Majas kuriosa

En väldigt ytlig dagbok.

Jag glömde en vän!

Kategori: Allmänt


Jag hjälpte Josefin att plocka ut förrådet ut den gamla lägenheten i torsdags och i en låda hittade jag en Mina Vänner-bok. Kommer ni ihåg dem? Den här hade nog Josefin fått av mig för jag var först. Håll till godo:



Vänligen obesvera vad jag ogillar, ganska komiskt med tanke på vad jag jobbar med just nu...
En annan ganska rolig sak är att min pappa som skjutsade till skola/dagis inte visste att det var fotodags men det gjorde jag. Bilden är tagen när jag gick på lekis och med tanke på det måste jag säga att jag stylade mig själv ganska bra. Jag hade aldrig haft den kombon tidigare men jag kommer ihåg att jag var mycket nöjd. Min mamma blev superbesviken för att jag inte haft klänning och båda oroade sig över hur jag fått till kragen. Men när resultatet kom blev de allt lite stolte. Yeay, I'm great. Nu ska jag fortsätta packa.

ajam

Packlistan är klar men packandet, nja

Kategori: Resor


Nu är det festivaltaggningsdax på riktigt! Om jag inte vore 25 så skulle jag redan vara på campingen men vi kände att vi inte orkar bo i tält en extra natt bara för att få ha vårt tält på det ultimata stället. Håll tummarna för att vi slipper bo i en kissgrop eller dylikt!

Jag älskar listor så självklart har jag gjort en sådan och nu håller jag på och fyller vardagsrummet med alla grejer som ska med. Äckligt mycket! Vi har köpt ett stort tält på ÖB och en stor luftmadrass så vi kommer nog att sova gott.





Lilla mobilen kommer nog att få stanna hemma och istället tar vi någon gammal telefon med ett bra batteri och betydligt lägre värde så att ingen ska bli sugen på att knycka den. Därför blir det nog inga uppdateringar från Peace and Love utan jag får uppdatera på söndag när jag kommer hem, om jag är i stånd att göra det då. Kanske måste jag komasova för att klara av att packa till nästa resa som avgår på tisdagen. Nu ska jag fortsätta fixa och dona. Sist av allt ska jag ta en öl på uteplatsen och fira att sommaren är här, både jag och pojkvänen är lediga och äventyren är uppradade.



You and me baby!

ajam


Testing testing

Kategori: Allmänt


Nu ska jag buzza lite om knorrs kryddpåsar som de kallar Bag of Taste, och de är precis vad de är. Perfekt att blanda med hackad kycklingfilé och typ paprika vilket är typ vad vi äter varannan dag i mitt hushåll. Gud, jag måste börja variera mig.

Om du också vill testa att vara buzzador så gå med! http://www.buzzador.com/

Det är bara att anmäla dig och så erbjuds du kampanjer, ibland blir du uttagen ibland inte, produkter skickas hem till dig att dels behålla men fram för allt att dela ut och berätta om.

Så här kan paketen se ut:



Jag har fått en goodibag också men jag blev faktiskt lite besviken. Den lilla bodylotionen är perfekt när man ska resa men duschcremesprovet är ju sånt som man får när man handlar på typ Kicks. Lite snålt tycker jag.



Men gratis är gratis!

ajam

Semester

Kategori: Allmänt


eller vad man nu ska kalla det, obetald ledighet kanske. Oavsett vad det ska kallas så innebär det att jag är ledig och fri och det ska bli så skönt. Nu önskar jag mig bara fint väder till midsommarfirandet och till festivalen nästa vecka.

Jag känner mig ganska slut idag efter veckans tidiga mornar, men nu är det över! Söta G har tvättat nästan allt som vi behöver ha till båda vära äventyr så i helgen behöver vi bara planera och packa inför Peace and Love, sedan kommer vi hem och får packa om till Grekland (snälla gå inte i konkurs). När vi är hemma från stranden så ska G flytta in hos mig så det blir en hel del pyssel för att göra min lägenhet till vår.

Jag kan inte fatta att jag bara ska göra roliga saker i fem veckor. Det var väldigt länge sedan. Men nu är jag som sagt så trött att jag inte riktigt kan greppa allt lajbans som väntar. Nu ska jag fortsätta kolla på Teen Mom, fantastisk tv!

ajam

Vercace for H&M!

Kategori: Allmänt

Sortera mera mera mera

Kategori: Allmänt


Gud vad skönt! Jag har nu sorterat bort nästan hela den här terminen och högar med praktikmaterial. När kommer man någonsin att titta på en gammal handout från någon föreläsning om sociala relationer? Ett fåtal sidor har jag satt in i mina ämnessorterade pärmar så att jag kan plocka fram det igen när jag är klar fröken eller möjligen på min sista praktik som infaller i höst. Jag tror att jag har material till minst ett läsår för flera grupper, frågan är ju bara om jag äns kommer att kolla på det material som jag har sparat. Men som sagt så har det mesta åkt till återvinningen. Jag älskar att lägga saker i pappersinsamlingen, jag känner mig nu typ 7 kg lättare därför måste jag nog köpa ostbågar och cola till kvällen. Så här effektiv kan man bara vara när pojkvännen sitter och jobbar hela dagen och det inte finns någon annan att leka med. Vad ska jag göra nu?

ajam

Solsemester - check!

