Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Gratis glass!

Kategori: Tips


Fan vad det lät töntigt.

Jag vet att sommarsolen är borta men glass kan man äta i alla fall. Vill man äta gratis glass så ska man gissa TV400s klipp på facebook och få en GB-kupong värd 23 kr i mobilen http://www.facebook.com/tv400?v=app_143399732351348. Jag fick ett klipp om sommarskola med rätt svar 90210. Man kanske får olika men om du får samma så slipper ju du googla.

Jag hade kunnat använda mig av "gratis är godast" som rubrik men jag tycker det också är töntigt. Whatever, gratis glass var allt jag ville förmedla.

Jag tänkte också passa på att dela med mig av en gammal serie som gick på TV400 för väldigt länge sedan och väldigt sent på natten. Jag har skrattat så mycket åt det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=4duJxwqQcko. Såg det just igen, tycker fortfarande att det är kul. Serien heter Kokkaburra-tv och det finns fler mycket sevärda klipp på youtube. Kolla in "Eskilstuna" och "Lilla Kuken".

fred! och glass!



Svenskläraren har åter igen tilldelats ordet

Kategori: Språk


Jag har funderat på en sak; vet folk vad det är för skillnad på de, dem och det? Många verkar ha bestämt sig för att välja de för allt ovanstående, tillexempel: ”De sa att de skulle vara okej för de”. Varför? I kursstartsanda kan jag därför inte låta bli att ge en lektion i det svenska språket trots att jag nu ska läsa specialpedagogik med mera i fd ILU:s regi.  


Det första de ska skrivas precis så för vi pratar om en grupp (”dom” på talspråk) och de är subjekt i denna sats, det vill säga det är de som gör eller ska göra något. Subjektet är aktivt.


Nästa de är det som inte orkats skriva ut. Det vet förhoppningsvis alla. Sluta med det (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).


Det sista de, också det ett ”dom” är objekt i satsen. Ett objekt ”gör” inget utan är en sorts mottagare av en handling och det ska skrivas dem. Objektet är passivt.


Alltså: ”De (S) sa att det skulle vara okej för dem (O).” eller ”De (S) gav mig pengar i present. Jag (S) ska tacka dem (O).”


Nu känner jag mig nästan motiverad till fortsatta studier. Skärp er latmaskar! Och så ska också jag ta tag i mig själv och vara en riktigt duktig student denna hösttermin.

 

ajam


Teatertips

Kategori: Tips


Vill bara uppmana alla att ta en titt på Uppsala stadsteaters hemsida och deras program för hösten. Om man väljer att gå på ett genrep så kostar det 60 kr (!) för studenter och alla under 26 år. Detta är ett fantastiskt budgetsätt att få uppleva lite kultur. Skillnaden mellan genrep och premiär är oftast bara att skådespelarna  avstår från att ta emot publikens applåder på grund av vidskepelse. Jag har själv inte bestämt mig för vad jag ska se denna höst men något blir det nog.

http://www.uppsalastadsteater.se/kalendarium/

iphone 4 om 4 veckor

Kategori: Allmänt


Ja hopp, så föll man för grupptrycket och mediahypen och har köpt en iphone. Jag är verkligen en försäljares dröm.

Det började med att min telefon inte riktigt ville sammarbeta på Cypern. Knapparna 1,4 och 7 ville inte fungera. Sedan ville den inte ladda. Sedan var den glad igen. Men så insjuknade den plötsligt efter trevlig kväll på Tzatziki och bio (Inception - se den! Snygg film och snygg DiCaprio). Ett dramatiskt felmeddelande med en uppmaning om att kontka Sony Ericsons call center dök plötsligt upp och sen slutade den sammarbeta helt. Efter försök att uppdatera programvaran mm så begav jag mig till tres butik för jag var så less på att vara tekniker. Jag fick lånetelefon och min telefon fick åka till verkstaden och det var här jag skulle varit nöjd och snabbt gått min väg. Men så började frågor att ställas och prototyper att kännas på och det talades om abonemangstid som nästan gått ut.

