Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Rocks rock!

Kategori: Shopping


Som ett bevis på att mänskligheten kan vara god hade jag idag ett medelande på mitt mobilsvar från en kille på Rocks i Gränby centrum som ville medela att jag hade en Håkan Hellström-affisch att hämta. De är så schyssta där så om man vill ha en affisch som de har uppe, och inte har extra exemplar av, reserverar de den åt dig. Och idag fick jag alltså min!

Den är så snygg! Nu ska jag ta mig till IKEA (som ju är en av de bästa utflykterna man kan göra) och köpa en ram som passar till mina andra svarta ribba-ramar, så det blir väl en sådan för 50 x 70. Vi får se om jag hänger upp den i mitt sovrum eller om jag väntar på eventuella nya väggar = )




Jag va så glad att jag utan att jag märkte det smög in på H&M och började pilla på realisationen. Resultat:




Jag tiggde till mig galgarna också.


ajam

Ingen får påsar!

Kategori: Tips


Tråkigt nog så har den fantastiska idéen med att dela ut gratissaker inte fungerat för http://www.goodiebag.nu/. Just nu har de inga goodies alls att dela ut och vi som fick för länge sedan får ingen ny bag trots ifyllande av enkäter mm. Triiiiiiiiiiist. Vill ingen annan ge mig gratis saker?


Nähä.

Snål-Maja

Saker man kan laga med nagellack

Kategori: Tips


Ja i alla fall ett par saker man kan laga med nagellack.

De här sakerna har jag lagat (eller ja, förbättrat):

- Handväska med Gina tricot-kvalité





- Strumpbyxor

- Blå tånaglar (dölja i alla fall)

- Fula hårspännen kan också få ny färg. Detta var något jag var mycket såld på när jag var fjorton.  


Nu har ni fått ett smakprov på vad man kan göra istället för att plugga och vill känna sig hemmahändig som pappa Rudolf.  

ajam

Accessoara har ingen ordning på torpet

Kategori: Shopping


http://accessora.se/ har gjort det igen! Jag tycker väldigt mycket om den här sidans utbud men de har ingen koll på vad de säljer och vad de har. Jag har beställt saker från dem två gånger. Den första gången hade jag beställt tre saker men när jag öpnnade mitt paket fanns bara en där för de andra hade sålt slut. Jag har en kompis som råkat ut för samma sak.

Jag beställde igen för någon vecka sedan och den här gången fick jag ett mail i lördags där de informerar om att den ena väskan jag köpt har sålt slut och de undrar om jag vill ha den blå varianten av samma väska istället. Detta tycker jag var väldigt schysst men det stör mig att de säljer saker som redan är sålda eller hur man nu ska uttrycka det. Det går säkert tilll så att de säljer sakerna i sin butik i Stockholm utan att ha koll på vad som sålts på nätet tills de ska packa paket.

Så nu blev det den här blå i alla fall:





Det kanske var meningen.

ajam

Emmaus i Gryttby

Kategori: Loppisshopping





Emmaus i Gryttby ligger (ja, i Gryttby onekligen) en bit utanför Björklinge. Men det är värt att åka dit. Jag och G var där igår. Deras lokaler består av flera hus.




I huvudbyggnaden har de lite finare saker och en övervåning med kläder. Ute på gården kan man gå mellan olika avdelningar där typ allt finns. Här är det lite billigare men också mycket stökigare och jag skulle ALDRIG köpa tillexempel en soffa där. Det luktar funky nämligen. Men bortsett från det kan man göra fynd för de har ett stort sortiment.



Öppettider:
Tis - sön 12-17

Läs mer på http://www.emmausgryttby.se/




Böckerna ute kostar 3 för 10 eller 5 kr styck, vilket är sjukt bra. Men inne har de någon duktig person som har prissatt antikvariestyle så oddsen att fynda är låga.



Gud.



Right.



"Du sa en halv kopp" Oj vad skoj!



Mitt slutresultat ovan. Jag är nog mest nöjd med burken och jobstryck-brickan. Slutnota ca 400 kr.









Det här är en bok som man vill skriva sitt namn i. Det finns onanitips i den.




ajam





Vinterjacka?

Kategori: Shopping

Jag har varit på IKEA. Igen.

