kommer min pojkvän att vara där : )

ajam


Första dagen

Kategori: My Canterbury Tales


Nu har jag kommit på plats i Canterbury. Vi hade en bra men kall sista dag i London. Vi var på en guidad tur med en superduktig guide men den kalla vinden gjorde att efter två timmar så orkade jag inte lyssna mer. Jag var dessutom kissnödig och hungrig. Men det blev en timme till i alla fall och det var intressant men pizzabuffén på Pizza Hut smällde nästan högre. Det var ungefär vad vi han men innan det var dags att bege oss till bussen och hamna där jag är nu. Jag bor med en kvinna, hennes pojkvän och 20-åriga dotter och de verkar hur gulliga som helst. Det känns riktigt bra. Dessutom är huset från 1500-talets slut och det har varit ett värdshus här. Sådant gåt jag igång på! Nu ska jag skypa.

ajam

 

Skolbesök och galenshopping

Kategori: Shopping


Idag har vi fortsatt med Londonäventyren. Vi har varit långt ut och hälsat på en katolsk fin skola i ett "fult" område. När vi kom tillbaka till centrum tog jag en kaffe själv i Hyde Park och njöt av solen. Sedan bar det av till Primarket och jag har shoppat järnet bland andra med Ullaredsinställning. Herregud. Men billigt var det och jag har köpt många fina saker. Ikväll ska vi ut och sedan bär det av till Canterbury imorgon efter en tripp till Soho och kanske något museum. Nu ska jag skypa hem lite och sedan ska jag göra mig fin. Kanske i något nytt : )

ajam

24 h internet efter ca 24 h utan

Kategori: Resor


Jag kunde inte låta bli att köpa mig lite cyberspace. Så nu sitter jag, efter en låååång dusch, i min säng iklädd min älsklingströja.

Här kommer lite bilder från dagen:






Vid den här stationen bor vi.



Här var jag i och för sig igår, men jag ska nog köpa mig en berlock med en liten Londonbuss på till mitt armband som sovenir.












Ps. Skicka gärna pengar för dem går åt. Ds.

ajam

In London

Kategori: Resor


Nu har jag äntligen fått tag i lite gratis internet : )

Idag har jag varit turist och shoppat på carnaby och oxfordstreet. Jag har bl.a. Köpt converse för 400 istället för 700. Mycket nöjd. Top shop var en annan favorit eftersom det också är billigare här. Vi började dagen på the globe och sedan var vi på the Tate och såg lite miro, monet och matisse.

När jag sitter vid datorn ska jag lägga upp lite bilder och skriva lite mer genomtänkt. Nu ska jag skypa hem. So long!

ajam