Ja hopp, och så var det gjort. Hoppas jag blir nöjd. För även om tre så generöst "ger" bort telefonen så har jag nu sålt 24 månader till av mitt liv till dem till en ganska hög månadsavgift. 

ajam   

Ayia Napa-vistelse över

Kategori: Resor


Nu är jag tillbaka i verkligheten hemma i Uppsala igen. Det har varit en mycket välbehövd och varm vecka i Ayia Napa tillsammans med äldsta vän (pun unintended). Detta är nog det mest utvilade jag har varit efter en semester. Vad vi håller på att blir gamla! Jag har turistshoppat på den gata som var avsedd för detta där de sålde samma saker till samma priser i alla butiker som ligger vägg i vägg med varandra. Ibland kan en restaurang med någon hippt tema vara inklämd emellan. Men ack så fina saker jag har köpt!

 

Här är det mesta:


 








Min elefant har fått sällskap i mitt fönster. Lite tveksamt inslag i min inredning eftersom jag inte är så religiös.

 

 

Vår semester började med ett stresspåslag och en joggingtur som jag INTE var i form för. Eller förberedd på. Vi gick lugnt runt på Pressbyrån och plockade på oss strandlektyr då jag upptäcker att det är final call på vår flight. Nice. Så vi sprang och sprang. Jag har aldrig varit med om att de börjat stressa så tidigt. Mina skor var inte heller i form för springtur så de gick sönder. Jag som rationaliserat bort skor ur min packning och bestämt mig för att tre par får räcka. Ett par flipflops, ett par höga och ett par sandaler. Nu började min semester utan sandaler och jag saknade mellantinget för jag är ingen SATC-tjej som kilar tunt på kilklackar i tid och otid så det blev till att köpa ett par skor.

 

Resultat:


 

Resultat 2:

 

Jag ska aldrig mer sortera bort skor. Jag ska återgå till mitt gamla vinnande koncept att alltid ta med för mycket av allt.

 

Nu ska jag återgå till uppackande, mailbesvarande, schemautskrivning och tvättning. Hej då sol och varma turkosa hav! Hej vardag!

Jag väljer loppisar

Kategori: Loppisshopping


Jag har tre favoritloppisar i min lilla hemstad som är känd som den fjärdje största. Inte för mycket annat.


Om jag ska köpa möbler är det helt klart Återbruket (Portalgatan 2a) som jag väljer. De får ständigt in nya saker och är väldigt billiga. Ofta har de exempelvis halva priset på alla stolar och dylikt.


Är det kläder som jag är sugen på att botanisera mig bland är Myrorna (Kungsängsgatan 20 och Sysslomansgatan 16) bäst enligt mitt tycke. De har ett välsorterat och brett sortiment. De är dock lite dyra för att vara en loppis tycker jag vilket nog har att göra med att priserna sätts centralt. Någon sa till mig att butikerna beställer in vad de vill ha från ett stort centrallager (som sätter prsierna) och det är väl därför sortimentet känns så organiserat.


När det är porslin och glas som jag vill titta på väljer jag Kupan (Danmarksgatan 20b). Kupan har också mycket välsorterat och MYCKET av allt.

 


Nu ska jag sluta filosofera och återgå till min sista arbetsdag!

 

ajam

Veckoslut i Venedig

Kategori: Resor


Eftersom regnat inte vill sluta droppa över min tillvaro är jag ÖVERLYCKLIG över att få spendera nästa vecka med Josefin på en exploaterad grekisk ö OCH jag och pojkvännen har bokat in en intensiv weekend 11-12 september i Venedig. 

Så här kommer vi kanske att se ut:  


Men först ska jag till jobbet igen, i tre dagar till. Sen smäller det! Men snälla låt det inte smälla något den 11:e, det är ju ett lite laddat datum.


ajam

 

Taket har inget tak

Kategori: Allmänt


Igår var jag på V-dala med Terese och Jasmin. Vi hade tänkt att vi skulle sitta ute och blicka ut över staden men det ville inte vädret. Det störtade ner regn från himlen så vi fick sitta inne, och inne är det ungefär samma belysning som på ett högstadiedisco vilket inte faller mig på läppen längre. Det är ju ganska länge sedan jag var tonåring.