Kategori: Shopping


Idag fick jag med mig ett litet litet rullbord som jag blev lite förtjust i sist jag var där, dvs i söndags. Efter att jag varit hemma och funderat på saken blev jag tvungen att återvända för att inflrskaffa detta bord, och det blev så bra! Jag har tidigare haft datorn vinglandes på en pall när jag haft den vid sängen.

Här har vi lilla Konsmo:



199 kr ordning.



Mer oordning. Alltid sladdkaos.




Jag blev i alla fall väldigt nöjd.


ajam

Möbler & Ting

Kategori: Loppisshopping


Här om dagen var jag med min mamma och pappa på en stor loppis som heter Möbler & Ting och ligger i Grillby utanför Enköping. De säljer nya saker också som känns lite Fullerö. Stortimentet av glas och porslin är stort och de har en stor lada full med gamla möbler. De är dock inte så billiga som jag tycker att den här typen av ställen ska vara. Jag fick bara med mig en enda sak, 6 stycken röda glasunderlägg. Ni kan kolla in Möbler & Ting här: http://www.mobleroting.se/.  

Öppettider:

- mån - fre 11-18
- lör 10-16
- sön 11-16

ajam


Emmaus, Kupan och IKEA i ösregn

Kategori: Loppisshopping


Både i lördags och i söndags har regnat öst ner på mig här i staden. Jag vaknade pigg som en lärka på lördgasmorgonen då jag av utmattning somnade typ klockan elva i fredags. Inte så coolt. Men pigg blev jag och jag kände ett behov av aktiviteter. Så jag släpade upp pojkvänen och propsade på loppis-shopping. Han gick med på det men när vi klev ut genom porten började regndropparna att ramla ned på oss.

Vi gav oss av på cyklar i alla fall, för ingen bil hade vi att tillgå. Första stoppet blev på Emmaus vid Vaksala torg. De hade 50% på allt utom böcker så jag shoppade en klänning från 70-talet och en parkas från 80-talet.




De här supersnygga skorna finns på Emmaus. Stl 41 tror jag. Fantastiska.    




Sedan bar det av till Kupan där min pojkvän köpte massa böcker och jag lite böcker mm. Se ovan.

Sist tog vi oss till IKEA men där tog det stopp. Vi var trötta på regnet så vi lämnade våra cyklar där och blev hämtade av pojkvännens pappa. Det var skänt. MEN då kvarstod problemet att våra cyklar var på IKEAs parkering. Det var alltså bara att ta sig dit igår också och sedan cykla hem. Vi satt dock och åt glass tills det slutade regna och fick cykla hem till våra vallokaler i sol. Sedan mörknade stämningen på kvällen, som vi alla vet.
 




ajam

För att bota huvudvärken

Kategori: Shopping


Jag vaknade för någon timma sedan och det känns att det var mycket trevligt igår. Grattis på födelsedagen Emma!

För att må bättre så klickade jag in mig på www.accessora.se och bara liksom tappade saker i varukorgen.



I ett anfall av snällhet kan gav jag bort min bästa pincett till mamma så nu kände jag att det var dags att köpa en ny. Jag har hört att Vitrys pincett ska va grym så nu hoppas jag på det. Annars får jag försöka byta med mamma...





En Rules by Mary Miri blommig väska som har rosa blommor, alltså inte blå som bilden kan få en att tro.



En Ted Baker Betssie paper bag i rosa. Den här ska jag spara till nästa sommar, eller möjligen till en solresa i vinter om det skulle bli en sådan.

Nu ska jag sova lite till för det verkar alla andra göra.

ajam  

Ooohly, neeej!

Kategori: Allmänt




Jag orkar knappt kommentera detta. Fy fan så jävla töntigt och förmodligen ett mycket bra sätt att se till att vi får en fortsatt borgerlig regering.

Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy???????????

Ensam mamma söker

Kategori: Allmänt


Ensam mamma söker hade tydligen premiär i söndags. Till min stora besvikelse missade jag denna undethållning och till mitt stora förtret har TV3 inte lagt upp avsnittet på sin play-sida än. Men repris väntas lördag 17.55 och på söndag 20.00 får vi se hur det fortgår.

Jag tänkte dock bjuda på lite lyrik medan vi väntar. Detta stycke kommer från Kristina Lugns berättelse om Lilla Liselott i Bekantskap önskas med äldre bildad herre från 1983:

...