Kategori: Resor


Nu har jag och pojkvännen bestämt oss och bokat 7 dagar på Korfu. Den 5 juli åker vi och den 12:e kommer jag hem brunbränd och min pojkvän är forhoppningsvis fortafarande vit och inte röd. Orten heter Agios Georgios och hotellet blev Golden Sands, inget fancy men med bra läge och till ett bra pris. Alla resor jag kollat på de senaste veckorna har varit så himla dyra. Sista minuten typ 3-stjärnigt till Europa ska inte kosta mer än 3500 kr, men det mesta jag sett har kostat minst 5000 med typ Bulgarien som undantag och lite Turkiet. Men nu är det klart, jag får åka till Grekisk ö och lata mig i en vecka efter festivalen. Det kan nog behövas. Jippyyy!



ajam

Ut med det gamla och in med det nya (som gärna får vara gammalt)!

Kategori: Allmänt


Jag drog på mig en rejäl förkylning som har gjort mig bunden till hemmet i helgen istället för att hälsa på minst en kompis i Stockholm som jag hade tänkt. Redan igår kände jag mig rastlös och började sortera och organisera inför den stundande utflytten som ska ske från mitt hem. Kombobror ska blir kombi med den andra brodern och en vän och jag ska bli kombo med min pojkvän som då blir min sambo.

Jag har separerat alla saker i köket och i städskåpet samt plockat ut alla mina dvder från broderns hylla. Dessutom så har jag fått ett nytt köksbord av min goda vän Malin som jag placerat i mitt kök. Jag ska också ställa in mitt björkskåp (som jag köpte förra sommaren) i köket men det får vänta tills det nya sovrummet står redo och jag kan bära in den svarta hyllan som är ivägen dit. Lite rörigt? Det är det i min lägenhet också. 



Frågan är vad det ska ha för gardiner? Jobs eller Josef Frank vore trevligt.

ajam

Pyssel pyssel

Kategori: Allmänt


Jaha nu har man arbetat på fritids i tre dagar. Jag är hemskt mycket trött fast jag har haft det väldigt bra. Mitt sommarjobb har även den fördelen att man får sola sig på arbetet eftersom vi är ute nästan hela dagarna. När vi inte är ute så pysslas och byggs det ganska mycket och jag är ganska pysslig av mig så jag har också pysslat. Istället för att bara sitta bredvid så gör jag gärna något samtidigt som barnen. Idag har jag gjort en skylt till min och snart Gs ytterdörr.

Först la jag pärlor och bildade bokstäver bakofram.



Jepp, så bra är jag på det.

När jag var klar var det dags att stryka pärlplattan för att få den att smälta ihop.

Det du gör är att du lägger bakplåspapper över plattan och sedan på med strykjärnet. Hög värme i typ en minut om det är en liten platta, den här tog lite längre men man ser när pärlorna smälter ihop.







När man dragit bort pappret så ser plattan ut så här, i mitt fall i alla fall. Vänta en stund med att ta bort den från plattan eftersom den är varm och mjuk.



Titta vad duktig jag är! Det syns att jag gått tre år på fritids och haft mycket tid att fördriva medan jag väntade och väntade på pappa.

ajam

Favoritappar

Kategori: Tips


Jag har haft tre mysiga dagar på landet men nu är jag tillbaka i staden. Jag ville faktiskt inte åka hem, det skulle någon ha sagt till mig när jag var 15 och landet personifierade allt som jag tyckte var tråkigt. Nu tycker jag att det är avslappnande, vilket var sista man var när man var 15. Anyway, en sak som gör att man trivs lite bättre än då är telefonen med internetaccess när man helst vill och behöver. Här är de appar jag använder mest och som jag kan rekomendera:

Hipstamatic - en underbar kamera som man kan ställa in ljud, film och blixt för att få bilder som ser fantastiskt delekata ut. 

UL - supersnabbt sätt att söka buss och tågtider. Den spar vad man sökt på tidigare så att man kan välja ur sin favoritlista. Ett måste i praktiktider. 

Indiska - de har alltid inspirerande bilder och alla nya produkter snyggt uppraddade men fram för allt har de bra erbjudanden som 25% på det ena eller andra.

Spotify - a l d r i g m e r l ä g g a i n l å t a r ! ! !

Toahjälpen - på en karta kan du se var närmaste toalett finns, funkar dock bara i Stockholm.

Vintagekartan (allakartor.se) - här kan du på en karta se var alla loppisar i din närhet finns. Otroligt praktiskt när man är i en ny stad. 



App jag saknar: Var är blogg.ses app? Jag önskar att man kunde snabbuppdatera direkt från mobilen och lägga på bilder direkt som man kan på exempelvis fb. 