Jag gjorde en mycket tonårstypisk sak idag, jag sov till klockan tre. Så när jag vaknade hade halva dagen av min sista semesterdag passerat. Därför blev jag tvungen att göra något av resten av dagen så jag cyklade till ikea. På vägen dit pratade jag med mina föräldrar som också blev sugna på ikea så jag fick sällskap.

När jag var på Thuns senast så fick min pappa lite tråkigt och gjorde ett nytt ord av två ord som folk gillar att ha på väggen. Jag skulle hellre ha det här ordet, det är i alla fall lite orginellt.




fred!

Kom och köp!

Kategori: Allmänt


Jag har nu lagt upp nya auktioner på Tradera http://www.tradera.com/auktioner/majaback. Det är sånt man får ägna sig åt när det regnar på semestern. Egentligen gör det mig inte så mycket, MEN det får inte regna nästa vecka för då ska jag jobba på fritids och jag vill INTE behöva vara inomhus hela veckan. Jag vill vakta lekande barn utomhus, det gör inget om jag får lite färg på kuppen.  

Ikväll ska jag först få äta hemgjord sushi och sedan blir det utgång så nu ska jag lämna datorn efter otaliga timmar för att göra mig fin. Jag blir inte så fin av att vara hemma hela dagen med regn smattrande på rutan. Då orkar jag nämligen bara gå runt i mysbyxor men ikväll blir det ny jeansklänning från Indiska =)

ajam

Realisation och karuseller

Kategori: Shopping


Jag spenderade som planerat nästan hela gårdagen i Stockholm, mest med min yngsta bror. Han shoppade tappert med mig i flera timmar! Jag fastnade längst på Indiska som jag på sista tiden haft en liten grej för. De hade ett erbjudande som gick ut på att man fick köpa två reavaror till priset av en. Jag fick fyra! Jag är så less på alla rea-tips som står att läsa lite här och var, jag har bara ett. Det är billigt och därför får du köpa saker som du inte behöver som en TILL svart kofta.


Sedan drack vi mycket kaffe på ett café ungefär vid Östermalmshallen medan mycket regn föll ner på marken och rann in på mina skor under uteserveringens tak. En väldigt lyckad dag som avslutades med Gröna Lund tillsammans med några jobbarkompisar. Jag får lyckokänslor i hela kroppen av nöjesparker i mörker. Sedan var jag trött i hela kroppen. Det kändes som att tåget aldrig kom fram till min lilla hemstad. Men det gjorde det och idag har jag inte orkar göra något produktivt på hela dagen förutom att jag och Josefin bokat en resa till Cypern!


m to the a to the j to the a!

Här ska skåpet stå!

Kategori: Loppisshopping


Jag har valt bort min sekretär för mitt nya skåp. Så här fint är det nu i mitt vardagsrum. 
 




Sambobror och jag har storsädat lägenheten så det känns så fint och ordnat överallt. Under någon av mina lediga dagar framöver ska jag storsäda och sortera i garderoben, har inte riktigt orkar det än. Men nu är jag som sagt ledig och kan lägga den energi som jag lagt på jobbet på mitt hem och på att roa mig. Imorgon ska jag roa mig i Stockholm. Vi är ett litet gäng från jobbet som ska gå på Gröna Lund men jag tror att jag och min lilla bror åker in till stan tidigare. Tänkte att jag skulle shoppa o se mig omkring lite. Kanske blir det lunch med pojkvännen också om han har tid. 

Jag har köpt världens finaste väska som jag bara måste få visa upp!

Den har jag köpt på Väskan i Gränby, och jag tror att det var den sista. Jag har fotat den i ett av fönstren vid mammas och pappas sommarställe där jag spenderat delar av helgen med familj och släkt. Mycket trevligt och min väska matchar läskigt bra in i min mammas inredning...

Ett sista rop vill jag uttrycka till vädergudarna: Ge mig semesterväder på min semester!


ajam