För Liselotts taskiga mamma
arbetar i en butik
där staplar hon flaskor på burkar
och är varken glad eller rik

Hon säger att Liselotts pappa
var ett kräk som hette Sven
som flyttade till Tierp med Dolly
och aldrig synts till igen

Han har det väl bra med Dolly
och struntar i Liselott
som är liten och spinkig och ensam
och lever på bidragsförskott

...

Och virka ljuvliga drömmar
av chockrosa yllegarn
och aldrig göra dig ledsen
mitt stackars ensamma barn!

Jag ska lära mej städa och vispa
och göra mej slank och fin
och bli en ordentlig mamma
och hemkär och kramgo' blondin

Jag ska skriva ett riktigt sympatiskt brev
till Någon som passar mig
och förklara min nöd och göra reklam
för både mej och dej. 

Sen är det bara att vänta
på alla svaren jag får
så har du en toppenbra pappa
lite längre fram i år! 




Mmm.

The Way We Were

Kategori: Film





Vilken mysig film! Här kommer några saker som jag tycker är värda att påpeka.

1. Robert Redford ser ut som Ken. Eller kanke tvärtom.









2. Robert Redford ser ut som Brad Pitt. Definitivt tvärtom.




3. Carrie i Sex and the City påminner om Streisands Katie. Kroppsspråket är mycket likt. Näsorna också. Egentligen påminner hela kärlekshistorien i Sex and the City om den mellan Hubble och Katie. Jag vet också att The Way We Were diskuteras någon stans i TV-serien då Big har träffat Natasha. Här kan vi alltså prata om intertextualitet, för att använda ett fint ord om något ganska trivialt.   

ajam

Venezia

Kategori: Resor


Igår natt kom jag hem till Uppsala igen och blev lycklig och förvånad av temperaturen i min hemstad. Det hade varit jobbigt att åka från 26 grader och sol till pissregn och kyla. Det var jobbigt i vilket fall som helst. Jag vill bara ha semester! Men om jag ska få resa så måste jag jobba så därför var det bara att bli dragen ur sängen för att jobba extra på fritids hela måndagen. Jag höll på att somna när jag läste saga i soffan.

Åk till Venedig allihopa! Nu ska jag visa varför:



Det här var vårat hotell.





















Köpte denna mask för 80 kr och jag älskar den! Så om någon ska ha maskeradbal vill jag bli bjuden.



Så här såg det ut i var tredje butik men jag köpte INGEN (!) väska fast doften av allt läder gjorde mig yr av lycka.




De här köpte jag inte heller.

Så där ja, nu har ni fått se en del av vi fick se i helgen. Åk dit!

ajam


Post Scriptum

Jag tänkte bara tillägga att hotellet vi bodde på hette Residenza Ca' Dario & Corte Canal (http://www.residenzacadario.com/en/index.php) och det kan jag verkligen rekommendera. Vi huserade i en suite och rummet var så mysigt. Det ligger bra till också. Venedigs hotell är verkligen svindyra men jag tror att vi betalde 120 euro/natt vilket för Venedig är helt okej.


Redo för att resa!

Kategori: Resor


Alla uppgifter som jag slitit med är inskickade och vi är incheckade! I natt bär det av mot södra Europas Stockholm. Fan vad nice det ska bli! 

Det kommer att bli en kort trip, jag är hemma igen sent på söndag kväll men jag tror kvalié vinner över kvantitet när det gäller Venedig (Det är dit jag ska för er som inte förstod min pappas tråkiga Stockholm-skämt. Han refererar också alltid till Göteborg som Lilla London.) 

Då var det bara att packa. Jag behöver inte ha mycket alls med mig, vilket gör det svårare då jag inte bara kan kasta ner saker i min stora väska. Jag har tänkt ta min lilla kabinväska och flyga utan incheckat bagage vilket ju gör att den här 100 ml-regeln måste beaktas. Jag har lagt så många små små små förpackningar jag kan i en plastpåse med zip-funktion. Helt enligt Ryanairs önskemål! Det är en otroligt fånig regel. 100 ml räcker säkert till massor av sådant som de inte vill ha på flyg av säkerhetsskäl.

Hur som helst, ska klura ihop tre skitsnygga out-fits nu, med sommarkläder! Det känns väldigt bra. Väldigt bra.