Nu ska jag se efter om jag fått någon skatteåterbäring, det vore mycket efterlängtat. 

ajam


 

Teater och tråkiga inlämningsuppgifter

Kategori: Allmänt


Heeeela långa dagen har jag suttit vid datorn och tittat ut på alla som har trevligt i solen. Jag har haft tråkigt och skrivit i flera timmar. Detta är dock mitt eget fel, jag har nämligen inte planerat mina studier. Trots detta brott så är jag nu klar med sista uppgiften för terminen och jag är så trött att jag inte orkar fira det alls. Tur att jag fick ha trevligt i går istället. Jag och Gina var på Dramaten och såg Idlaflickorna (http://dramaten.se/Dramaten/Forestallningar/Idlaflickorna/), en riktigt bra pjäs skriven av Kristina Lugn. Oj vad jag önskar att jag kunde skriva som hon! Jag ska passa på att gå på många kulturevent i år, eftersom jag fortfarande är under 26 vilket innebär finkultur för 100 spänn. Gina var också under 26 igår. Efter teaterna blev det kulturell öl på Mosebacke. En fantasiskt bra söndag.

Innan jag fick träffa Gina så han jag kila in på H&M och köpa en kjol och en kläning och på Åhlens köpte jag en ny eyeliner. Det är den bästa eyelinern, speciellt för oss som inte är toksäkra på handen. Jag skulle ha blivit en dålig kirurg, eller kalligrafiskrivare.


En sak förvirrar mig alltid på Åhlens i Stockholm - var ska man betala egentligen? Jag vet att man får betala i olika kassor men det känns som att jag stjäl om jag går förbi en kassa med en sak i handen. Jag får helt enkelt jobba på det. Imorgon ska jag jobba i grundskolan.

ajam
 

En kärlekshistoria

Kategori: Film


Det ska inte handla om min, utan om Roy Anderssons film från 1970.  

Filmen handlar om flera historier om kärlek, en om väldigt ung som är troligt vackert och allvarligt porträterat. I kommunikationen mellan tjejen och killen finns en stor igenkänningsfaktor. Det handlar också om de vuxnas relationer och de innehåller inte alltid så mycket kärlek längre.



En sevärd klassisker är vad denna kultfilm är. Plus för snygga miljöer och kläder.

ajam

Brudiga badrum

Kategori: Shopping


Vaknade denna lördagsmorgon (vid lunchtid) efter en supermysig uteplatshängkväll med tre goda vänner med ett akut behov av att shoppa, mystiskt. Det blev lite H&M-rea nedstoppat i den virituella varukorgen så nu känns det bra. Jag hittade dock ett duschdrapperi som jag verkligen gillar men som känns FÖR tjejiga och jag bor nu med en kille och om en månad ska jag bo med min kille. 

Duschdraperi - Vit/röd


Är det inte fint? Jag ska fråga om jag inte kan få göra badrummet lite brudigt. Jag gillar det här också men det är ännu värre:
Duschdraperi - Vit/mönstrad 

ajam

Tagga!!

Kategori: Allmänt


Nu har jag gjort en 13 timmar lång tagglista på Spotify inför Peace and Love i sommar. Jag börjar inse att jag kommer säkert bli tvungen att prioritera bort några spelningar. En annan sak jag insett är att jag faktiskt ska på festival mest för att jag är så jävla sugen på en riktigt bra konsert, och det finns gott om hopp!



ajam

Buzzing: Decubal x 3

Kategori: Allmänt


Jag fick ett paket fyllt med små tuber för några dagar sedan, jag har delat ut fler nu men jag tänkte passa på att skriva vad jag tycker om produkterna. "Lips & Dry Spots Balm"-tuben innehåller en kräm som påminner om Elisabeth Arden Eight Hour Cream i konsistensen eller vaselin om man vill vara mindre glammig. Den är skön på läpparna men luktar kanske lite tråkigt. Handkrämen "Hand Cream" går fort in i händerna och har en bra konsistens men luktar lite apotek. Jag föredrar lite olivdoft eller så. "Face Vital Cream" har den bästa doften av de tre och man blir len och återfuktad vilket en torris som jag kan behöva.



Produkterna är ju oparfymerade vilket jag tror är bra, men ibland lite tråkigt. Över lag är jag nöjd med alla tre produkterna men det är nog handkrämen och ansiktskrämen som jag skulle kunna tänka mig att köpa.

Jag borde verkligen inte hålla på med sånt här nu men det är så mycket roligare än det jag borde göra. Istället tänker jag fortsätta göra låtsasviktiga saker och skicka tillbaka de H&M grejer som jag inte ville ha. En vit klänning såg ut som ett nattlinne (fult, inte för naket), den aprikosa jackan är ORANGE!!!!!!!!!!!!!!!! Så orange är den och det funkar inte. Två linnen åker också tillbaka för jag försöker spara pengar till semestern istället för att lägga dem på saker jag inte behöver och inte har plats med i min garderob.

ajam