Addio!



Men vad hände sen?

Kategori: Loppisshopping


Jag känner mig alldeles snurrig idag för först var det seminarium och sen var det en snabbsväng till myrorna och sen var det hem och sen var det mail från min kursledare på min nya kurs om en ny uppgift som ska in imorgon och sen var det bara att cykla och hämta den och sen skriva på den andra uppgiften som ska in på fredag och sen är det jobb imorgon följt av mer skrivande och sen är det fredag med seminarium och sen ännu mer skrivande och sen Venedig och sen hem mitt i natten till måndag och sen jobba till 17.30 och sen skriva klart nya uppgiften och sen.  

Jag köpte i alla fall en ny handväska för det förtjänar jag idag.




Och min kompanjon köpte inspirerande muggar:



Här:



Jag ska försöka använda all stress som en positiv energi istllet för klump i magen som gör att man bara vill dra täcket över huvudet och inte göra någonting. Men det mina vänner, är inte så lätt. Vi får väl se hur det går. Önska mig lycka till.

fred!

Rekreation på bussen

Kategori: Allmänt


Igår åkte jag buss 804 till Enköping för att hämta böcker på deras bibliotek till min kurs. Min mobil är som nämnt sjuk och på behandling så istället har jag en lånetelefon utan handsfree vilket innebär att jag är musiklös och det är mycket jobbigt. Det var dessutom skitvarmt så jag kände hur arg jag var på bussen och på bristen på böcker och på Enköping.

Men så vid Flogsta fick jag sällskap på bussen av Shirin. En liten tjej på fyra år som delade med sig av sin livsvisdom så jag inte behövde sakna min musik och längta efter min nya iphone.

Jag tänke här vidarebefodra utvalda delar:

- Använd bälte.

- Det gör ont med riktiga tatueringar för de gör dem under den fnasiga huden men barntatueringar går bort när man är på Fyrishov.

- Nys i armen eller vänd dig bort.

- Små barn får inte ha nagellack men man kan måla med färgpenna. Det går dock bort vid handtvätt. Jag får ha nagellack för jag bestämmer själv.

Fan vad det skulle vara skönt att vara fyra år igen och veta allt. Skit samma om man inte får bestämma själv.

ajam

Sex and the City II

Kategori: Film


Tjejen som har knarkat sex and the city (jag) hade inte för än igår sätt den andra långfilmen. Jag tänkte nu ventilera mina tankar kring denna film. Den var inte tråkig MEN det var ett jävla flashande av grejer. Det handlade mer om rysch o pysch än relationer. Jag läste förut om nån som saknade sex och city. Jag håller med.




Aidan-skådisen såg otroligt kortisonbehandlad ut, det var inte så snyggt och jag vet att det här är lågt men SJP ÄR ful.


Jag vet också att det här är en mycket materialistisk blogg som hackar på att det var för mycket prylar. Men grejen är att de fina skorna ska vara en accesoar, inte huvudhandlingen. Jag saknade den igenkänningsfaktor som serien alltid haft för mig. Jag har varken massa pengar, är 40 plus eller framgångsrik, och det var vad filmen handlade om. Filmens slutkläm var att Usa kicks mellanösterns ass. Jääääääääääk.


Mest nöjd var jag över att de jag sa redan när det uttalades att denna film skulle göras att de skulle pumpa "Empire state of mind".


Så snälla snälla gör inte en trilogi av filmer! Låt oss glömma bort dessa två filmer och bevara serien i våra hjärtan.


Men jag skulle se en nummer tre också.

ajam

Hösten är svart

Kategori: Allmänt


Jag försöker dämpa min sorg och saknad över sommaren och komma i höst-mode genom att shoppa höstmode. Jag har idag köpt en svart sjal, en stor svart stickad tröja och svarta strumpor. Höstsvart. Jag kommer sakna skrikiga färger men de gör sig inte så bra på mig när jag är blek och det inte längre ser sexigt beach-coolt ut att inte borsta håret. (Jag tänker inte borsta håret.) Men svart blir det. Jag gillar i och för sig svart men det känns så deprimerande att butikerna är fyllda av beiga koftor. Sommaren 2010 har tackat för sig. Nu tackar jag för mig. Jag ska sluta gnälla nu och istället ta tag i höstterminens litteraturmoment.   

ajam